Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatósághoz fordulva: Az RSD zsilipek látogatása nem tűrhet halasztást! Több százezer ember biztonsági kérdése nem lehet majd! Június 30-ig látni szeretnénk és megismerni mindkét zsilipet a lehetőségek szerint

2019. március 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Közép-Duna-völgyi Vízügyi

Igazgatóság!

 

A Buckai Szövetség Egyesület részéről többször fordultunk Önökhöz az elmúlt időszakban a Ráckevei-Soroksári Dunaág két zsilipje kapcsán, hogy megismerjük és az életben is megtekinthessük.

 

Megismerésük azért is fontos, mert kiváncsiak vagyunk erejükre és  nyomás ellenállási képességükre! Kiváncsiak vagyunk arra, hogy erősödött e például a Tassi zsilip az 1956 március 10-ei áttörése óta!

 

A Ráckevei-Soroksári Dunaág mentén, így a Csepel-szigeten is, ahogy Önök is nyilván tudják több százezer ember él! Nekik nagyon nem mindegy, hogy valóban biztonságban élnek vagy hamis a biztonsági érzet! Nekik nem mindegy, hogy az otthonuk veszélybe kerülhet-e avagy se!

 

Mint Önök is tudják több levelünk hatására legútoljára 2019 Február 11-én kelt levelükben 2019 Március 22-ét a víz világnapját jelölték ki a megismerhetőségre! S mint talán Önök is tudják ezt a megismerhetőséget végül Március 21-én egy iktatott levelükbe mondták le a Kvassay zsilip 2019 május-júniusig, a Tassi zsilip 2020-ig tartó karbantartására tekintettel! Mindamellett, hogy egy kicsit furcsa, hogy 2019 Február 11-én nem voltak ezen ismeretek birtokába, s mi készültünk Március 22-re szeretnénk kijelenteni, hogy a zsilipek meglátogathatóságához 2019 Június 30-ig két különböző szombaton, de mindenképpen ragaszkodunk! Nem akarunk feltartani a munkájában, a karbantartásában senkit! Nem akarunk akadályok lenni! De szeretnénk ismeretet szerezni és szeretnénk megtudni a védrenszer és a zsilip mennyire felkészült!

 

A téma azért is érdekel különösen bennünket, mert 1956-ban a Kis-Dunai gát és védrendszer Szigetszentmiklós és a Bucka esetében megvédett bennünket! Azóta azonban ezt a gát és védrendszert Szigetszentmiklós Önkormányzata kitermeltette, illetve nem szólt az új oda költözöknek, hogy az a homok és dombrendszer egy védrendszer része! Ami tehát akkor megvédett, ma már nincsen! Akkor a Kis-Duna mente nem volt beépülve! Ma a Kis-Duna Szigetszentmiklós esetében végig beépített! Hogyan alakul ennek tükrében a védelmi rendszer? Mi lesz akkor ha bekövetkezik az, ami soha ne következzen újra be?

 

Ki vagy mi védi meg több tíz, több

százezer ember otthonát, életét és

értékét?

 

Hogyan készültek fel erre?

 

Szigetszentmiklós, 2019. Március 22

 

Tisztelettel:

 

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7014709629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barkinda10 2019.09.29. 16:48:56

Ez mind semmi, ma kb 1 órával ezelőtt szerette volna megnézni az egyik ismerősöm, hogy a mi befizetett közpénzünkből hogyan épül az M0-ás autóút a Hárosi-Duna-Hídná a csepeli oldalon és a biztonsági őr kizavarta kapun kívülre, mialatt 2 szülő ott görkorcsolyáztatta a gyerekét, őket meg nem zavarta ki azzal, hogy építési terület, mialatt azt mondta, hogy meg fogja tenni és a kaput em lakatolta le.

A FIDESZ nem engedi, hogy megnézzék azt, hogyan újítanak fel, hogyan működtetnek, mert amit a mi adónkból fizetünk, a jelek szerint nem tartozik ránk.

Buckai Szövetség Egyesület 2019.11.15. 17:45:12

@barkinda10:

Kedves barkinda10!

Kíváncsivá tett! Ezt mi is megnézzük!

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
a Buckai Szövetség Egyesület
elnöke
06-70-70-15-911
süti beállítások módosítása