Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

ARIES Kft: Karácsonykor jutalom a rendőröknek, mentőknek, postásoknak és mindenkinek! Ők mit kaptak? A rabszolga törvény alól mentességet kapnak? Kiáll mellettük a szakszervezet?

2019. január 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson és még két településen a hulladékgazdálkodásért felelős cég a Szigetszentmiklósi Önkormányzat cége, az ARIES Kft. S ez csak az egyik profil, amellyel az a cég foglalkozik! Karácsony előtt lehetett olvasni, hogy a rendőrök, mentők, tűzoltók, postások és mindenki kapott egy pici, de jelképes ajándékot, melyet természetesen nem sajnál tőlük senki! De eszünkbe jutott, hogy vajon kapnak ilyen ajándékot azok is, akik nap, mint nap hordják a szemetünk? Kapnak, akik nap, mint nap fűtik a lakótelepet, vagy az utcáinkat és parkjainkat tartják karban? Vagy ők nem? S, ha nem akkor miért nem?

 

Lehet sok mindent mondani az ARIES Kft tevékenységére, hogy helyes-e ha ott hagyja a kukát, ha nem viszi el, a pupós leszed róla… De egy biztos: Amit azok az emberek csinálnak kemény munka! Kemény munka a kánikulában, a melegben, s kemény munka télen a fagyban és hidegben!

 

S, ha azt gondolná bárki, hogy megvannak fizetve ne gondolják ezt, mert egyáltalán nem! Semmilyen vonatkozásban sem! Igaz az is kérdéses, hogy például 2019 évkezdéssel milyen fizetés emelésben részesültek, s az országos caffetéria rendszer durva megnyirbálása hogyan is érinti őket!

 

Nagy kérdés a rabszolga törvény! Ne legyen kétségünk, hogy az 1,4 milliót havonta zsebre tevő ügyvezető biztosan megkapja a túlóra pénzt is, de vajon megkapja-e a kis dolgozó azt amiért dolgozik? Vajon a túlóra pénzt annak a hónapnak a végén vagy csak 3 év múlva fizetik ki?

 

S vajon immáron a szakszervezet, amely eddig inkább bábnak tűnt ebbe a cégbe kiáll-e mellettük? Védi-e érdekeiket? Felemeli-e hangját és sztrájkot hirdetni, ha kell, akkor mer-e?

 

Vagy csak költői kérdések ezek?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8114531356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása