Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Alapos a gyanú, hogy a Bucka Csatorna Közmű társulat megakar szűnni az előtt, hogy elszámolna végül tisztességesen a lakossággal! S az országban nem ő az egyetlen ilyen!

2018. november 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Elszámolási stádiumba fordult és November 13-án tervei szerint fel is számolja magát a Bucka Csatornamű és Víziközmű Társulat Szigetszentmiklóson úgy, hogy pere van, 10 ezer ember 3.624 ingatlannal érintett, a perről a beszámolási kötelezettségének nem tett eleget, s a lakossággal végül a beruházás zárultával nem számolt el tételesen, s senkit sem nyugtatott meg a beruházás tisztaságával, lakos centralizációjával kapcsolatban. Mitöbb az, hogy a lakosok, az ingatlantulajdonosok érdeke egyáltalán számít, nemhogy fontos aligha volt felfedezhető eddig és e beruházás tekintetében.

 

Szakértők és jogászok egy része szerint azért ekkora a sietség, s azért próbálják a közérdekű adatigénylési per kezdő napja (december 5) előtt önmagukat felszámolni, hogy az iratbetekintést, tekintve hogy akkor már a társulat nem létezne meglehessen akadályozni! De ha így van, akkor vajon mit rejtegetnek? Mennyi pénze ragadt bent az embereknek, s mi az ami ennyire nem tudható meg?

 

Más szakértők és jogászok szerint, ha a társulatnak pere van, akkor egyszerűen nem szűnhet meg! Nem létezhet az, hogy ne tudjon eleget tenni megszűntség okán törvény adta kötelességének!

 

Információink szerint hasonló a helyzet a szigetköz és Szentendre környékén is! Az ottani emberek sem látják a beruházás végső és tisztességes elszámolását, kergetik a pénzüket és ott is a társulat azt mondja magáról, hogy minden rendben és megszűnne minden kérdés tisztázása nélkül a lakossági igényeket és érdekeket félre söpörve és félre téve! Szentendrén 140.000 Ft a kérdéses pénz ingatlan egységenként, míg a Bucka csatornánál számításaink szerint a visszakapott és a visszajáró összeg közötti különbözet 13.000 Ft és 60.000 Ft között terül el.

 

A Bucka csatornánál nem mellesleg 2017. július 11-én amikor az első visszaosztásról döntöttek egy második visszaosztási számításról és elszámolásról is beszéltek! Ekkor azt mondták, hogy a második elszámolás az Önkormányzattal lesz, de kifejezett kiemelésünkre, hogy akkor a lakosok hozzájárulását újra számolják-e azt mondták, hogy elvileg igen! Ennek most nyoma sincsen!

 

A történet bárhogy is alakul az már nagyon látható, hogy a lakossági érdek durván sérül. Sérül mert társulatba a delegáltak között egy olyan ember nem volt, aki társulatot, annak működését, elszámolását, műszaki feltételét látta már valaha! Sérül, mert ennek hiányában vallási alapon kezelték a dolgokat és hittek abban, hogy minden rendben! Sérül, hiszen a delegáltak többsége nem a lakossági érdeket nézte, hogy például az elszámolással, a kivitelezéssel, az elrontások miatti helyrehozatalokkal és garanciális munkálatokkal minden legyen rendben, hanem azzal, hogy minél hamarabb essenek ezen túl, mert nekik ez csak teher… És sérül, mert amikor az elszámolásra, a könyvelésre és hasonló pénzügyi helyzetekre kérdezünk rá, akkor a könyvelő úgy válaszol, hogy neki szakmai tapasztalata van, méghozzá 52 éves! Vajon egy ellenőrzésre is bizonylat nélkül megy, s higgyenek a NAV-osok abban, hogy minden rendben van? Higgyenek, mert neki van gyakorlata, méghozzá 52 éves gyakorlata van?

 

A cégbíróságot hamarosan tájékoztatjuk, hogy per van folyamatban és mi úgy látjuk menekülőre fogta a társulat a cipőt ezzel és az elszámolással kapcsolatban…

 

A további részletekkel hamarosan jelentkezünk! S tájékoztatjuk Önöket!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2114340441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása