Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Az alig pár hónapos bíróságon előbb bezárták, majd épületen belül ide-oda vándoroltatták, végül pedig korszerűsíették az ügyfélszolgálatot! Vajon miért volt így szükség erre Szigetszentmiklóson?

2018. október 07. - Buckai Szövetség Egyesület

Több éves és évtizedes bírósági épület esetében talán érthető lenne az, ami a 2017. Március 3-án ünnepélyesen átadott Szigetszentmiklósi Járásbíróság épületénél sokak számára teljesen érthetetlen: Pár hónap nyitva tartás után előbb bezárták, majd épületen belül vándoroltatták, végül felújították és korszerűsítették az ügyfélszolgálatot egy alig másfél éves épület esetében! Mégis hogyan lehetséges ez?

 

A kérdés azért merül fel, mert nyilván egy épületet nem úgy tervez az ember, hogy pár hónapon belül már átalakításra és korszerűsítésre szoruljon! Pláne nem, ha sok embert kiszolgáló közintézményről van szó! Hogy nem tudták, tehát korszerűvé tenni ezt az ügyfélszolgálatot és elsőre? Miért nem úgy alakította ki bárki is, hogy évekig és évtizedekig magához az épülethez ne kelljen hozzányúlni csak korszerűségét csodálni! Bár mondjuk, hogy bíróság esetében a szürke modernnek tűnő hangulat vagy a barokkos környezet a jobb arra szokták azt mondani, hogy ízlések és pofonok!

 

Igaz a Járásbíróság nem először hozott az itt élők számára meglepetést! Az átépítés, felújítás és megépítés során még 2016 nyarán egy ott dolgozó nekünk arról nyilatkozott, hogy azért kellett eltolni az épület átadását, mert az újonnan még az átadás előtt beázott! Felmerül a kérdés: Vajon kiknek a megbízásából és vajon milyen minőségben is dolgozhattak ott? Rendelkeztek-e bármilyen referenciával és vajon milyen állapotban vannak az un. referencia épületek!

 

Egy bíróság esetében mondjuk nem az épület a lényeg! A lényeg a tartalom, azaz hogy a felek mennyire tudnak koncentrálni az ügyre és mennyire határoz meg mindent a környezet! Ismeri-e mondjuk az adott bíró vagy levezető az Alaptörvényt, a Btk-t, a Ptk-t, valamint a Bírói jogállásról szóló törvényt! Emlékszik-e még mondjuk arra, hogy az eskü szerint neki függetlennek és objektívnek kellene lennie, amelybe az elfogultság, a hatalmaskodás nem fér bele! Ha ismerik és értik az rendben, ha nem ismerik és nem értik, akkor lehet akármilyen szép, korszerű a hely a körülmény a legkevésbé sincsen rendben!

 

Gondoljunk csak bele, hogy éveken és évtizedeken keresztül jártunk és jártak őseink a Ráckevei Bíróságra például. A Ráckevei Bíróság épülete, pedig egy műemlék, de sokakat nem egyszer nagyon elgondolkoztatott! Vajon mikor újul fel? Vajon hogy érzik magukat azok, akik nap, mint nap dolgoznak és működnek abban az épületben? De valahogy mégis működött és valamiképpen!

 

Így a hurrá optimizmust, hogy egy másfél éves bíróságon másodszor van ügyfélszolgálat átadása, mert azt korszerűsíteni kellett, mi nem osztjuk! Szerintünk ennek elsőre korszerűnek kellett volna lennie! A bíróságról, pedig akkor lehet jót mondani, ha objektív és tiszta körülményeket tapasztalunk! S bár volt sok negatív tapasztalatunk, azért hogy volt tisztességes körülmény is ebben és efelől mindenkit megnyugtatunk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1914286707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása