Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Vajon 2019 is a költségvetési trükközés éve lesz Szigetszentmiklóson a fejlesztés terhére? Vajon most sem lesz járda, csapadékvíz elvezetés, közlekedési káosz felszámolás, óvoda, iskola, orvosi rendelő, posta?

2019. január 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós egy érdekes hely! Érdekes, mert itt minden évben előadja a városvezetése, hogy ennek a két hatalmas ipari parkkal és hatalmas adóbevételekkel rendelkező városnak nincsen pénze! Pláne nincsen fejlesztésekre! Aztán évvégén a megszorítások miatt visszafogott költségvetésből minden megszorítást eltörölnek, sőt hatalmas jutalmak vannak, milliós kaja partik és plusz költekezések! Plusz költekezések, mert ők jól gazdálkodtak! De mit is jelent ez?

 

A remek költségvetési megtakarítás miatt jelentős városrészeknek egyáltalán nincs járdája! Van olyan, például a Buckába, ahol 1974 óta harcolnak ezért!

 

A város folyamatosan minden esőzés idején víz alatt van, s bár van ennek felszámolásáért felelős cég munkájából fizikailag igazán semmi sem látszik, mitöbb a helyzet, az elárasztások kiterjedése és érintett utcái, városrészei egyre magasabbak, azaz egyre több embert és nagyobb területet érint főleg 2010 óta! Igaz 2016-ban jelentős fejlesztéseket ígértek ennek tekintetében, de ez azóta is ígéret és nem történt semmi sem!

 

A városnak bár van közlekedési szakértője, de a városon egyáltalán nem látszik, hogy rendelkezne ilyennel vagy törődnének ezzel a kérdéssel! A káosz egyre nagyobb és egyre nehezebb a városba be, a városból, pedig kijutni! Itt jelentkezik leginkább az, hogy a vezetés a város komplett egészével nem foglalkozik! Csak az új lakók betelepülésének örül, elad minden fát bokrot, amit csak lehet, s nem számít az sem, hogy nincsenek ehhez meg a feltételek, hogy egyre több a zsák utca. Nem számít az sem, hogy mivel nem foglalkoznak a problémával, ezért a megoldatlan probléma egyre több emberrel egyre nagyobb krízist és katasztrófát jelent!

 

Nincs pénz a környezetvédelemre se! Nincs pénz, pedig a város a Tanösvény déli irányú tovább bővítését ígérte, de még a meglévőt se tartja karban, s nem is törődik vele! Nincs pénz, pedig a város lakótelepeinek minden szennye 5 kifolyón keresztül folyik bele szűretlenül a Kis-Dunába, mely környezetvédelmi terület és Natura 2000-es a minősítése! Nincs pénz, pedig a város azt ígérte, hogy kitakarítja a Bucka-tót, mely Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike, de az valójában nem lett kitakarítva, a szennyezés itt maradt és tovább veszélyezteti az életünket!

 

Nincs lehetőség az orvosi ügyelet, a mentők egyesítésére, s a körzeten belül egy új Szakorvosi Rendelő Intézet létesítésének elősegítésére, hogy segítsünk a helyi egészségügyön, hogy a várólista csak a vérvételre ne 6 hét legyen!

 

Erre mind nincs pénz!

 

De képesek azt mondani, hogy jól tudtak gazdálkodni!

 

Van pénz viszont a 3,5 milliárdos TAO roncs miatti romok felszámolására és a gazdasági bizottság vezetőjének nevével fémjelzett károk finanszírozására! Van pénz 1,8 milliárdos hitel felvételének törlesztésére, amely ne legyünk tévedésbe, hiszen a felvett összeg nagyon sokszorosa lesz a pénzintézeti hitelezéseket figyelembe véve!

Van pénz a testvérvárosi kapcsolatépítésnek nevezett luxus üdülések finanszírozására, a soha igazat nem mondó, író propaganda médiák (Kisváros, Lakihegy Rádió, DunaMédia TV) finanszírozására, ahogy fizetnek évente egy olyan médiát is Nagy Ferenc média mágnás korábbi ki tudja milyen pártok jelöltje (hiszen már volt minden csak éppen akasztott ember nem), amelyet aztán nem használnak fel az égadta világon sehova se!

 

Ez lenne a fejlődő város? Ez a jó költségvetés? Ez a fejlődik Szigetszentmiklós? Bár igaz a pusztulás is fejlődés csak éppen negatív előjellel.

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9914530990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása