Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Vajon 2019 elhozza-e az első Buckai iskolát vagy immáron a negyedik évet zárjuk majd úgy, hogy az iskola még mindig csak ígéret? Vajon megoldják-e az iskola körüli triviális kérdéseket?

2019. január 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

 

Ha emlékeink nem csalnak 2016-ot írtak akkor, amikor Önök először beszéltek a Buckába iskoláról, a Veréb utcai 16 tantermesről! 2016-ban volt az is, amikor ezt óriási hírként saját propaganda szennyeikbe, mint a Kisváros Újság, Lakihegy Rádió és a DunaMédia TV zengték be! Tudja azokba melyekből többe is az a személy dolgozik, akinek a 2018. október 23-ai Önkormányzati ünnepséget gyűlöletbeszéddel sikerült megszentségtelenítenie! S tudja azokban, amelyeknek híreire azok se ismernek rá, akik résztvettek az eseményeken!

 

De 2016 eltelt! Mitöbb azóta 2017 és 2018 is lepergett azonban nem történt semmi! Az ingatlan nem lett megvéve csak átlett minősítve, hogy a tulajdonosok ne tudják eladni a telkeket. Persze nyilván becsületes volt, hogy Önök, mint potenciális vevők gúsba kötötték az eladót!

 

Mindemellett arra sem válaszolnak természetesen hogyan és miképpen biztosítják a feltételeket? Arra sem, hogy a Bucka csatorna amiről tudjuk, hogy hogyan készült el és milyen a minősége, se már most sem bírja a terhet, akkor egy 16 tantermes iskolával majd hogyan bír el? Arról sem, hogy a Boglya utca nemcsak keskeny, de magántulajdont képez több szakasza, s azzal mi lesz? Hogyan jutnak oda az emberek? Hogyan lesz a Boglya utca mentén útszélesítés és ha lesz, akkor fogja-e a trafóháznak nevezett tyúkól e szándékokat segíteni? Tudja amit éppen tavaly évvégén sikerült a Boglya utca és az Iparvágány utca sarkára telepíteni totálisan az útba!

 

Szeretnénk azt is megérteni, hogy Önök az iskola érdekében próbálják meg terrorizálni a Bucka-tó és a Csónakos utca között egy sávban az embereket kisajátítással és házbontással fenyegetve? Azért kell embertelen bánásmódot elviselniük, mert lehet, hogy lesz egyszer iskola a Buckában a következő évezredben? S a Borz utca mentén élőket is ezért fenyegetik, ezért terrorizálják, és ezért idegesítik? Nem lenne jobb leülni ezekkel az emberekkel és elbeszélgetni a lehetőségekről, de értelmesen és érdemben? Nem lenne előbb fontosabb leállítani vagy legalább lelassítani azt a féke vesztett betelepülést és minden bokorba 60 házépítést, ami a Buckában most megy? Pláne úgy, hogy nincsenek meg ekkora tömeg fogadására az infrastrukturális feltételek? Vagy ez még sosem jutott eszükbe? Sosem jutott eszükbe embernek nézni és emberként kezelni a lakosságot, az itt élőket, a Buckaiakat?

 

S mondják csak, ha az iskola miatt bedarálják a Bucka egyetlen érintetlen területét, akkor hol lesznek fák, bokrok vagy bármi ami zöld és parkos? Hol lesz a természet és hogyan, miként érintkezhetnek az emberek vele? Vagy ez nem számít és a Bucka sorsa az, hogy lassan hajazzon a Brazil szegények túlzsúfolt nyomor negyedére és pavella legyen? Ez a városi, Buckai koncepció része? Egy túlzsúfolt nyomor negyed létesítése?

 

S mondják csak ez az iskola eljön 2019-be? Vagy olyan lesz, mint a Gyári úti bicikli út, hogy jön csak győzzük kivárni! Olyan, mint a Csépi úti járda, amely 1974 ígéret, de még nem ért ide? Olyan, mint a Gyártelepi felül – alul és össze-vissza járó, amit már harminc éve és ősrégi ígéretnek lehetett tekinteni? Olyan, mint a Kis-Duna kikotrása, amely az 1970-es évek óta eljön egyszer, de a kotró biztos eltévedt, s lesz még pár évtized mire kontrásra ide ér, persze ha akkor alkalmas lesz ilyen feladatokra még!? Szóval ilyen fantörpikus lesz? Egyáltalán, amit Önök kimondanak az komolyan vehető bárkinek?

 

 

Szigetszentmiklós, 2019. Január 6

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4214542244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása