Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Miért beszél egy Önkormányzat út szélesítésről, amikor telekkönyvileg még az út is magántulajdon? Nem azt kellene rendezni előbb?

2018. augusztus 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson érdekes szemlélettel rendelkezik  a helyi Önkormányzat a közlekedés és az út keskenység rendezése és megoldása tekintetében! Arról beszélnek ugyanis, hogy Buckai szinten útszélesítés kell, miközben vannak utcák, melyek telekkönyvileg az Önkormányzat honlapján is elérhető térinformatikai rendszer szerint nem is léteznek!

 

Vegyünk egy példát: A Csónakos utca, amely a Bucka két fő útját a Csépi utat és Boglya utcát köti össze telekkönyvileg nem találkozik a Boglya utcával, mert a környékén olyan nincsen, csak egybe függő telkek! Vagy az Erdősor utca, amely párhuzamosan a határszélt jelentő Kakkukfű utcával fut a Gyárkerítés fele az nem is csatlakozik bele igazán telekkönyvileg semmibe se! Nincs becsatlakozási pontja a Repkény utcának, a Levél utcának, az Alkonyat utcának, a Százszorszép utcának, miközben a valóságban egy helyi buszközlekedést is lebonyolító útba csatlakoznak! Mégis telekkönyvileg a levegőben lógnak!

 

Mielőtt tehát bárminek is neki állnak és felelőtlenül fenyegetik az itt élőket, az itt lakókat nem arra lenne szükség, hogy egyáltalán mindaz, ami ma út az telekkönyvileg is út legyen? Nem arra lenne első lépésben szükség, hogy minél hamarabb a dokumentáció közelítse meg azt, ami a valóságban van? Ha ugyanis mindazok az egyébként elégé keményen ingatlantulajdonosi és lakossági érdekekkel szembe menő intézkedések bejönnének, melyeket az Önkormányzat saját nyilatkozata szerint tervez, akkor könnyen megvalósulhat az a helyzet, hogy a sértődött ingatlantulajdonosok kerítéseket húznak a főutakon keresztbe! Ha ez pedig megtörténne biztosan nem segítene az így is Önkormányzati felelőtlenség miatt kialakult súlyos helyzeten!

 

Mindezek fényében, pedig számunkra teljesen érthetetlen, hogy az Önkormányzat miért nem küzd egy a Buckát elkerülő és sokak által megtervezett, a Csepel Autógyár külső és belső kerítése között elmenő útért, vagy miért akar 16 méter széles utat kialakítani kerteken, telkeken és házakon keresztbe, mindent eldózerolva egy furcsa tudatállapotú szemlélet mellett... De rendkívül érdekes…

 

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr414170979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása