Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Hatalmas ipari park, hatalmas adóbevételek, 4 évente itt-ott gányolt utacskák, s erre felvett 1,8 milliárd hitel. Lehet, hogy az Önkori hanyagul kezeli a költségvetési pénzeket?

2018. szeptember 29. - Buckai Szövetség Egyesület

Laikus szemmel szinte elképesztő, ami Szigetszentmiklóson folyik! A város két nagy ipari parkkal rendelkezik, de akar egy harmadikat, mert a két nagy ipari park nem elég! Saját bevallása szerint sem ez, sem a 40 ezer itt élő ember adója, cégeiknek adója nem fedezi a kiadásokat! Saját bevallás szerint, melyet év elején elfogadtat folyamatos költségvetési hiány van! S szintén saját bevallása szerint, hogy fejlesztés legyen, ahhoz hitel kell! Legutoljára 1,8 milliárd forint kellett!

 

És elgondolkozik az ember! Szigetszentmiklós felülnézeti térképe, ha azt egy ember google earth-ről szemléli meg leginkább az őskáoszra hasonlítható, semmint egy rendezett, kezelt és jó gazdával rendelkező városra! S a legkevésbé sem fogadjuk el, hogy ennek rendbe hozatalára a jelenlegi vezetésnek nem volt ideje, hiszen többsége ott ül több, mint két évtizede! Szóval, ha akarta volna megoldotta volna!

 

Másrészről ott vannak olyan települések, mint például Szigethalom, Dunavarsány, Dunaharaszti, amelyek az elmúlt időszakban hatalmas fejlődést értek el! Szigethalom például ipari parkkal sem rendelkezik, s mégis Szigetszentmiklósnál jelentősebb mértékben, s messze gyorsabban fejlődik, pedig bevétele szinte bagatell!

 

Az Önkormányzat szerint most örülnünk kellene, hogy sok év után gányolnak valamit egy pár úton, s majd talán felújítják már megint a Kossuth Lajos utcát is, amely az Önkormányzat előtt van! Igaz egy csomó út van, amelyhez hozzá se nyúltak legalább 30 éve, de a Kossuth Lajos utcának fel kell újulnia 4 évente! Csoda lenne, ha most kimaradna és fel nem újulna!

 

Kérdés persze, hogy a kivitelező vállalkozók csinálnak annyira rossz minőséget, hogy hozzá kell nyúlni 4 évente, vagy valami más pénzügyi tranzakció indokolja mindezt!

 

A gazdálkodás a városban mindemellett azért is fura, mert van Miklósi bál úri – muri jeleggel, aztán van Gasztró nap, amelyben a város lakóinak alig jut egy falat, s belépőt is fizetni kell, de városi téren erre évente 8 – 10 milliót költünk el! Aztán van a Summerfest vagy 14 millióért! Ugyanennyi a sosem volt hagyományra építő Szabacsi nap. Aztán vannak a testvérvárosi kapcsolat építő kirándulások! Az önfényező és milliós kaja partik, melyek létezését minél inkább igyekeznek elhallgatni! Van a Sportcsarnok felépülésének részlete, az összeomlott SZTK pálya felújításának kezességvállalásából eredő részlete! Van ezentúl a Lakihegyi bicikli út, amelyet sikerült hosszú szakaszon az Antenna Hungária területére építeni, s abból ered egy 50 ezer forint örök bérleti díj! Van ezentúl a Sas utcai óvoda! Euró alapú bérlet, 15 év, 2 óvoda ára és sosem lesz a miénk! Hát ez a történet az, ami elé oda áll az ember és elgondolkozik: Minek nevezzelek? Hanyag gazdálkodásnak? Mérhetetlen szemtelenségnek és felelőtlenségnek?

 

Közben csomó utcában nincs járda! Szűkek, kanyargósak az utak és kiárad a csapadékvíz, valamint a csapadékvízzel kevert szennyvíz az utcákra, mitöbb például csak a Bucka a zsák utcák fővárosa!

 

Szerintünk, ami ma Szigetszentmiklóson folyik az iskola példája annak, ahogy nem szabad egy várost vezetni és kezelni! Egy valódi elrettentő példa, amelynél bárki képes lenne sokkal jobban gazdálkodni és sáfárkodni!

 

Szigetszentmiklós ennél sokkal többet érdemel!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr514270489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcsi14 2018.09.29. 14:43:56

"Hát ez a történet az, ami elé oda áll az ember és elgondolkozik: Minek nevezzelek? Hanyag gazdálkodásnak? Mérhetetlen szemtelenségnek és felelőtlenségnek?" - NEM! LOPÁSNAK!!!
süti beállítások módosítása