Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Jelentjük a Lakihegyi lakossági fórumról: Kisebb fennakadásnak minősített Szigetszentmiklós és környezetének közlekedési katasztrófáját Szabó József Szigetszentmiklós város Polgármestere!

2018. augusztus 28. - Buckai Szövetség Egyesület

Kisebb fennakadásnak minősítette a mai Lakihegyi lakossági fórumon Szigetszentmiklós és környékének közlekedési állapotát Szabó József Szigetszentmiklós város Polgármestere.

 

A Lakihegyi 371 millió forintos felzárkóztatási programról szóló fórum során a Polgármester kihangsúlyozta, hogy a mai napon ő is ment Csepelre, de az utat 30 – 40 perc alatt megtette, így aligha lesz nagy baj ezzel!

 

Az a 30 – 40 perc hétfőn 4 óra volt Csepel, Szent Imre tér és Szigethalom között, de a legjobb esetben is napközben 2 óra hossza alatt értek le Csepelről Szigetszentmiklósra az emberek! A kisebb fennakadásnak titulált közlekedési katasztrófa hatására Csepel-szigeten mindenhol, de még a környékén is sok helyen őrjöngenek az emberek!

 

A Polgármester azt mondta, hogy a Lakihegyre óvodába járó gyermekeknek, valamint a Lakihegyről Szigetszentmiklósra iskolába járó gyermekeknek iskola buszt biztosítanak! De kérdezzük mi? Mit érünk vele? Újabb valami fog a dugóban dekkolni?

 

Nem igazán érezzük azt, hogy a Polgármester értené, hogy mennyire súlyos a helyzet, miközben természetesen a közlekedési állapotok kedden a hétfőihez képest enyhültek!

 

Meg nem erősített, de bennfentes forrásunk szerint a Polgármester a holnapi nap során ül a minisztérium delegáltjaival, az országgyűlési képviselővel és egyéb szervekkel, hogy megoldást keressenek!

 

Ugyanakkor ha így állnak hozzá, akkor a kérdésnek aligha lesz megoldása, amely őszintén szomorú lenne.

 

Megtudtuk egyébként a Polgármester optimista előrejelzését is! Eszerint és állítólag a Massányi út Szeptember 15-ére fog, ha Isten is segít elkészülni! Mint mondta az csak két hét! Értsük: Két hétig, pedig lehet szenvedni, az semmi!

 

Szerintünk azonban nem semmi!

 

Demonstráció felhívásunkat továbbra is fenntartjuk és az érintett civileket, Csepel-szigeti civileket a szervezés terén is várjuk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7714208799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rekspa 2018.08.29. 14:36:53

a Demonstrációhoz van valami link vagy facebook csoport. Halásztelektől Dunaharasztiig többen jelezték, hogy szívesen csatlakoznának.

redroses23 2018.08.30. 15:04:02

Itt nem (csak) a jelenleg meglévő utal felújítása a gond, hanem az, hogy az úthálózat alapból sem tudja kiszolgálni a megnövekedett autóforgalmat.
A tüntetés során inkább azt kellene hangsúlyozni, hogy nagyon sürgősen fejleszteni kellene az úthálózatot, nem lehet tovább halogatni a gyártelepi HÉV felüljáró megépítését, kellene még egy felhajtó az M0-ra a gerincúti felüljáróról, sőt, új Duna hidat is kellene építeni hogy ne az M0 legyen az egyetlen kijárat.
Most, hogy a Hév járatok az eddigi 20 perc helyett 12 percenként fognak közlekedni ez azt jelenti, hogy majdnem dupla annyi ideig lesz piros a lámpa a gyártelepi átkelőnél.. ezt szerintem nem kell magyarázni hogy milyen következményekkel fog járni...
süti beállítások módosítása