Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka csatorna: Az érdekeltségi hozzájárulásra vonatkozó közlésük teljesen szakmaiatlan és alaptalan! Azt elfogadni ebben a formában nem lehet és nem szabad!

2018. november 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Bucka Csatornamű és

Viziközmű Társulat!

Tisztelt Társulati elnök Úr!

 

 

 

Tisztelettel megkaptuk szakmai érvelésnek tűnő álláspontjukat a Bucka csatorna elszámolásra vonatkozóan azt azonban számtalan szakmai hiba miatt elfogadni nem áll módunkban!

 

10/8646/2018-1 számon iktatott levelük során kijelentették, hogy a 251.000 Ft érdekeltségi hozzájárulási mérték kiszámítása becslés alapján történt. A becsléskor ismert adat azonban 2.800 – 2.900 ingatlan és az ECI Magyarország Kft 2017. július 11-ére készített jelentésének 4-es számú melléklete egyértelműen kimondja, hogy a szennyvíztelepre vonatkozó költségmeghatározás is van benne, amely eredetileg nem lehetne ráterhelhető a Buckai lakosságra és az érintett ingatlanokra. Nem lehetne, mert olyan nincs, hogy Szigetszentmiklós Alsóbucka városrészének 10 ezer lakosa fizesse ki azt a szennyvíztelep bővítést, amely a 40 ezer Szigetszentmiklósi lakos mindegyikét kiszolgálja, tehát a nem Buckaiakat is! Egy egész város költsége nem hárítható a város egyetlen városrészére! Arról nem is beszélve, hogy nem 2.800 – 2.900 ingatlan csatlakozott, hanem 3.624. Ez sokkal több! S lehet, hogy minimális költség terhelést is jelenthetett ez a tény, de az biztos, hogy magával hordozott rengeteg bevétel növekedést is.

 

A közzétett számításukban sem a lakos növekedés kedvező hatása, se a túlkalkulált becslés, amely figyelembe vett olyan költségeket is, melyek nem háríthatóak a Buckaiakra nem lett kielemezve és nem lett megmagyarázva! Olybá tűnik, mintha erről elfeledkeztek volna! Éppen ezért Önöknek igaza van, amikor a becslési adat alapján kihozott arányszámításra azt mondják, hogy nem pontos, hiszen sokkal kedvezőbbnek kellene lenni! Ugyanakkor az Önök számítása nemcsak, hogy nem kedvezőbb, de sokkal kedvezőtlenebb! Az alapvető tényezőket (rákötések számának jelentős növekedése a tervezethez képest, Buckaiakra nem hárítható költségek) mintha nem vették volna figyelembe és mintha alul kalkulálták volna magukat és még magasabbak lennének a költségek, amely álláspontunk szerint teljesen indokolatlan!

 

Pontosan ezért kérjük a Bucka csatorna során elszámolt költségeket, számlákat, bevételeket olyan szinten, hogy az tételesen áttekinthető és kielemezhető lehessen! Az általánosítás és a ködösítési szándék minket nem érdekel! Ez Uniós pénz! Ez állami pénz! Ezzel tételesen elkellene tudni számolni első körben a lakosok felé!

 

Szeretnénk továbbá megjegyezni és mélységes megdöbbenésünknek hangot adni azzal kapcsolatban, hogy a Csatornaközmű Társulat jól végezte dolgát címszóval úgy akar megszűnni, hogy közben 2.P.21.175/2017-es számon a Budakörnyéki Járásbíróságon per alatt áll! Úgy akar megszűnni, hogy erről a perről az elnökség a delegáltakat nem tájékoztatta!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. November 11

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3314366003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása