Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

12-ik alkalommal gyalázza meg saját városát Szigetszentmiklós Önkormányzata egy hagyománnyal, amely sosem létezett!

2018. szeptember 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Szabacs! Egy gyalázatos történelem hamisítás Szigetszentmiklósi jelképe lett, amely 2018 Szeptember 15-én tizenkettedik alkalommal ünnepel meg a város Önkormányzata, miközben semmilyen alapja nincs és valódi bibliográfiája nem létezik!

 

Szabacs! Egy hely, egy városrész az Önkormányzat szerint, amely ott helyezkedne el, amelyet a régi Szigetszentmiklósiak nem másnak neveztek, mint ófalunak!

 

Az Önkormányzat és köreinek fogalma sincs arról, hogy a szó, mint Szabacs honnan és milyen formából eredhet, pedig névnek és minden elnevezésnek van eredete!

 

Szabács! Egy végvár, amely a mai Szerbiában van! A török építette ellenünk, melyet mi elfoglaltunk, majd sikerült neki visszafoglalni! Hosszú idő után lett Szerbia része mára! Szabácsból származó emberek a szerb-magyar átirat szerint viselhetik a Szabacsi családnevet, melynek nyelvészek szerint a végvár az eredete.

 

De semmilyen felirat, semmilyen feljegyzés nem írja, hogy Szabács végvárához lenne bármi köze is Szigetszentmiklósnak!

 

Az Önkormányzat hívei, akik szerint mindenki hülye és Soros ügynöke, aki Szabacs eredetét fírtatja arról beszélnek, hogy volt korábbi feljegyzése Szabacsnak! Ugyanakkor valójában ez a név Szigetszentmiklóson 2006-ban a jelen polgármester színre lépésével jelent meg! Előtte senki és semmilyen formában sem ismerte!

 

Nem tartjuk ördögtől való gondolatnak, hogy Szabacs valódi szándéka a személyi kultusz építése! Talán ezért is volt szükség a történelem hamisításra és arra, hogy ha belemegyünk a részletekbe, akkor az érintettek levegőért kapkodjanak és mekkegjenek!

 

Szigetszentmiklósnak természetesen van valódi történelme és van valódi eredete! De ha aligha tudhat erről egy olyan Önkormányzat, egy olyan Helytörténeti Múzeum (Gyüjtemény), amely a történelemhamisításra fordítja minden energiáját és Szigetszentmiklós kis területére, 5 utcájára, s azon kívül nem ismer el semmit és minden történelmi emléket igyekszik eltörölni!

 

Nyilván ezért nem tud és nem tudott a Kis-Dunai gátrendszerről, a Bucka második világháborúban történő lebombázásáról és annak miértjéről, a hadi kutakról, a Bucka valódi történetéről és történelméről, valamint ezért hallgat a város északi részén, így Lakihegyen és az Auchan alatt is fellelt ókori és őskori régészeti leletekről, azok történelméről!

 

Félre értés ne essék! Jó, hogy egy város egy ünnep során összejön! Nem az a baj! A rendezvény neve a baj, hogy az teljesen valótlan! A rendezvény persze legyen, de ne ezzel a hamisított névvel és branddel.

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1414241053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása