Buckai Szövetség Egyesület

Tovább folytatódik Szigetszentmiklós valaha volt egyik legnagyobb botránya! - A Szigetszentmiklósi Önkormányzat most a felszámolóval háborúzik a 3,5 milliárdért fel nem épült Stadion és az összeomlott helyi foci klub ügyében!

2018. október 16. - Buckai Szövetség Egyesület

2018 Október 17-én új szakaszába lép a 3,5 milliárdért fel nem épült TAO Stadion kérdése Szigetszentmiklóson. A beruházás, amely a 3,5 milliárdon kívül tönkre tett egy egy milliárd forint értékű Önkormányzati telket, a helyi és tradicionális futball klubbot megszűntette, alvállalkozókat juttatott a csőd szélére oda vezetett, hogy felszámolás kezdődött mind az egyesület, mind a kiszolgáló Kft ellen. Sőt! A felszámoló által a vagyonok felmérése kezdődött el.

 

A 10 órakor kezdődő képviselőtestületi ülés előterjesztése szerint a Szigetszentmiklósi Önkormányzat botrányosnak tartja, hogy a felszámoló az Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre által használt vagyontárgyakat és ingatlanokat nézegeti! Így nézegeti a Sport utcai pályát, amely az Önkormányzat tulajdona és az egyesület csak haszonbérleti szerződéssel vette igénybe, nézegeti a Kardos István Általános és Szakközépiskola pályáját, amely az Iskola tulajdona és az egyesület csak sport célra újította fel, s nézegeti a Gyári úton elfekvő 3,5 milliárdos TAO Stadiont, amely szintén Önkormányzati telken helyezkedik el mintegy 1 milliárd forint értéket tönkre téve! Botrányosnak, mert az az Önkormányzati és az nem idegeníthető el!

 

Ellenben azt nem tartja botrányosnak, hogy kicsiknek és nagyoknak, lányoknak és fiúknak tönkre ment a sportolási lehetősége, s az sem kizárt, hogy jelentős sport karrierek futottak emiatt félre! Nem tartja botrányosnak, hogy az alvállalkozók nem tudták, hogy fizetnek majd bért a munkavállalóiknak, s adót az államnak! Hogy nem tudták miből és hogyan élnek majd a következő napokban, hetekben, hónapokban és években! Azt nem tartották  botrányosnak, hogy ennek az egyik felelőse az a Becz Péter, aki az Önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke és egy négy éves megszakítással 1990 óta képviselője! Nem tartották botrányosnak, hogy azt mondta elszámolták magukat, s emiatt lékre futott egy egykor NBII, NBIII bajnok csapat.

 

S nem tartották botrányosnak azt sem, hogy egy olyan ember mondta, hogy elszámolták magukat, aki az elmúlt 28 év költségvetéséből 24-et fogadott el és sokad magával meghatározta, hogy a város gazdasági élete milyen legyen!

 

Nem tartotta botrányosnak és nem szólította fel lemondásra! Nem gondolta azt, hogy van miért felszólítania! Nem érezte úgy az őt delegáló politikai család, hogy kizárja és vele a kapcsolatot és az érték közösséget a továbbiakban megszakítja! Ezt egyébként a polgármester sem érezte! Ő is értékközösséget vállal ilyen tettekkel!

 

Nem gondolták azt, hogy a Kft-t bedöntő Potoczki Tamást a Sport és Társadalmi kapcsolatok bizottságából, mint tagot visszahívja és elgondolkozzon azon, hogy egy ilyen ember nem vett jó fényt az önkormányzatra!

 

Csak a felszámolót tartja botrányosnak, de a kialakult helyzetet és a kialakulás miértjét nem! A felszámolót, akinek az a dolga többek közt a gazdálkodó szervezetek beszámolói alapján, hogy feltárjon minden mobilizálható és pénzzé tehető vagyont mind a Kft, mind az egyesület esetében, s ezzel hitelezői érdekeket védjen! Védje azt, hogy akiknek bent ragadt a pénze, azok a lehető legnagyobb arányban pénzüknél legyenek!

 

Nem goldolkozott el sosem azon, hogy míg neki, mint Önkormányzatnak az az érdeke, hogy a sportolási lehetőség Szigetszentmiklóson újjá éledjen, s minél több minden megmaradjon ehhez (legalábbis szeretnénk hinni, hogy ez az érdeke), addig a felszámolóé az, hogy a kár minél kisebb maradjon és legyen!

 

Ezt meglehetne tárgyalni tisztességesen, ahelyett, hogy sértődöttet játszanak, s jogi trükkel mentenének mindent! Mindent amit csak lehet!

 

De a hibásak ők! Hibásak, mert hagyták, hogy a helyzetek eddig elfajuljanak! Hibásak, mert éppen egy éve az egész SZTK már a leállások véget be lett hívva és meg lett kérdezve: Mi folyik itt?

 

Akkor azt mondták a felelősök olyan történetek mellett, amelyek a legkevésbé sem voltak életszerűek, hogy kérnek két hetet, s újra ott lesznek és minden rendben lesz! Sok minden telt el azóta! Sokszor két hét! De semmi sincsen rendben! A baj egyre nagyobb, ahogy a szégyen is, hogy ilyen egy jobb sorsra hivatott városban, s az országban egyedülállóan megtörténhetett!

 

2018 Október 17, 10 óra! Az SZTK felszámolásának napirendi pontja! Szigetszentmiklós város Önkormányzata, földszinti nagy előadója!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3914305641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.