Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

VÉLEMÉNY CIKK: Két ugyanakkora ipari parkkal rendelkező város esetében miért van az, hogy a kormánypárti Szigetszentmiklós nem, az ellenzéki Dunaharaszti pedig fejlődik?

2018. augusztus 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Kedves Olvasóink!

 

Jelen cikkünk a Buckai Szövetség Egyesület elnökének önálló és véleménycikkének minősül!

 

Mindig elgondolkozom azon vajon miért nem fejlődik a városom? Vajon miért van az az érzés, hogy minden csak romlik Szigetszentmiklóson, s olyan mintha nem lenne valódi és felelős vezetés!

 

Pénz az van, mert hatalmas ipari parkunk van és az év elején megmachinált költségvetésekkel ellentétben sosem volt mínuszos a költségvetés. A megmachinálás célja is az, hogy a többség arra költse a pénzt, amire csak akarja, s az ellenzéknek ne legyen semmi szava! Mert a kamu költségvetést lobogtatva lehet azt mondani: Nincsen pénz!

 

De, hogy egy ekkora ipari parkkal rendelkező városnak ne legyen pénze, azt azért remélem racionálisan gondolkodó ember nem hiszi el.

 

Igaz! Az is fura, hogy tapasztalataim szerint év elején a költségvetéshez csak Jaksa-Ladányi Emma képviselőnek van érdemi és szakmai hozzászólása! Mintha csak ő látná át, hogy a számok mögött mi is van! S mintha mégegy valaki szólna hozzá, akit a szíve és az érzelme hajt! Ő Dr. Barabás Botond! Az érzelmi felszólalásai miatt persze gyakran kinevetik, de inkább érezze át a várost és küzdjön érte, mint legyen egy város képviselője úgy, hogy a többséghez hasonlóan lelketlen és elfelejti azt kit, kiket és mit, illetve miket is kellene valójában képviselni!

 

Érdekes egyébként, hogy Dunaharaszti aki ráadásul még nem is kormánypárti, mint Szigetszentmiklós ugyanakkora ipari parkkal milyen szép fejlődéseket tud keresztül vinni!

 

Persze lehet jönni azzal, hogy biztosan Dunaharasztin kevesebbet lopnak! De én nem szeretnék bele menni abba, hogy ki lop és ki nem! Egyrészről, mert nem tudhatom, másrészről meg nem is ez ennek a cikknek a lényege! Harmadrészről meg vannak olyan FIDESZ által vezetett települések, amelyek tisztességes fejlődést érnek el és, ahol figyelembe veszik a lakossági érdekeket és igényeket!

 

Szerintem ez ember függő! Ahol a város vezetése szereti a városát és az ott élő embereket ott tesz érte (Szigethalom, Halásztelek, Dunaharaszti, Sátoraljaújhely), ahol pedig nem ott haldoklik a település és vezetői csak egyéni érdekeket kergetnek (pl.: Szigetszentmiklós) miközben kergetést a lakosságtól ők maguk érdemelnek!

 

Közlekedéso káosz van Szigetszentmiklóson! Dunaharasztin miért nincsen? Víz alatt az egész város Szigetszentmiklós esetében minden esőzés idejében. Dunaharaszti miért nem? És sorolhatnám még a kérdéseket…

 

Ilyenkor jönnek azzal, hogy a múlt nagy hibái nem oldhatók meg olyan hamar! De ha csak a múlt nagy hibáit vesszük és a jelenlegi vezetés hibáit figyelmen kívül hagyjuk, akkor több képviselő esetében két évtized vagy negyed évszázad nem volt elég a problémák helyre állítására? Ha ennyi nem elég, akkor mennyi az elég? Van olyan egyáltalán, hogy elég? És miről szól valójában ez az állítólagos képviselet?

 

Az is érdekes, hogy ha nézem a rendőrségi híreket valamiért Duanaharasztit nem vélem felfedezni benne! Ellenben Szigetszentmiklóst nagyon gyakran igen! Külön vicc kategória, amikor ennek ellenére közbiztonságért érdemrendet osztanak ebben a városban! Ilyen alapon posztumusz békedíj is megillethető Szadam Huszeinnek! Amilyen békés az volt, úgy beszélhetünk Szigetszentmiklóson közbiztonságról!...

 

Summa summárum, amíg nem olyan emberek vezetik Szigetszentmiklóst, akik szeretik is a várost ellehet felejteni nagyjából mindent és mindenképpen! Addig minden akár a közlekedés, akár a csapadékvíz elvezetés terén napról-napra egyre rosszabb lesz! Hiszem azt, hogy ezek az emberek még a FIDESZ-ben is szégyenek! S hiszem azt is, hogy:

 

Szigetszentmiklós ennél sokkal többet érdemel!

De ezért tenni kell!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3414174415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seggeston Fostos 2018.08.29. 20:42:17

Sajnos Dunaharasztin sem jobb a közlekedés és a vízelvezetés helyzete mint Szigetszentmiklóson. Mi is állunk a dugóban és beázunk ha esik!
süti beállítások módosítása