Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós nem létező csapadékvíz elvezetésére újabb 17 milliót adtak! Hogy miért és mire? Na erre nem válaszolnak több éve! - De aszály időszakba erre állítólag egy hónap alatt 14.400.713 Ft-ot költöttek el! De vajon mi lesz belőle?

2018. november 15. - Buckai Szövetség Egyesület

Cikkünk hangsúlyozottan vélemény cikk, amely 2018.11.14-ei Szigetszentmiklósi Önkormányzatban lezajlott képviselőtestületi ülés 11. napirendi pontjára, Szigetszentmiklós város nem létező csapadékvíz elvezetésének minden esőzés idején az egész városban fellelhető tapasztalatára, az előterjesztésben és a csapadékvíz elvezetésért felelős cég önkormányzatnak írt levelére épül.

 

Szigetszentmiklós egy érdekes hely! Bár a városban nincs csapadékvíz elvezetés, de csak erre évi minimum 50 millió forint megy el! Hogy mi történik pontosan ezzel a pénzzel? Na hát arra vannak ötletek!

 

A testületi ülés előterjesztése szerint az ÉCSVCS Kft (tudják a kis kedvencünk) augusztus 31-ig 30.133.558 Ft számlaértéket fizetett ki csapadékvíz elvezetésre. Ebben a történetben a tragikomédia, hogy a város víz alatt volt januárba, februárba, márciusba, áprilisba, májusba, júniusba, júliusba és augusztusba! Egy hónap egyetlen esőzése maradt ki a tekintetben, hogy városunk ne idézze az Itáliai Velencét vagy nem egy esetben Atlantist! Aztán jön még egy adat: A csapadékvíz elvezetéséért felelős díszpinty, kinek tevékenysége a mi szemünkben még mindig nagy kérdés azt mondja, hogy a költsége 44.534.271 Ft-ra növekedett Szeptember 30-ra. Ez az augusztusi összegnél 14.400.713 Ft-tal magasabb! Itt valaminek 14 millió forint összegben megkellett volna épülnie és elkellett volna készülnie. Hogy miért? Mert az utolsó komoly esőzés 2018.09.04-én volt! Azóta nem volt érdemi eső! Így Szigetszentmiklós sem úszott! S nem azért nem úszott, mert történt valami, hanem azért mert ha aszály van, akkor nem tud kiáradni! Bár e téren már semmin sem csodálkoznánk Szigetszentmiklóson.

 

A díszpinty, aki a bíróságok megvezetésétől sem riad vissza és éppen több ügyben szembe kell néznie bizonyíték hamisításának jogi következményeivel leiratában arra hivatkozik, hogy részére alvállalkozói teljesítés történt! De vajon ki lehet az alvállalkozó és az mit is csinált?

 

Lehet-e az alvállalkozó, aki 200 ezerért vette meg azt a roncsnak titulált szippantóval felszerelt teherautót, amit utána napi szinten, ha jól tudjuk ennyiért sikerül bérelni? Nem tévedés! Ugyanazt a kocsit! Hogy kinek biznisz? Például  a vállalkozónak! De nekünk biznisz? Nem olyannak tűnik a helyzet!

 

Lehet-e alvállalkozó valamely kedély javító, aki esetlegesen, persze nem mondjuk, hogy van ilyen, de feltételezés szerint miért ne lehetne mosolyra deríti a kedves alkalmazottakat és vezetőket! Így pedig ők boldogabban nézik, hogy árad a város utcáin a fertő tenger!

 

Persze az is lehet, hogy tényleg voltak alvállalkozók és itt most aztán hirtelen minden rendben lesz! De ha ismét  a városban a következő esőzéskor megint lesz a kaki és a véres tampon között rendezett olimpiai úszó attrakció, akkor nem elvetélt ötlet, hogy a most megítélt keretösszeg növekedés 17 milliójával együtt nem biztos, hogy jó helyre ment! S, ha megint városunkba rendezik meg a mélytengeri tengeralattjárók következő esedékes csúcstalálkozóját, akkor lehet azon gondolkodni, hogy ebben a városban egyesek egyedi értelmezést adtak a csapadékvíz elvezetésnek!

 

Ha így lesz megint, akkor Hollywood-ot megkérjük, hogy a Waterworld következő részét itt tessenek forgatni! Remek helyszín és élethű körülmények között élünk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5614375083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása