Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Hihetetlen halmazati törvénysértés mellett, a lakosságnak kárt okozva, velük el nem számolva szűnt meg a Bucka Csatorna Viziközmű Társulat! Az okozott károk után csak a személyi felelősök beperelése marad!

2018. november 13. - Buckai Szövetség Egyesület

Végre vége! Gondolhatná az ember, ha ránéz a Bucka Csatorna Viziközmű Társulatra és annak elszámolási időszakot is lezáró közgyűlésére!

 

De aztán elgondolkozik!

Pontosan minek is lett vége?

Hogyan néz ki ez és mi a következménye?

 

Vége a Bucka Csatornamá Viziközmű Társulatnak és ügyfélszolgálatának, amelynél és amelyen annyi – annyi Buckai ember semmi vétele és megaláztatása ment végbe! Ahonnan emberek sírva jöttek ki, ordítva és magukból kikelve, hogy hogyan engedhetnek meg emberek olyan magatartást, olyan hozzáállást, mint ami itt, mint ahogy itt végbe ment! S fellélegzik végre! Végre nem alázzák tovább a szülőföldemen élőket! Azokat az embereket, akik ennél sokkal jobbat érdemelnek!

 

De vége! Vége lehetőségnek, hogy a Társulat elszámoljon az emberekkel tisztességesen! Mert először mit ígért? Hogy intenzitásnövelés ellenére a lakosság nem kap semmit sem! Hogy az Önkormányzat a visszajáró pénzeket elkölti saját berkekben! Gondoljunk csak Becz Péter a TV-be elhangoztatott mondataira, ahol a Gazdasági Bizottság elnöke máig bizonyíthatóan ezt az álláspontot kifejtette és elmondta!

Nyomás hatására mi történt? Hogy történt egy lakosok felé történő kifizetés, amely számszakilag nem stimmelt és sem könyörgés, sem kemény kérés, sem semmi hatására nem hajlandó a társulat kiadni azokat az adatokat, amelyek alátámasztanák azt, hogy pontosan  a költségek és bevételek hogyan alakulnak és mi illeti meg a lakosságot, az embereket! Ez a Viziközmű Társulatot vajmi kevésbé érdekelte! S, hogy kiperelhető-e tőle? Tőle, aki megszűnt? Tőle, aki a felelősség alól megpróbál elmenekülni és eltűnni? Elvileg nem lehet! Gyakorlatilag azonban van felelőse mindennek! S a közérdekű dolgok, az állami és uniós pénzzel teletűzdelt beruházások minden részét tételesen kell megismernie a köznek! Ez elől hiába próbál nem menekülhet!

De mit is ígért? Ja! Két elszámolást! Egy elszámolást 2017.07.11-én és egyet a végén! Azt ígérte, akkor elszámol az Önkormányzattal és elszámol az emberekkel! Hát ember nem látott ebből teljesülni semmit sem! Hogy hazudtak-e? Szerintünk teljes mértékben és egyértelműen!

 

Az elszámolásnak így hát mindenképpen meg kell történnie!

 

De vége a lehetőségnek, hogy egy beruházás keretében az emberek megtárgyalják a beruházást lebonyolító Viziközmű Társulattal, hogy miért kér hozzájárulást olyan utcától, amely olyan főbb útból ágadzik ki, ahol csatorna nem lehet, tehát nincs, s ezáltal a mellékutcában sincs! Vége a lehetőségnek, hogy az osztatlan közös tulajdonok vagy lehetetlen rákötési lehetőségek terve megváltoztatható legyen és a beruházás kivitelezési szempontból emberségesebb és lakosközpontúbb formákat is figyelembe vegyen!

 

Vége a helyrehozatali lehetőségeknek! Mert bár igaz, hogy tart még a Penta, mint kivitelező garanciája arra a borzalmas munkára, amit ő nem másnak nevez, mint Bucka csatornának! De ki kéri tőle számon? Maradnak a perek? Mire egy-egy per a végéhez ér, addigra a garanciális időszaknak vége lesz! A bedöntött kerítés pedig nem maradhat úgy éveken át! A megrepesztett ház, pedig mégiscsak megrepesztett ház! Nem lehet nézni, hogy a repedés tovább nőjön és semmit sem tenni ellene! Ahogy nem lehet éveken át tűrni, hogy az utca vastörmellékkel telített építési hulladékkal legyen feltöltve! Ez ellen tenni kell! Sürgősen tenni kell! Pedig a Narancs utca óta tudjuk, hogy nem feltétlenül az van a földekben, aminek a földben kellene lennie, hanem sokkal silányabb valami és sokkal sérülékenyebb! A Boglya utca óta, pedig tudjuk, hogy mindez képes ki és visszaáradni, kertet, házat, melléképületet elönteni és a tulajdonost idegösszeroppanásba dönteni! Tudjuk! Sajnos ez így működik!

 

Vége! De hogyan is lett vége? Egyrészről úgy, hogy a társulati elnök nem tájékoztatta a delegáltakat, hogy a társulat közérdekű adatigényléses per alatt van, mert érdek az elszámolás!

 

Másrészt teljes számviteli káosszal járt a társulati elszámolás vége! A könyvelő, aki korábban 52 éves szakmai gyakorlatról mesélt a következőt cselekedte: 2018.01.01 és 2018.10.15 között csinált egy sima beszámolót és slussz passz! Hivatkozása az, hogy a cégbíróság nem írta le pontosan hogyan kell ennek az elszámolási időszaknak lennie. S az is hivatkozása, hogy ha ő 2018.04.13-al is csinál egy mérleget meg most is, akkor január és áprilisi időszak közötti adat elveszik! Na ez a mondat az ami teljes könyvelési analfabétizmus!

Egyrészről a könyvelés a folyamatosan göngyölődő és egymásra épülő adatsor.

Másrészről attól, hogy évközben zár, átértékel, megnyit majd újra zár törvényesen, attól adat nem veszik el!

A törvényes elszámolási lehetőség tehát a következőképpen kellett volna hogy működjön: 2018.01.01 és 2018.04.13 között egy normál időszaki mérleg, mert akkor még normál keretek között működött a társulat! 2018.04.13-al átértékel és minden eszközt, minden forrást és mindent mindent újra ellenőriz és készít egy átértékelő mérleget! (Ha minden rendben, akkor ez megegyezik a normál tevékenységet záró mérleggel). Majd elszámolási időszakot nyit 2018.04.14-el és lezár 2018.10.15-el. Persze az is érdekes, hogy 2018.11.13-án dönt valaki arról, hogy 2018.10.15-én megszűnt! Közben volt ügyfélszolgálat meg minden! Hogy ez mennyire szabályos és törvényes? Hát szerintem a beszámolóval együtt, ami szembe megy minden adó és számviteli törvénynek ez is teljes mértékben szabálytalan, törvénytelen és jogellenes!

 

De hát mit várunk egy olyan társulattól, amely tele volt vallási fanatikusokkal és párt hívekkel? Vallási fanatikusokkal, akik hittek abban, hogy minden rendben ahelyett hogy utána mentek volna a történéseknek és leellenőrizték volna tételesen, amely egyébként a dolguk lett volna! Mit várunk, ha nem érdekelte őket se az elszámolás, azaz hogy mi jár vissza az embereknek, s az hogy a beruházás a legjobb minőségben és a lehető legolcsóbban menjen végbe! Nem volt itt semmi lakossági képviselet! Nem volt itt semmi olyan, mint amilyennek egy társulatban kellett volna lennie! A lakosság cserben volt hagyva, elárulva és dilletáns, öntelt, arrogáns emberekre lett bízva, akik úgy gondolkodtak: Törvények? Ugyan már! Mi az? Kire vonatkozik az?

 

Hogy mi maradt nekünk? Ennek az egésznek, Szigetszentmiklós egyik legnagyobb szégyenének vannak felelősei! Ez a felelősség el nem évült! Úgy tűnik nem marad más, mint lassan közösségbe tömörülni és az egész bagázst beperelni! Nem marad más, mint bíróságon az elmulasztott feladataikkal és a lakossági jogos érdekekkel és jogokkal szembesíteni! Hiába próbálták lezavarni 5 perc alatt, melyből aztán 18 perc lett rengeteg valakire való várakozással! Hiába a társulati elnök, alpolgármester, intéző bizottsági elnök, elszámoló bizottsági elnök, képviselő, jogász és még ki tudja milyen titulussal rendelkező egy ugyanazon ember meg az ő lekezelő stílusa, s polgármesteri székért való hiú reménye és ábrándja! Ami a Bucka csatornában történt! Ahogy a Bucka csatornában történt azért felelnie kell!

 

Szóval vége van!

De a java még hátra van!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8814370755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HalmyPeter 2018.11.13. 22:15:35

Próbáljanak meg büntetőügyi feljelentést tenni,ha lehet.
süti beállítások módosítása