Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nyilatkozott egy Bucka csatorna delegáltnak nevezett vallási troll - Nekünk hibát senki sem jelzett, ezért biztos minden rendben volt!

2018. október 20. - Buckai Szövetség Egyesület

Alig másfél hete, 2018. október 9-én ült össze a Szigetszentmiklósi illetőségű Bucka csatorna Viziközmű és Csatornamű Társulatának közgyűlése, hogy az elszámolási szakaszt befejezze. Az elszámolási szakasz viszont, mint akkor megtudtuk az elszámolási időszakot lezáró mérleg dátuma és elkészülte miatt akkor és ott nem tudott végbemenni, s kellett egy új, egy 2018 novemberi közgyűlés is.

 

A Polgármester, mint arról beszámoltunk akkor megköszönte a társulat delegáltjainak és tagjainak a tevékeny részvételt, s azt, hogy ez a beruházás tényleg rendben lement szerinte.

 

De vajon tényleg rendben lement-e? S vajon tevékeny volt-e a részvétel?

 

Először is, ami biztosan elmondható, hogy a delegáltak nem szakmai alapon lettek kiválasztva! Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyikük sem látott saját bevallásuk szerint se viziközmű társulati elszámolást, sem csatornaberuházást korábban, így ehhez a kérdéshez fogalmuk sem volt, hogy hogyan is álljanak hozzá.

 

Ennek hiányában azonban hittek a vezetőkben, s hittek abban is, hogy minden rendben megy! Azaz mondhatjuk azt is, hogy vallási alapon kezelték a helyzetet. Így tevékenyek és konstruktívak aligha lehettek!

 

Hogy ebben a lakossági szemmel hol a köszönet? Nagyjából sehol sem!

 

Seholsem, mert egy viziközmű társulati delegált tagnak a lakossági érdekek előre helyezése lett volna a feladata! Azaz az, hogy a beruházás minél jobb minőségben, minél kedvezőbb pénzügyi feltételek és kedvezmények között a lehető leghamarabb jöjjön el.

 

De ha nem értenek hozzá…? Ha mindennel egyetértenek és bólogatnak, akkor hogyan ellenőrizhették volna le ezt? Hogyan állhattak volna ki mindemellett?

 

2018. október 17-én a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak képviselőtestületi ülése volt! Az előtte való várakozás során egyesületünk és a Bucka csatorna tiszta elszámolásáért küzdő másik barátunk egy egyébként hobbi mocskolódó, vallási fanatikus delegált taggal találkozott a folyóson!

 

A delegált tag szerint, aki nem Szigetszentmiklóson dolgozik az nem is lakik Szigetszentmiklóson, s nem érti mi a baj, hiszen problémát neki nem jelzett senki, s a pénzt is megkapták a lakosok!

 

No, de kérem! Egyrészről, aki nem Szigetszentmiklóson dolgozik az még lakhat Szigetszentmiklóson, s a probléma miatt nem őneki kellett volna várnia, hogy valaki jelentkezik (nem mellesleg sokan panaszkodtak és jelentkeztek az elmúlt években), hanem neki kellett volna a problémáknak elébe mennie. Neki kellett volna felfedeznie. hogy hol lehetnek, ha vannak gigszerek és azok hogyan hozhatóak rendbe, hogyan hozhatóak helyre. Neki kellett volna leellenőrizni, hogy az általa képviselt területen a földbe vajon azok a minőségű vezetékek kerültek-e le, melyek szerepelnek a tervekben, avagy rosszabbak és akkor mi a helyzet, mit lehet tenni hogyan lehet az emberek érdekében cselekedni.

 

Neki kellett volna megnéznie azt is, hogy rendben van, hogy kapnak vissza pénzt az emberek, de vajon annyi jár-e nekik! Vajon megkapják-e az utolsó fillérig? Ebből nem teljesült semmi se!

 

Neki kellett volna azt mondania, hogy: Kedves barátaim! Itt nemcsak az ingatlantulajdonosok érintettek, hanem a területen élő minden más ember is! Legyen az például a tulajdonos rokona és hozzátartozója! S lehet, hogy ezeknek a lakosoknak a véleménye is fontos lehet, hiszen a beruházás befolyást gyakorol az életvitelükre!

 

Összefoglalva semmi sem történt meg mindabból, aminek a csatornaberuházás során megkellett volna történnie, ha delegált az ember, de a delegáltak büszkék az általunk nem értékelhető tevékenységükre és beképzeltséggel, valamint arroganciával kívánják lereagálni a fontos és húsba vágó kérdéseket! Csakhogy pontosan ezzel árulják el, hogy a legkevésbé sincsenek képben!

 

Az ami a Bucka csatornánál e téren folyt az nem egyedi! Úgy tűnik országszerte hasonlóan ment egy sablon szerint! A lakosság pénze, a beruházás tisztasága így egyáltalán nem volt biztonságba, s ha nem kérdeznek a lakosok és a civilek, akkor könnyen sérülhetnek a lakossági érdekek!  

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5514312325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása