Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Helyes-e, hogy Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike esetén a bemérések akadálya annak hatalmas költsége? Hol van az egészség védelme a közérdek tisztelete?

2019. január 19. - Buckai Szövetség Egyesület

Bucka-tó! Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike! Több ezer tonna kohósalak, galvániszap és egyéb ipari hulladék jött erre a helyre a 70-es években 10 éven át, hogy a 80-es években ne másokat hozzanak ide, mint kommunális hulladék hegyeket! De vajon mi van a szennyezés környékén? Mi van az áramlás irányba lévő vízbe? Tudjuk, hogy nem iható, nem fogyasztható és fürdésre, locsolásra is alkalmatlan, mitöbb bőrbetegséget is okoz! Azt is tudjuk, hogy kimondottan életveszélyes 6 éven alúli gyermekre nézve, de mi van benne?

 

Az elmúlt években számtalan vizsgálatot probáltak kezdeményezni civilek, ellenzékiek, magánszemélyek, környezetvédelmi és zöld szervezetek, hogy kiderüljön egy-egy ott élő, áramlási irányba lévő mit tehet és mit nem, valamint mire kell felkészülnie?

 

Mi az az egyébként fehéren habzó anyag, amely marja a kezet, kimarja a füvet és megmarja a szűrőket és egyéb szivattyú alkatrészeket?

 

Mindannyiszor abba lehetett ütközni, hogy a vizsgálatok nem tudnak minden komponensre kiterjedni, mert az így plusz pénz, meg úgy plussz pénz és aki ilyen hevesen érdeklődik az fizethet kőkeményen  a plusz vizsgálatokért! Vajon helyes ez így? Nem kellene ennek közérdekből ingyenesnek és mindenre kiterjedőnek lenni? Vagy naivak lennénk?

 

Az elkövetkezendő hetekben megpróbálunk valamit azért tenni, hogy ezt mégis valamiként bemérjék mégpedig az Önkormányzattól elkülönülten és függetlenül természetesen!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7314571732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása