Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Jelentős változások jöttek el a szigeti közlekedésben 2-3 hét alatt és lassan léptek a probléma megoldása, enyhítése felé! Kicsit jobb lesz, de hátradőlni nem szabad! Követelni kell Csepel-sziget közlekedésének rendezését és az új kijáratokat

2018. szeptember 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Jelentős változások történtek Csepel-szigeten az elmúlt két-három hétben a közlekedés tekintetében, miután Augusztus 27-én összeomlott a sziget közlekedése és jó pár napig kifejezetten kritikus volt a helyzet!

 

Az első intézkedések (rendőrök a forgalomirányításba, új buszútvonalak kijelölése) nem hoztak érdemi előrelépéseket, mitöbb volt olyan hely is (Lakihegy), ahol ettől nem jobb, mint inkább rosszabb lett! A többi tanács pedig, hogy a szintén terhelt 51-es főút menti települések útjaira menjenek az emberek azt sugallta a döntéshozók nincsenek tisztába a valós körülményekkel!

 

Nem segített az sem, hogy az M0-ás hídján a bicikli utat lezárták ezáltal hatalmas kerülőkre kényszerítve a bicikliseket vagy a biciklivel járókat, arra kényszerülteket!

 

Szerencse persze, hogy Csepel Polgármestere a helyzetet felmérve a három nagy összeegyeztetés hiánya miatti hibája okán kialakult káoszra nem eresztett rá negyedik résztvevőként egy negyedik utat. Ez mindenképpen fontos és süvegelendő helyzetfelismerés volt!

 

Szintén süvegelendő, hogy legalább Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője kint volt a helyszínen és láthatólag igyekezett segíteni a körülményeken, miközben a Csepel-szigeti érintett körzet, Pest megye 8-as képviselőjéről ez aligha mondható el. Persze elment a Szigetszentmiklósi Polgármesterrel, de amit elhoztak, amit elértek az jól rámutat arra, hogy mennyire felületesek és mennyire nem érzik át a valós körülményeket!

 

A változás egyik fő szele a lakosság kreativitása és a riadó lánc volt maga! Fontos volt, hogy értesítsék egymást merre menj és merre ne menj, hogy hamarabb juthass haza! Ebben kifejezetten jó hír a kialakult környékbeli útinform csoport! Szerintünk minden érintett csatlakozzon, aki nem csatlakozott!

 

Szintén fontos segítség volt a Tököl és Százhalombatta között folyamatosan járó, az igényeket kiszolgálni vágyó komp, amelyről csak lakók írták, hogy a két part között ide-oda pattogott! Létezése sokaknak nagy segítség volt! Sok Csepel-szigeti nyilván hálával tartozik neki!

 

Jelentős dolgot hozott el ezentúl az, hogy a média is felkapta az ügyet! Akár az ATV Hiradója, akár az RTL Klub Fókusza vagy Hiradója, akár az egyéb médiumok kamera fókusza sokat segített azon, hogy valamilyen rész megoldás és valamiként legyen!

 

Szerintünk sokat segített a demonstráció szele, melyet mi hirdettünk meg. S bár különböző okokból nem sokan jöttek el, azért érezni lehetett, hogy ezek sokak által támogatott és jogos követelésekre építettek! Mi örültünk, hogy megrendeztük és egy percig sem bántuk meg!

 

Az igazi előrelépések a hétvégétől jöhetnek el! Átadják a Massányi utat, amely jó lehet annak a pár száz méternek a kivételével, amely sokak számára hatalmas kérdőjel, hogy miért maradt ki vagy azzal mi lesz! Mégis végre Szigetszentmiklós és Lakihegy újra összekapcsolódik, s újra Lakihegyet 4 busszal is ellehet érni, meglehet közelíteni! Újra lesz egy menekülő út, amelynek mindenképpen érdemes és kell is örülni!

Továbbá az M0-ás felújítását is átgondolták! Lesz egy új sáv! S bár a sávok keskenyebbek lesznek, de mégis az új sáv megjelenése picit nagyobb kapacitást eredményezhet!

 

A harmadik nagy lépés, ha végre átadják a fel és lehajtót a Gastlandnál! Ez nagyjából október lesz! Akkor a környék egy kicsit fellélegezhet! Csak kicsit, mert az M0-ás felújításának két éve azért tud és képes izgalmakat hozni és okozni!

 

Ugyanakkor aki azt mondja, hogy megoldódott a kérdés és mindenki hátradőlhet az szerintünk hatalmasat téved!

 

Ez a káosz egy figyelmeztetés volt! Figyelmeztetés arra, hogy ha tovább megy a sziget brutális létszámnövekedése infrastrukturális alapfeltételek nélkül, akkor ami ma krízisnek tűnt az fog alaphelyzetként előjönni!

 

Itt nincs más, mint a szigetet kinyitni! Itt nincs más, mint kijáratokat építeni! Itt nincs más, mint hidakat, főként nyugati irányba vezető hidakat építeni és a sziget belső közlekedését is megoldani, átszervezni és átgondolni! Hogy ez rengeteg pénz? 28 évig nem törődött ezzel senki! Ideje azt a pénzt elővenni, amit eddig ezen döntéshozóink megtetszettek spórolni!

 

Van még egy nagy tévedés! Ez a tévedés, hogy az M0-ásra újabb lejárat épül! Ez azért tévedés, mert ez csak akkor jön el, ha Szigetszentmiklós építhet egy Leshegyhez hasonló méretű ipari parkot, melyet Sámé hegynek nevezett el és az Autópálya mérnökségtől az Auchanig terjed! Ugyanakkor az ipari park hatalmas teherautó forgalommal járna! Teherautó forgalommal, de újjal! Így a lejárat nem segítene ebben a formában senkin! Sámé hegy ipari parkosítását el kell felejteni! Lejáratot kell építeni ipari park nélkül!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9014240873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása