Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Szigetszentmiklósi, Csepel-szigeti közlekedési katasztrófára tekintettel Azonnali krízis stáb összeállítását, rendkívüli intézkedéseket, minisztériumi, rendőrségi és katasztrófavédelmi segítséget kérünk!

2018. augusztus 28. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési

Minisztérium!

Tisztelt Emberi Erőforrások

Minisztériuma!

Tisztelt Belügyminisztérium!

Tisztelt Rendőrség!

Tisztelt Katasztrófavédelem!

 

 

Szigetszentmiklós és térsége Csepel-szigeti vonatkozásban és tekintetben közlekedési értelemben valaha volt legnagyobb váláságát éli miután az ide települt több ezer új lakó infrastrukturális körülményeit és közlekedési lehetőségeit nem alakították ki!

 

Ez azt jelenti, hogy az 1996-os Csepel, Szent Imre tér – Szigetszentmiklós, József Attila telep táv 20 perces busz menetideje napjainkra alapből 1 – 1,5 óra lett. De most 2018 Augusztusának végén, az iskola kezdés előtt egy héttel az 5 északi kijáratból 3 lezárásával ellehetetlenült a sziget közlekedési értelemben!

 

A mai napon, tehát egy héttel az iskola előtt volt olyan járat, amely az eredetileg 1 óra 40 perces körét 4 órát meghaladóan tette meg, s volt olyan is hogy a Csepel, Szent Imre tér – Szigethalom egy irányú táv a 690-es járat vonatkozásában szintén 4 órát meghaladóan teljesült. Tájékozódásunk szerint az esti járatokból több is kimaradt, miután a sofőrök óraszám vonatkozásában túlvezeték a dugók miatt magukat! Emberek ezrei, tízezrei álltak a szigeten minden irányban eddig sosem látott mértékű dugókban, s sokuknak értelmetlen volt elindulni bárhova is!

 

Vannak, akik biciklivel képzelik el a Szigetszentmiklós – XI. ker távot megtenni, mások Budaörsi munkahelyükre robogóval indultak el! Megint mások szántóföldeken menekülnek és olyan állapotok alakultak ki, amelyeket elnézve számunkra hihetetlen, hogy ilyen Európában megtörténhet!

 

Jövőhéten iskola! Ha ebbe a diákok is becsatlakoznak, akkor itt senki nem tud elmozdulni semerre!

 

A Ráckevei HÉV nem lehet mindenkinek alternatíva, mert, ha 40 ezer Szigetszentmiklósiból csak 20 ezer a HÉV-et választja már abba a teljes vonal belerokkan! Ugyanakkor a HÉV nemcsak Szigetszentmiklósnak és Szigetszentmiklósért van, hiszen más településeken is jár, más településeket is elvileg kiszolgál és azokon a településeken is élnek, laknak emberek, akik szeretnének eljutni A pontból B pontba, ha az lehetséges!

 

Ez álláspontunk szerint krízis helyzet!

 

Ezért a fenti intézkedésekre kérjük Önöket:

 

A munkálatok idejére megháromszorozott rendőri és katasztrófavédelmi jelenlét mellett, melyet a térségbe küldenek le

 

·       biztosítsanak Budapesti kollégiumi és egyéb ideiglenes diák szállási lehetőségeket a Budapesten tanuló Csepel-szigeti diákoknak, hogy ha rászorulnak tanulmányi sikereik és előmenetelük érdekébe ott megpihenhessenek, felkészülhessenek és tanulhassanak!

·       nyissanak ki laktanyákat, munkásszállókat és biztosítsanak megpihenési lehetőségeket olyan helyeken, ahova akár családok is mehetnek, akik Csepel-szigeten laknak, de Budapesten dolgoznak munkahelyük megóvása érdekében!

 

Mindezek legyenek nem kötelezően igénybe veendők, de igénybe vehetők természetesen!

 

A költségeket, pedig vagy a Magyar Állam vállalja a krízis helyzetre tekintettel vagy azok, akiknek köszönhető, hogy 3 meghatározó utat egyszerre és egy időpontban újítanak fel ott, ahol így is baj van a közlekedéssel!

 

A fenti intézkedéseket azért kérjük, mert  a kialakult állapot valóban kritikus és ötletünk sincs arra,  hogy iskolákat, munkahelyeket hogyan lehetne másként megmenteni, természetesen  a lezárások azonnali feloldásán kívül.

 

Megértésüket és sürgősségi

intézkedésüket előre is

köszönjük!

 

Továbbá mégegy dolgot szeretnénk

kérni:

Legközelebb a felújítások ne egyszerre és több meghatározó út lezárására vonatkoztatva történjek! Egyenkénti felújítás rendben, egyszerre történő ilyen körülmények mellett nagyon nem!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Augusztus 28

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr714206925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Márta 47 2018.08.28. 14:51:29

Bóna Zoltán képviselő vajon miért nem intézkedik, ha már megválasztotta a lakosság 1/4-e? Bombázni kellene ezekkel a levelekkel őt is.

hanglilla 2018.08.28. 15:01:36

Érdekes elgondolás, hogy az említett személyek majd érdemileg intézkednek. A probléma fokozódik? Majd a gyerekeket (vagy a migránsokat (vagy a bádogembert teszik felelőssé.
És egy kérés: ha már az augusztust nem kell nagy betűvel írni, akkor legyen is úgy :)

kardio 2018.08.29. 12:54:47

Nem érintettként is megdöbbenve olvasok az ott zajló dolgokról. Nem ilyen mértékű ostobaságot szóvá tettünk tavaly, és le is állt a Békásmegyer Hév átjáró átépítése. Itt volt már bármilyen reakció a megszólítottaktól? Nem úgy tűnik.

Xebulon 2018.08.29. 22:29:44

Nyissanak meg hajóállomásokat és vigyék el a dolgozókat hajóval.
süti beállítások módosítása