Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Ha egy városnak nem elég két óriás ipari park, akkor nem lesz elég 3 sem! Aki ipari parkot akar Szigetszentmiklóson Sámé hegyre az egyáltalán nem értette, hogy augusztus végén szeptember elején Csepel-szigeten miért volt közlekedési katasztrófa!

2018. október 17. - Buckai Szövetség Egyesület

Tovább húzogatja a hamis illúziónak is beillő mézesmadzagot Szigetszentmiklós város Önkormányzata Sámé hegy tekintetében! Az ígéret szerint harmadik Csepel-szigeti lejárót akarnak az M0-ásra építeni, amely így szépen is hangzana, ha nem lenne sokkal több mögötte!

 

Sámé hegyre ugyanis azért akarnak harmadik lejárót építeni, mert Szigetszentmiklósnak kevés 2 hatalmas ipari park (ÁTI Sziget, Lakihegy), s akarnak egy harmadikat is az M0-ástól északra fekvő Auchan Sziget és Autópályamérnökség közötti területen. Csakhogy, akinek nem elég kettő ipari park, annak nem lesz elég 3 sem! Nem is beszélve azokról a településekről és városokról, amelyek ipari parkkal egyáltalán nem rendelkeznek, de mégis fejlődnek szemben Szigetszentmiklóssal.

 

Miközben sokan ingatlan spekulációról beszélnek ismételten, hiszen egy önkormányzati vezető személyiség állítólag itt hatalmas birtokokat vett és persze feltették a kérdést, hogy már megint miből tette, aközben a legendával szemben, ami tényszerű, hogy aki Sámé hegyi ipari parkot akar az nem értette meg, hogy 2018 Augusztusának végén Szeptemberének elején mi folyt és a közlekedési káosz miért alakult ki!

 

Aki csak iparűzési adóbevétel növekedést lát ebből az nem érti milyen helyzetben van Csepel-sziget és minek a komoly veszélye fenyeget!

 

A 3 nagy egyszerre történő útlezárása ugyanis soha nem vezetett volna akkora katasztrófához, ha a környék infrastruktúrája és úthálózata követte volna azt a hatalmas népnövekedési mértéket, amely érte Csepel-szigetet. Ugyanakkor mivel nem követte és egyre többen költöztek bármi féle közlekedési feltétel biztosítása nélkül erre a területre, s ugyanazokat az utakat veszik igénybe, ezért az egykoron 20 perc alatt megtehető 10 -15 km-es út előbb 1 óra, majd másfél – két óra lett csúcsidőbe, s tudjuk volt, hogy 4 órára növekedett a közlekedési katasztrófa idejében!

 

Azon túl ugyanakkor, hogy némelyek M0 lejáró bővülést hirdetve (amely önmagában jó lenne) valójában ipari parkot hoznának ide hatalmas teherautó forgalommal és kamion forgalommal, miközben nem bővítenek kijáratokat nemhogy nem segítenek sem Szigetszentmiklóson, sem Csepel-szigeten, de kiemelten belerúgnak a térségbe!

 

Rövid látó szemlélet az, hogy ha új ipari park lesz, akkor több bevétel, mert ha miatta a környék mégjobban beáll, akkor innen a vállalkozások menekülni fognak idővel! Azaz nemcsak nem nő a bevétel, hanem kijáratok bővítése nélkül egy negatív spirált indít el!

 

Felelős Önkormányzati képviselő és Szigetszentmiklósi ember vagy civil erre nemet mond! Nincs Sámé hegyi ipari park! Lejáró lehet, kijárat bővítés legyen, de ipari park nem kell!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8714306011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása