Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka csatorna ÚJABB ÁTVERÉS ÉS ÖNKORMÁNYZATI MEGKÁROSÍTÁS KÖZELEG? VESZÉLYBEN az un. távoli telkek!

2018. szeptember 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

A Buckai Szövetség Egyesületnek tudomására jutott a Bucka csatorna un. távoli telkek problémája, gyakorisága és ügye. Annak fényében, pedig hogy a Buckai Vízkárosultak esete is ismert félünk attól, hogy sor kerül egy hasonló megkárosításra és teljes mértékű átverésre!

 

Mint Ön és Hivatala is tudja a Buckai Vízkárosultak, akik bár kifizették a vezetékes vizet különböző trükköknek köszönhetően nem kaptak pénzükért semmit sem (10 év után elévült a befizetés egy sosem látott és senki által nem ismert melléklet alapján, nem a rácsatlakozást fizették, hanem az előttük elhaladó gerincvezetéket, miközben mindenki más megkapta az aknájába az órát és a vizet ugyanazért a pénzért) joggal érzik úgy ők is és azok is akik ügyüket ismerik, hogy meglopták őket! Az Önkormányzat gazdasági vezetőjének, pedig azon válasza örökre sértésként él a lelkekben, hogy az Önkormányzat előfinanszírozta a csatlakozásukat, miközben semmi azaz semmi nincs a kertjükben! Akkor vajon az Önkormányzat mit tudott előfinanszírozni?

 

És kezd ugyanez a helyzet egy új ügyben kialakulni!

 

A Bucka ugyanis tele van osztatlan közös tulajdonként szereplő ingatlanokkal! Ezen ingatlanok nem egy része, akár 20, 22, 25 közös tulajdonost és elkülönített belső részt is magába foglalhat! Ugyanakkor mivel egy ingatlan, ezért mindannyi tulajdonos csak egy csatlakozási pontra csatlakozhat! A kialakítás nem arányos! Van, akinek 2 – 5 méter és van akinek több száz méter lenne! Utóbbiak egy részének van olyan, hogy egy másik utca másik csatlakozási pontja közelebb lenne, de mint tudjuk ahhoz másodlagos csatlakozási kérelem szükséges és a másodlagos csatlakozás költsége egy horribilis, szociális érzéketlenséget és teljes embertelenséget mutató összeg! Ha, pedig több száz métert vezetnek, mire csatlakozást érnek, mert más lehetőség nincsen, akkor szintén brutális lehet az összeg, amely kijön erre! Kis nyugdíjas családoknak, hiteleket törlesztőknek, éppen hogy csak megélőknek ez egy kifizethetetlen összeg! Elő áll egy sakk-matt állapot! Ki kell fizetni a 93 ezer valamennyi forint leszállított csatlakozási díjat a csatornához, mert különben ráterhelik, adók módjára behajtják, stb., stb., de nem fogja tudni a csatornát elérni!

 

Ha a kifizeti a csatornát, akkor ő Bucka csatornás! Nem kizárt, hogy egy idő után a vízszámlája a duplája lesz a csatornára tekintettel, melyhez nem is tudott csatlakozni, szennyvizét nem tudja bele ereszteni, ezért szippantóst is kell fizetni! Mivel fizikailag nem csatlakozott, tekintettel arra, hogy lehetetlen körülményeket és embertelen összegeket lebegtettek az orra előtt, ezért hosszú távon akár talajterhelési díjjal is fenyegetett, miközben gondolni kell befizetésének 10 éves időtartam utáni elévülésére! Mert, ha a Buckai víznél ellehetett évültetni a befizetést, akkor a Bucka csatornánál lehetetlen feltételek biztosítása mellett miért ne lehetne? A nem teljesített szolgáltatás pénzét meg csak a Jó Isten tudja valójában ki is nyeli le! A Buckai Vízkárosultaknál is nagyon kérdéses ez a helyzet!

 

Mi lesz ezekkel az emberekkel? Ha bebizonyítják, hogy ellehetetlenítették őket visszakapják a pénzüket és békén hagyják őket? Lenyelik a pénzüket?

 

Mi lesz azokkal, akik csak onnan tudnának csatlakozni, ahol nincs is Bucka csatorna és a közeljövőben sem lesz? Mi lesz az Iglice utcából kiágadzó kis közzel? Az Iglice utcában nincs csatorna! A tulajdonjogi vita miatt egyhamar nem is lesz! S mi lesz,  akkor ha előáll egy kedvezőbb helyzet, akkor ők újra mennyiért csatlakozhatnak a csatorna hálózatra? 93 ezerért, amely kedvezményesnek nevezett, de megkérdőjelezett összeg vagy mondjuk 200 – 300 ezer forintért?

 

Mi lesz ezekkel a tulajdonokkal?

 Már csak azért is, mert ez nagyon

nagy átverés szagúnak tűnik így

elsőre? Hogyan oldják meg ezt a

helyzetet?

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Szeptember 14

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5214240609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása