Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

2018.08.27: A Szigetszentmiklósi közlekedési katasztrófa 1 napja rövid történetekben! Vajon a felelősök vállalják a felelősséget? Vállalják a felelősséget, hogy Csepel-sziget és Szigetszentmiklós megközelíthetetlen és elhagyhatatlan lett?

2018. augusztus 27. - Buckai Szövetség Egyesület

2018.08.27-ét írjuk! Az iskola sok helyen 1 hét múlva, Szeptember 3-án indul el! A közlekedési állapotok a két felújítás alatt lévő északi út utáni harmadik út, az M0-ás lezárásával már ma kegyetlen mértéket mutattak, melyek okán a lakosok alternatívákat kerestek, de egyenlőre és már most aligha leltek! Gondoljunk csak bele, hogy egy hét múlva itt mi lesz!

 

Egy 38-as busz sofőrtől azt kaptuk, hogy a jelenlegi menetrend szerint a menetidő (Csepel – Szigetszentmiklós – Csepel) 1 óra 40 perc lenne, de ma nem volt ritka a 3,5 – 4 órás kör sem! Továbbá, hogy akiket 8 órára vitt volna Leshegyre a munkába, azok a buszról csak 10 órakor tudtak leszállni. Mi lesz a munkájukkal? Hogyan fognak dolgozni? Hogyan fognak pihenni? S vajon mit gondolnak az ipari parkban lévő cégek? Ezt meddig nyelik le?

 

Egy 690-es járat sofőrje arról beszélt, hogy egyik körén 4 óra alatt tudta megtenni a Csepel, Szent Imre tér és Szigethalom közötti távot, miközben egy utas pedig arról, hogy a 20:10 Szent Imre térről induló busz kimaradt, mivel a sofőrök napközben annyi túlvezetést tettek! A 20:40-es busz, pedig 20:30-kor indult el!

 

Megint más arról mesélt, hogy a Csepelről Szigetszentmiklósra több, mint két órát utazott ma! De volt, aki eltervezte, hogy a lezárások idején Szigetszentmiklósról Budapest, XI. kerületbe biciklivel fog menni, mert nincs jobb ötlete!

 

Olyan is volt, aki elmesélte, hogy a Szigetszentmiklós – Budaörs távot robogóval teszi meg, de olyan is, aki azt mondta, hogy amilyen gyorsan csak tud elad itt mindent és azt is letagadja, hogy Szigetszentmiklóshoz volt valaha bármilyen köze!

 

Az Auchan mellett szántóföldön alternatív utakat kereső autók, a dugóban álló, abban araszoló ezrek tudatában és mellett azt gondoljuk ezt a katasztrófát Szigetszentmiklós népe és a teljes Csepel-sziget soha nem fogja elfeledni az azért felelősöknek!

 

Egyszerűen nem hisszük el, hogy ezt nem tudta már hónapokkal ezelőtt Szigetszentmiklós polgármestere, a komplett testülete és az állítólagos közlekedési szakértője! Egyszerűen nem hisszük el, hogy nem tudtak volna, ha akartak volna ez ellen tenni! Képtelenség, hogy ne lehetett volna úgy szervezni, hogy a munkálatok nyáron vagy akár több nyáron történjenek és azok iskola időszakot ne érintsenek! Képtelenség, hogy nem tudták, hogy az egyszerre felújítás csak egy dologhoz vezethet, ami és ahogy várható volt, hiszen katasztrófa lett! S a mai nap még csak előszele az igazinak!

 

Ha lenne a Szigetszentmiklósi Polgármesternek, testületének és a közlekedési szakértőnek bárminemű felelősség tudata, akkor most jött el az idő, hogy méltatlanná vállás okán azonnal lemondjanak!

 

S gondoljunk csak abba bele, hogy ezt most nemcsak Szigetszentmiklós szenvedi meg! Megszenvedi Lakihegy, ahonnan a kijutás, a haza jutás az egy útra épülés mellett is szinte már most is lehetetlen! Halásztelken, pedig ugyanez a helyzet! Szigethalomról, Tökölről pedig szintén csak a Jó Isten tudja hogyan lehet ki és hogyan lehet haza jutni!

 

Némelyek azt mondják, hogy menjenek az emberek a Ráckevei HÉV-vel! Nos! Az érintettek közül sokan nem is érik el, s azok akik igen, azok mindegyike se férne fel! Legalábbis annyira túlzsúfolt valami Magyarországon sosem közlekedett!

 

Gondoljunk bele! Szigetszentmiklós lakossága 40 ezer fő! Ha csak 20 ezer ember a Ráckevei HÉV-re kényszerül se fér el! Arról nem is beszélve, hogy nemcsak Szigetszentmiklós használja a Ráckevei HÉV-et!

 

Ezt nagyon elszúrták!

S ez volt a 3-as lezárás első napja! Vajon a többi milyen lesz?

 

Tovább követjük az eseményeket!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6114206807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gleisza Norbert 2018.08.28. 07:05:29

Van erre ket megoldas : a lampat ki kell kapcsolni a felhajtonal. Ha ez nem vezet eredmenyre akkor pedig 6-18 ora kozott rendori forgalomoranyitast kell alkalmazni. Az elso ingyen van semmibe sem kerul. A masodik az penzbe kerul de meg mindig jobb mint a dugoban allni. De mivel ezekrol azok dontenek akik vigan elvannak az irodban igy pont leszarjak az utazok problemait. Tegyuk hozza a csepeli polgarmester is tehetne valamit mivel oket is erinti nem kicsit a dolog.

Erzsébet Petrik 2018.08.28. 12:55:10

@Gleisza Norbert: valòszínű, hogy a dugò így is úgy is megmaradna, hiszen ez már régi probléma! A bontásokkal, lezárásokkal csak tovább duzzasztották!

ZBR 2018.08.28. 14:49:04

Azért nincsenek a HÉV-ek 100%-os kihasználtságon még.... Vagy ha igen, le kell fotózni, és küldeni a MÁV-HÉV Zrt-nek!

skafox 2018.08.28. 16:46:05

ZBR@ te utazol a héven? Lehet, hogy most iskola időszakon kívül éppen nincs tele (vagy délben és hétvégén) de iskolaidőben reggel és délután fullos! Ezt nem kell fotózni és elküldeni senkienk sem, mert tudják/látják...

Peekaboo 2018.08.28. 21:52:45

Ehhe, amikor elkésel az első munkanapodról, mert a csepeli és miklósi ... miatt EGYETLEN megállót nem tudsz lemenni a busszal VÁROSON BELÜL... És semmi egyéb megoldás nem létezik, mivel még járda sincs, hogy mondjuk lesétálj. (Tököl, reptér, ahonnan a HÉV-hez is csak busszal jutsz el. Ugyanezzel a busszal, persze. :D ) EGYETLEN ... megállót, VÁROSON BELÜL. Azon a VÁROSON BELÜL, ami nem Szigetszentmiklós, Csepelhez pedig végképp semmi köze. Mert annyi esze nincs a ... Volánnak, hogy kettévágja (vagy akár háromba) a ... vonalat, hogy pl. Gyártelep és Tököl között ne szívjon az, aki közelébe se megy a fel...t szakaszoknak. (És nem, ne mondja senki, hogy nincs busz, meg nincs sofőr, mert tök mindegy, hogy 3 rövid vagy 1 hosszú vonalon megy a 3 sofőr+busz.) Ezt legalább a Volánnak illene tudni kezelni, ha már megesett ez a toszakodás.

Lindusaka 2018.08.29. 00:11:04

A sok hozzá nem értő ez úgy el szúrta ahogy letehet.

hájasok 2018.08.29. 00:40:20

ti szavaztátok meg a sok hozzáértőt! :D

yoda2k 2018.08.29. 08:25:55

Felkészülhettek Csepelen a Popieluszko utca felújítására is - amit elvileg már július végén meg kellett volna kezdeniük.
süti beállítások módosítása