Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós és az érdekes értékrendek: Polgármester földjén ipari park igen, első iskola egy tíz ezres városrésznek nem!

2019. február 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós hetek óta a Sámé hegyi beruházástól zeng, amely egy ipari park lesz a Polgármester földjére kétes anyagi háttérrel és a teljes Csepel-szigeti közlekedést súlyosan, akár összeroppantással is veszélyeztetve. Veszélyeztetve, mert a szigetről több kijárat és bejárat nem, de az ipari park miatt több teherautó és kamion lesz az így is túlterhelt úthálózatra, amely 3 út egyszerre történt felújításától is összeroppant a tavaly! S várhatólag ez a botrány a Szigetszentmiklósi fel nem épült TAO roncsnál is nagyobb lehet, több embert érint és nagyobbat szólhat! De közben az emberek elkezdtek rákérdezni az egyéb beruházásokra, azokra amelyek ha megvalósulhatnának, akkor Sámé heggyel ellentétben több ember életére pozítivan hathatnak!

Emlékeznek még? Pár évvel ezelőtt nagy sebbel-lobbal bejelentették az első Buckai Iskolát, amely 16 tantermes lenne a Veréb utcába! Sokáig kérdeztük mi is és mások is feltételeket, de azért azt feltételezni nem mertük volna, hogy nem gondolják komolyan vagy pont éppen ez hiúsul meg! Úgy tűnik azonban, hogy Sámé heggyel ellentétben nem veszik komolyan a Buckai Iskola már-már kampánynak is felérő ígéretét. A rákérdezésre az érintettek csak hebegtek-habogtak a beruházásról és arról beszéltek nem adják el a tulajdonosok másnak az érintett földeket. Valóban nem? S, ha nem akkor vajon szabadakaratukból nem?

Továbbá az is nagy kérdés, hogy ez ami pozitívan érintene 10 ezer embert és legfőképpen a gyermekeket vajon miért nem érdemel olyan nagy figyelmet, mint az ipari park a Polgármester földjére! Nem gazdagszik meg belőle? Kit érdekel a közérdek?

Vajon ennyi idő alatt például miért nem kutatták ki, hogy a Bucka csatorna igen gyengén megépült hálózata hogy fog kibírni egy ekkora intézményt? S ha nem bírná ki, akkor miért nem kutatták, hogy milyen lehetőség lenne a megnyugtató megoldásra ebben az esetben?

Sámé hegy, amely önérdek-kel ellentétben miért nem határozták meg az új iskola létesítéséhez szükséges oda jutási és parkolhatási lehetőségeket?

Vagy tényleg olyan város kell, ahol nem számítanak se az emberek, se a gyerekek csak a Polgármester meg az ő egyéni érdeke? Ugye nem? Ugye nagyon nem?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9214643690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása