Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Megemlékezés: 2018 December 29-ig le kellett szednünk a koszorút és a gyertyákat is! De a gyertyákat vajon ki és miért rúgta a Kis-Dunába bele?

2018. december 27. - Buckai Szövetség Egyesület

2018 December 29-éig kellett leszednie a Buckai Szövetség Egyesületnek azokat a koszorúkat, gyertyákat és kellékeket, amelyeket 2018 Október 23-án az 1956-os Kis-Dunai jeges ár védőire emlékezve helyezett ki a Szigetszentmiklós hajókikötő stégjére! A koszorúkat, a gyertyákat úgy rögzítettük, hogy az semmiképpen se eshessen a Kis-Dunába bele, de valakinek mégis sikerült a gyertyákat a Dunába rugdalni! Még az indítatást sem értjük!

 

A gyertyákat természetesen ki fogjuk pecázni valamilyen módszerrel, de nem értjük, hogy kit és mi motiválhatott ilyen tettre! S mivel a rendezvényt megfogjuk ismételni és igenis fogunk még a Kis-Dunai jeges ár védőire emlékezni, ezért új rögzítésen kell majd gondolkozni és vélhetőleg kérünk kisebb – nagyobb mértékben lakossági segítséget! Lakossági segítséget abban, hogy aki lát valakit, hogy a Dunába rugdal valamit az szóljon nekünk, hogy intézkedni tudjunk!

 

A Bucka és Szigetszentmiklós területén, ahogy az országban máshol is meghitt módon az elmúlt napokban a karácsony megünneplése történt! De idén talán elindult e területen valami, amelyet mi nem hívunk másképp, mint igazi közösségépítés! Ahhoz azonban, hogy e terület ennyi ember és ily megbecsült otthona, fészke, bázisa legyen szükség volt arra, hogy egykoron, mikor veszély volt védjék őseink e területet! Védjék apáink, nagy apáink és védjék a Kis-Dunai jeges ár gáton dolgozó hősei is!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2614518116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása