Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Magyar Rendőrséghez fordulva: Mit lehet tenni egy gyermekkel, felnőttekkel, idősekkel és elesettekkel hatalmaskodó provokátor ellen?

2018. november 20. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Rendőrség!

 

 

A Buckai Szövetség Egyesület, mint társadalmi szervezet vezetőjeként Szigetszentmiklós esetében számtalan intézményben találkozok és találkozik a lakosság is olyan személyekkel, akik általános munkakörűket hatalomnak tekintik, hatalomként kezelik és mások megalázására használják fel!

 

Beszélhetünk itt egy intézmény portásáról például, aki a telefonokat kezeli és neki el kell mondani, hogy ki milyen kérdésekkel keresi az adott intézményt! A portás, ha úgy ítéli meg, hogy a telefonáló ügye nem fontos, akkor szimplán a lakosra / ügyfélre dobja a telefont! Beszélhetünk olyan emberekről, akikkel szemben egyszer leteszteltük, hogy abban a stílusban beszélünk velük, ahogy ők velünk! Hatalmas sértődés lett a vége! A hatalmaskodók nem szeretik ha tükröt mutatnak nekik!

Jelen megkeresésünk azonban konkrét személy, konkrét eseményeire vonatkozik, akinek cselekményeit általánosságban szeretnénk körülírni, de a nevét egyenlőre nem szeretnénk felfedni. Esetleges válaszuk és jogi lehetőségeink függvényében persze a jogi eljárásokban már elfogjuk árulni.

 

Elkövetőnk, akit nevezzünk díszpintynek sokáig higiéniai felelőse volt számtalan háztartásnak. Ezzel eddig nem is lenne probléma, hiszen sok okos, értelmes takarítónő van, s valaki például egyetemi tanulmányai mellett végez ilyen munkát, hogy az egyetem költség terheit enyhítse. De díszpintyünk esetében nem tudunk egyetemi tanulmányokról. Egy napon legendák szerint politikusnál takarított, aki megkedvelte és igyekezett irodai munkát is szerezni neki. Mondhatjuk úgyis, hogy bizonyos tekintetben feltört! Ezzel, persze semmilyen probléma nincs, ha az illető ezt megfelelően tudja kezelni és megőrzi szerénységét és az emberek, valamint az ügyek iránti elköteleződését.

 

Díszpintyünk azonban ezt hatalomként kezelte. Egyik 8 évig tartó munkahelyén, ahol sok emberrel találkozott e hatalmát idős, beteg és elesett emberekkel szemben használta fel! Arra használta, hogy megalázza őket! Így sokan jöttek ki sírva vagy dühösen tőle! Több olyan telefont is kaptunk felbőszült lakosoktól, hogy hatalmas önuralomra volt szükség ahhoz, hogy ne borítsák rá az asztalt! Persze perbe a lakosok, ismerve a jog útvesztőit és sokuk negatív tapasztalatait is (hiszen ma rettenetes az igazságszolgáltatás társadalmi megítélése számtalan érdekes ítélet és hozzáállás, vagy egyértelmű ügyek látszólagos elbagatellizálása miatt) nem szívesen mennének bele.

 

Díszpintyünk azonban kapott egy másik állást is! Egy olyan állást, ahol a társadalom másik sérülékeny rétegéhez, a gyermekekhez került közül még, akkor is ha ez a kapcsolat csak intézmény terén azonos, de neki a feladatköre nem a gyermekek kezelése!

 

Hírek alapján az illető itt is hatalmaskodik és kollégáin kívül, akik esetében hatalmas a fluktuáció nagy részben miatta, mivel magatartását sokan elviselhetetlennek tartják. Megkerestek bennünket gyermekek szülei is! Elmesélték, hogy borzalmas, amit díszpintyünk művel az intézményben és gyermekükkel. Feltették a kérdést, hogy mit lehet tenni ellene?

 

Vannak, akik és ebbe beleestünk mi is a törvénytelen megaláztatások okán elmennek a helyszínre és számon kérik az illetőt! A mi esetünkben ez úgy történt, hogy megkérdeztük, hogy milyen szabályzat és munkaköri leírás írja azt elő, hogy a mi nevünkre hivatkozással (merthogy szóba mertek állni velünk) megtagadjon másoktól (főként idős, beteg és elesett emberektől) segítséget! Az illető a feszült helyzetben direkt provokatív módon lép fel, hogy olyan helyzetet teremtsen, hogy bár ő a törvénytelen, mégis áldozat szerepében tetszeleghessen! Mi ugye a megaláztatás miatt véleménynyilvánításra ragadtattuk el magunkat, melyet ő tényközlésnek vett, majd eljárást indított hazug alapokon. (Az elsőfokon eljáró bíróról kiderült, hogy durva összefonódásban van a feljelentővel, a másodfokú bíróság pedig teljesen félre értelmezte az ügyet, személyes meghallgatás nélkül téves adatokat hozott és ítéletét többlet tartalommal látta el, melyek egy része sajnos valótlan, Emiatt az ügy per újrafelvételi eljárás alatt van).

 

De nemcsak velünk történt ez meg! Az illető más embereket is feljelent, illetve feljelentéssel fenyeget! Mondhatjuk azt, hogy sorozat feljelentő, aki hazugságokkal akarja elfedni mit tesz más emberek ellen.

 

Az is érdekes, hogy feljelentései során mindig van egy állandó tanúja! Általában persze két tanúval jön, de állandó tanúinak hölgy tagja! A mi esetünkben szinte biztosan semmit sem tudhat az eseményekről, de a többi esetben is a tanú mivoltát megkérdőjelezzük! Véleményünk szerint ez nem több, mint egy barátnői viszony túlértelmezése, amely akár a hamis tanúzásra is kiterjed!

 

Mit lehet tenni egy ilyen provokátor ellen? Ha rejtet kamerával megyünk és erről nem tájékoztatjuk, akkor ugye az nem használható fel, ahogy a hangfelvétel sem! Ha tanúval megyünk, akkor jön a túlértelmezett barátnő, mint tanú. Gyűjtsünk össze minden megalázott embert és külön-külön írjuk össze az eseteket mindkét munkahelyen? Hogyan lehet egyáltalán lebuktatni azokat az embereket, akik munkájukat nem embereket szolgálatára, értékteremtésre (hiszen szükség van minden ember munkájára és minden tekintetben, ha az tisztességgel és kellő emberséggel látja el), hanem hatalmaskodásra használja fel?

 

Hogyan lehet megállítani ezen emberek

esetén ámokfutásukat?

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. November 20

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9814382742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kese 52 2018.11.20. 13:49:13

T. Csizek úr. Nem is értem a morális okát annak, hogy ez a személy/ férfi vagy nő /hazafelé nem botlik meg nem esik a fejére egy cserép stb...stb. Az ilyen emberek ellen a jog alkalmazása lehetetlen. Kellő alapossággal el kell ijeszteni i hasonló esetektől. Biztos van Önöknél egy-két "ügyes" fiatalember Nem kell moralizálni cselekedni de minél előbb.
süti beállítások módosítása