Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szegény üldözésbe kezdett a Csepeli Önkormányzat, ahelyett hogy garantálná a Csepeli HÉV-et soha többé nem támadja meg sok más mellett!

2018. november 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Elképesztő mértékű szegény üldözésbe kezdett a Csepeli Önkormányzat tudta meg a Buckai Szövetség Egyesület. A korábban a kerület jelképéül szolgáló egy teljes térség közlekedését meghatározó Csepeli HÉV-et leépíteni, a Csepeli HÉV-vel közlekedők életét ellehetetleníteni akaró önkormányzat így a Csepeliek és a Csepel-szigetiek ellen önként viselt háborújának egy újabb szintjére lépett miután a Csikó sétányi mocskolódó önkormányzati táblákról, az épületen elhelyezkedő mocskolódó grafitikről és a trafikot a föld színéről eltüntető úgynevezett felújításáról is méltán híres lett!

 

Az újabb támadás helyszíne nem más, mint Csepel egyik legkellemesebb helye a Karácsony Sándor utcai sétány! Az Önkormányzat kérdése az, hogy pisilhet és kakilhat-e ott valaki, de a valódi üzenet nem ebben rejlik! A valódi üzenet abban rejlik, hogy lehet-e ott, lehet-e szép helyen szegény, esetleg fedél nélküli ember! S tegyük a szívünkre a kezünket, s vegyük elő az emberségesebb énünket: Miért ne lehetne? Ha tisztán és karban tartja, ha tiszteli, ha bár szegény, de ő is nem másért jött, mint gyönyörködni a szépben, akkor miért ne tehetné meg?

 

S a pisi meg a kaki egy olyan kérdés, amely felvett egy másik kérdést: Mennyi közwc van a környéken? Az állítólagos átkos rendszerben szinte minden állomáson és állomás mellett volt illemhelység! Még akkor is, ha ez nem volt más, mint egy pottyantós wc! Most van? Ismerjük a helyzeteket, hogy az egész térség kritikus állapotban van közwc-k kérdésében! Magyarul elvárás van, de biztosított feltételek azok nincsenek! Oldja meg mindenki maga! De véletlenül se piszkítson sehova!

 

A megvezető kérdés azért sejteti milyen arrogancia is vezényli ezt az Önkormányzatot (is). Saját helyi újsága, melyet Csepeli Hírmondónak nevez olyan gyűlöletkeltő, hogy jobb ha beoltják veszettség ellen mielőtt rátámad az emberre. A Csepel.info nevű propaganda portálon mi még életünkben nem olvastunk igazat! Uszítás tengert azonban igen! Nyilván gyűlöletkeltés a célja! Addig sem foglalkozik a lakosság a valós problémákkal!

 

Az Önkormányzat egyébként fenntartja, hogy jó ötlet volt megtámadni a Csepeli HÉV-et, mint Csepel és Csepel-sziget legnagyobb jelképét 2016-ban. Nem érti annak jelentőségét, hogy miért és miben lett volna visszalépés a villamos hálózat maga! Elvi szinten gondolkodik, de egy percig se nézte meg a valós körülményeket! Márpedig az elvek és a valós, tényszerű dolgok durván ütik egymást ebben az esetben. Ha a HÉV-et visszazüllesztenék villamossá és nem szeretnének kapacitás csökkenést, akkor egyes kereszteződéseket le kellene zárni 50 másodpercenként! Az Önkormányzat még mindig nem értette meg, hogy 50 másodpercenként lezárni a II. Rákóczi Ferenc utat az kivégezné Csepelt és Csepel-szigetet, 50 másodpercenként lezárni a Soroksári utat az kivégezné a teljes dél-Pesti térséget!

 

A Csepeli Önkormányzat ráadásul a villamossá züllesztést, amely Csepel-szigeten kívül sehol nem férne el, azaz se a 2-es, se a 24-es, se az 51-es, se az 1-es vonalán a többi vonalról (4-es, 6-os) már nem is beszélve azért akarta, mert a villamos alacsony padlós, míg a HÉV nem! Sosem hallott ezek szerint az S-Bahn rendszerről, amely külföldön szintén elővárosi vasútként működik nagykapacitással és ráadásul alacsony padlós!

 

Olybá tűnik nincs meg az a józan paraszti esze, ha már valódi szakember nem veszi körbe, hogy a HÉV-et HÉV-ként megőrizve, vagy S-Bahn rendszerré, később pedig regionális gyorsvasúttá fejlesztve sokkal többet ér el és jobban szolgálja a lakosságot, mint a villamos nevű lezüllesztéssel! Ahogy annyi sincs, hogy megértse egyszerre támogatni gyorsvasutat és villamost ugyanarra a sínpárra merő örültség!

 

Persze a Csepeli Önkormányzatnak nem ez az első lakosság ellenes merénylete! A Csikó sétányi iskola romját állítólag azért nem kezeli, mert jogi korlát terheli! De ha jogi korlát terhelné, akkor nyilván a mocskolódó táblák Önkormányzati megbízásból nem vennék körbe az épületet és nyilván eltávolítatná a gyűlöletkeltő grafitiket! Mivel azonban ezt nem teszi meg egyértelmű a célja: Háborgatni a lelkeket!

 

Szintén érdekesség a Nyuszi sétány melletti trafik felújítás! Azt írta ki az Önkormányzat, hogy felújítja! De úgy eltakarította, hogy ma már az sem látszik, hogy volt ott valami és valaha!

 

A kérdés vajon ilyen Csepeli Önkormányzatra van-e szüksége Csepelnek és Csepel-szigetnek? Ez azért is kérdés, mert Csepel sorsa nagyban befolyásolja a szigeten élők életét is! Ha, pedig nem és ideológiától függetlenül sokkal emberségesebbre és lakosközpontúbbra lenne szüksége, akkor nem-e kellene tenni valamit érte?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3414360649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása