Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kommunikációs trükközésbe és érdekes lakossági fórum meghirdetésébe kezd a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, hogy védje a Polgármester földjére épülő ipari parkkal kapcsolatban a védhetetlent! Közben újabb összefüggések körvonalazódnak!

Csepel-sziget közlekedése hatalmas veszélyben van a beruházás miatt!

2019. március 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Újabb kommunikációs trükközésbe kezd a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a polgármester földjére épülő, zűrös gazdasági háttérrel rendelkező, Csepel-sziget közlekedését komolyan és nagy mértékben veszélyeztető ipari parkkal, a Sámé hegyi ipari parkkal kapcsolatban!

Az Önkormányzat a szemfényvesztést azzal kezdte, hogy a beruházással kapcsolatban csak és kizárólag a harmadik lejárót hírdette meg és az ipari park létesítésének közléséről elfeledkezett! Pedig nem a lehajtó, hanem az ipari park a lényeg!

Az ipari park a lényeg, mert amellett, hogy ez épül a Polgármester földjére rengeteg új teherautó és kamion forgalmat generál úgy, hogy a Csepel-szigeti kijáratok nem bővülnek, így a környék útjai melyek közlekedésileg most is kritikus állapotban vannak még inkább leterheltebbek, még inkább bedugultabbak lesznek és ebbe beleroppanhat a teljes sziget. Emlékezzünk csak a tavaly ősszel történt eseményekre (1, 2, 3, 4, 5)

S az ipari park a lényeg, mert akik a gazdasági háttérben vannak, azok gyanúsan nem áttekinthetőek, vagyontalan cégekkel operálnak és gazdaságilag megmagyarázhatatlan ügyeleteket tesznek! Legalábbis szerintünk megmagyarázhatatlan az, hogy egy 3 milliós alaptőkével rendelkező, 0 Ft árbevételt termelő cég hogyan vesz meg egy évente több száz milliót, majd milliárdot termelő céget! Szerintünk megmagyarázhatatlan, hogy hogyan kap egy 0 Ft árbevétellel és csak alaptőke befizetéssel rendelkező cég lízinget, s amikor háttér konzorciumról beszélnek, akkor miért merülnek fel olyan nevek, akik a Gyurcsány és Orbán kormány idején is országos hírhedtségre tettek szert?!

Sokan egyébként az ügylettel kapcsolatban lehozták, hogy milyen etikátlan, hogy mindez a polgármester földjét érintő polgármesteri biznisz! Levezették, hogy a Polgármester nagyapja a nyilas időkben a falu első embere, apja pedig az egyesített TSZ elnöke volt a szocialista időkben! Részben utaltak rá, hogy városi legendák szerint a Polgármester családja harsogta, hogy majd ők döntik el, hogy ki mennyit kaphat a rendszerváltás után földként a kárpótlás tekintetében!

Lehozták, hogy a beruházást elbíráló állami cég egészen véletlenül abban az utcában és abban az épületben van, amelyben a beruházásért kezességet vállaló érdekes cégháló! Azt is lehozták, hogy a város megbízott főépítésze, aki ezáltal a pályázat igénybe vevőjét képviseli valamilyen szinten, a beruházást elbíráló és arra pénzt adó állami cég vezető beosztású személye, s egyik alcégének ügyvezetője egyben!

Erről írt eddig cikket a Magyar Narancs és erről írt eddig cikket a 24.hu is, illetve utóbbi lehozta azt a döntést is, amelyben az egyik képviselő magatartását város szerte senki se érti és döbbenten szemléli! Nem érti, mert egy megdöbbentő döntésnél szavazott együtt megmagyarázhatatlan módon a FIDESZ-szel! S bár sokan tisztelik a képviselőt, köztük mi is ezt a döntését megmagyarázhatatlannak tekintjük! Egyébként az első két cikk kapcsán foglalkozott a kérdéssel az RTL Klub Híradója is!

Nem írtak az újságok és a portálok ugyanakkor arról, hogy Pongrácz Gábor a város főépítésze nemcsak gyanúsan összeférhetetlenül vesz részt ebben az ügyletben, de az apja a város utolsó Tanácselnöke azonos névvel! Persze ez ebben a már-már természetes, hiszen az egyik képviselő felesége az óvoda vezetője, a másik a Polgármester egyik titkárnője, a harmadik valamely osztályának ügyintézője és a sor sokáig folytatható lenne! Az Önkormányzat olybá tűnik családi vállalkozások színtere lett! Hogy helyes ez? Mindenki bízza ennek megítélését saját vérmérsekletére!

Ellenben a Polgármesteri Hivatal most lakossági fórumot szervezet! Ezt 2019 Március 1-én jelentette be és 12-re, keddre 17 órára hirdette meg! Hogy hányan tudnak megjelenni rajta a munka mellett és hogy miért ilyen későn hozták nyilvánosságra a kitűzött időponthoz képest? No ez a 100 Ft-os kérdés, amelyre azt hisszük a választ sokan sejtik!

De tegyünk fel egy kérdést: Nem egy beruházás előtt kellene lakossági fórumot hirdetni és a lakosságot, az érintett és környező településeket meghívni erre? Nem úgy kellene, hogy először megbeszéljük, hogy ez az itt élőknek egyáltalán jó-e és utána vágunk bele? Mert mintha itt mindez nagyon fordítva történt volna!

A különböző országos szervek és emberek egyébként ki vannak akadva, hogy a Polgármester mégis mit képzel! De mit képzel? Hiszen ez a városban nem az első eset! A városi Sportcsarnok felépítésénél is ingatlannal volt érintett! S érdekes módon a városi óvoda, bölcsöde is abban az Önkormányzati választási körzetben épül fel, amely a Polgármester egyéni körzete és máshol nem! Másként ugyanis nem értelmezhető az, hogy a Temesvári utcai óvoda épül, szépül, de a Csépi úti, amely a Bucka, mint 10 ezres városrész első óvodája még a térképen sem szerepel!

No, de ilyen az, ha egy városvezetőnek, egy város vezetésnek nem a közérdek a fontos, hanem csak és kizárólag az egyéni érdek! Az egyéni érdek Sámé hegynél, az egyéni érdek a választási körzetnél és az egyéni érdek a föld biznisznél! A föld biznisznél, ahol a földek körül a Polgármester neve mindig felmerül, mert valahonnan és valamiként szinte fél városnyi földbirtokkal rendelkezik csak Szigetszentmiklóson és akkor még nem szóltunk a legendák szerinti más településeken elhelyezkedő egyéb földbirtokokról vagy a szintén legendás egyéb hírekről!

Város szerte ugyanis két legenda hírlik: egyrészről az, hogy akiktől a föld meg lett szerezve, azaz a polgármester már meglévő területeit kibővítette azok nem mindegyike van kifizetve!  A Buckai Szövetség Egyesület felé ezek a személyek már tettek megkeresést, igaz még nem adták át teljes áttanulmányozásra a dokumentációkat, s nem fedték fel teljesen kilétüket! Másrészről  a város más részein, ha a Polgármester megakar szerezni egy ingatlant és az nem sikerül, akkor az ingatlant állítólag és különböző módszerekkel visszaminősíteti és értéktelenné teszi!

A meghirdetett kommunikációk szerint az országos sajtó alaptalanul híreszteli, hogy a beruházás fedezetül kért összege nem fedezi azokat a költségeket, melyek akkor merülnének fel, ha a beruházók nem teljesítenének! Mint az Önkormányzat lenyilatkozta, ebben az esetben sem ők, hanem a Magyar Közút fejezné be a beruházást és addig a logisztikai központ kialakítói nem kapnának használatba vételi engedélyt!

Ez alapján azonban három dologra érdemes rátekinteni: Egyrészről mégiscsak a logisztikai központ a lényeg és nem a harmadik M0 lejáró! Mivel saját közlemény szerintünk ez a közlés felfedi a valós szándékot! Másrészről Szigetszentmiklóson nem példa nélküli, hogy valami fedezet nélkül épül, majd minden összeomlik! Gondoljunk csak a 3,5 milliárdos és Becz Péter, mint a Gazdasági Bizottság vezetője által fémjelzett TAO roncsra, melyet egyesületi elnökként bonyolított le, s mellyel egy 96 éves klubot, egy 1 milliárd forint értékű önkormányzati telket tett tönkre, s számtalan sportoló álmát semmisítette meg úgy, hogy az alvállalkozók is kifizetetlenek! Ugye emlékszünk még arra, hogy erről közvetített a régi HírTV, valamint 2017-ben és 2018-ban az ATV? Ugye emlékszünk arra, amikor az elnök beszélt? Harmadrészről értjük azt, hogy a város elvesztett egy évi 800 milliós IPA bevételt szállító céget, de a meglévő két ipari park, úgy mint Leshegy és a Csepel Autógyár területeként funkciónáló ÁTI Sziget is rendelkezik még rengeteg hellyel, kihasználatlan kapacitással és mindennel! Érthetetlen, hát hogy miért kellene egy új ipari park! S az illetékesek az önös érdek hajszolásán kívül miért nem a város valós fejlesztésével és a Csepel-szigeti kijáratok bővítésével foglalkoznak!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

 A témával kapcsolatos további fontos írások:

SÁMÉ hegy:

Jaksa-Ladányi Emma képviselő Asszony írása: 1. cikk, 2. cikk, 3. cikk,

Szigetszentmiklós választ - Összefogás frakció írása: 1. cikk, 2. cikk

Buckai Szövetség Egyesület készült videója: (videó)

TAO roncs:

Buckai Szövetség Egyesület készült videója: (1 videó, 2 videó)

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8714662739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása