Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka-tó: Tovább gyűrűzik a 112 millió 750 ezres kérdés Magyarország 30 legszennyezettebb területén, miután már tudjuk hogy 4,770 milliárdért kármentesítés nem csak talajforgatás volt!

2018. augusztus 17. - Buckai Szövetség Egyesület

Mondhatnánk azt, hogy meglepő és megdöbbentő levéllel válaszolt a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a 4,770 milliárd forintért ki nem takarított Bucka-tó esetében a 112 millió 750 ezer forintra vonatkozó kérdésre úgy, hogy a Bucka-tó Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike! Meglepő és megdöbbentő lenne, ha nem tudnánk, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat egyébként is milyen.

 

A levél, amelyet Önök is megtekinthetnek arról szól, hogy a 4,770 milliárd forintos munka amely csak egy talajforgatás volt SAJNOS, előkészületi munkát kapott. Előkészületi munkát, mely 2012-ig zajlott.

 

Csakhogy senki és semmit nem látott soha az ott lakók közül az előkészületi munkából! Ráadásul, amikor a nagy projekt elindult azt mondták a  szennyezés nem érinti a vizet, a talajvizet, mert addig az nem ér el! Ez azonban hazugság volt, hiszen a Bucka-tó korábban nem egy tó, hanem tó együttes volt, s a kisebb tó részeket bizony feltöltötték a galvániszappal, a kohósalakkal és egyéb ipari hulladékkal, melyre azt mondják mindennek nincs személy szerinti felelőse, hanem a Magyar Állam, mint megfoghatatlan jogintézmény felelőssége!

 

Ráadásul ha igaz lett volna, hogy a szennyezés nem érinti a vizet, akkor ugye nem mondják azt, hogy a Bucka talajvize ívásra, fürdésre, locsolásra alkalmatlan, 6 éven alúliakra életveszélyes és egyébként bőrbetegséget okoz? Akkor ugye nem mondják azt, hogy csak a Króm VI mértéke 40-szerese a megengedett értéknek?

 

Úgy látszik ez alapján legalábbis számunkra, hogy itt nemcsak  4,770 milliárd forintért volt talajforgatás és veszélyeztetik az életünket, de a 112 millió 750 ezer forinttal is olybá tűnik tisztességtelen módon bántak el, s nem történt már megint és érdemben semmi sem!

 

A talajforgatásnak egyébként egy súlyos következménye, hogy a szennyezés nemcsak nem ment el, hanem mivel megmozgatták így feloldották a szennyezéseket, mely fokozottan jelentkezik az érintett kutakban, csapokban, szivattyúkban és olyan helyeken, ahol a talajvíz még jelen van valamilyen formában! Ez a tekintetben is nagy baj, mert megjelent egy fehéren habzó lúgos valami, amely marja a kezet és talajt fogva kimarja a füvet is.

 

Mivel az Önkormányzat levele minket nem tudott megnyugtatni, ezért további tisztázó kérdéseket fogunk feltenni, hogy értsük és lássunk tisztábban, hogy mi és hogyan is folyt valójában itt!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2714186633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása