Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Utolsó pillanatban: Mégis marad az ÉCSVCS Kft eddigi vezetése! S marad Szigetszentmiklós csapadékvízének kezeletlensége?

2019. március 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Derült égből villámcsapásként hasított be Szigetszentmiklós város Önkormányzatába, amikor 2018 Decemberében a város Polgármestere bejelentette a többek között városi csapadékvíz elvezetésért felelős ÉCSVCS Kft-nek új ügyvezetője lesz! Nagyjából senki se értette mi mozoghat a háttérben, de sokakat reménnyel töltött el, hogy változás lesz az eddigiekhez képest! Mert ráfér a változás Szigetszentmiklós szerintünk és sokak szerint is nem létező csapadékvíz elvezetésének kezelésére! Hiszen senki sem szeretné megérteni, hogy egy minden esőzés idején elöntött városban kell vagy kellene élnie.

2018 Decemberében találgatások láttak napvilágot! Találgatások, amelyek a Polgármester és a Kft ügyvezetője közötti esetleges elszámolási vitákról szóltak vagy arról, hogy a népszerűségét vesztett Polgármester az új ügyvezető kinevezésével szeretné visszanyerni támogatottságát abban a bázisban, amelynek köszönhető titulusa és amelyet az elmúlt időkben sikerült magára haragítania! Hiszen az új ügyvezető kékkötényes lett volna és a város őshonos családjainak egy része szemében sokkal elfogadottabb! Bár a valós indokot valójában senki sem tudta!

Az ügyvezető váltás a régi ügyvezetőt meghökkentette és megrémítette, aki mindig úgy kommunikált, hogy leváltásának hírét nem tudja értelmezni, ahogy a miértjét sem érti! A testület, pedig értetlenségét igyekezett kifejezni, hogy egy iskolai végzettségileg szakembernek számító ember helyett, hogy jön egy olyan ember, aki eddig az Önkormányzatban dolgozott, de nem tudni van-e célirányos végzettsége!

Szinte mindenki a polgármester elképzeléseinek keresztülvitelére tippelt! De valami az utolsó pillanatban történhetett! Ugyanis az utolsó pillanatban nevük elhallgatását kérő belső Önkormányzati forrásaink szerint a Polgármester visszavonta ügyvezető váltási elképzelését, s előterjesztett a régi ügyvezető határozatlan időre történő kinevezését! Ki tudja, hogy miért?

A lényeg azonban, hogy ez nem hoz változást Szigetszentmiklós csapadékvíz elvezetésének eddigi gyakorlatában az szinte biztos! Az eddigi arrogáns ügyvezetőt ugyanis hiába kérte bárki is, hogy mutassa meg hol végzett ő és cége bármi olyat, ami hajaz a csapadékvíz elvezetésre soha fizikailag nem mutatott az égadta világon semmit sem! Sőt! Bárki, aki hevesebben kérdezett az rágalmazás, becsületsértéses KAMU pert nyert érdemi dolgok helyett! No és persze közben az elöntöttség mértéke és kiterjedése nőtön nőt város szerte, miközben azt kommunikálták, hogy az elöntés oka lakossági  illegális rákötés, illetve rendkívüli időjárás! Rendkívüli időjárás... minden esőzés esetén és idején! Vajon ez tényleg rendkívüli lehet?

A változás mindenesetre mindenkinek jót tett volna vagy jót tenne! Senki által fel nem fedezhető munka, elköltött évi 50 millió költségvetési pénz és nem enyhülő, mint inkább súlyosbodó probléma senkinek sem jó! Az új ügyvezetővel remény volt arra, hogy mind a kommunikálása, mind a láthatósága megváltozhat ennek a kérdésnek! A régivel? Ha képes lenne tanulni abból, ami történt vele csak akkor lenne képes valami jót előhozni, amit bárki képes lenne pozitívan értékelni! De vajon képes-e? Mert ahogy eddig, amint eddig azt nem lehet sokáig folytatni!

Van a történetnek azonban egy érdekes momentuma! Ez a momentum az, hogy határozatlan időre kapott a régi ügyvezető megbízást és nem határozott időre! Ez azért jó, mert bármikor mondanak fel neki mégis, akkor csak a végkielégítést kell kifizetni és nem a szerződés szerint még hátralévő időt! Itt jegyeznénk meg, hogy eddig minden határozott idejű szerződés időtartama 5 év volt!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3714663607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása