Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Építési engedély nélkül épült házak? Bontási felszólítások? Rendben van ez? Hogy is van ez? - Egyeztető tárgyalásra megyünk a helyi Járási Hivatal Építési Osztályvezetőjével

2018. augusztus 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Régen ki-ki a Buckában vagy bárhol élt úgy építkezett, ahogy volt egy pici megtakarítás, egy pici pénz! Miért lenne ez napjainkban másként?

 

Akár a Buckában, akár Lakihegyen, akár Felsőtagban, az Üdülő soron vagy a faluban, az ófaluban járunk Szigetszentmiklóson számtalan olyan házat tudunk mutatni az elmúlt időszakban, az elmúlt évtizedekből, amely toldozásból – foldozásból és mindig kicsike pénzből és apránként épült! Ha napjainkban az ilyen házakat bontani kellene, csak Szigetszentmiklóson több ezer embert érintene! Főleg a leszakadt (Bucka, Lakihegy, Felsőtag, Üdülő sor) városrészekben!

 

A képet persze némileg enyhíti, hogy nem kell bontani mindent és mindenkinek! Csak az ítéltetik lebontásra, amely 10 éven belül „illegálisan” építetett! De mit jelent ez? Ilyen egyszerű lenne?

 

Vegyünk egy-két példát! Első körben mondjuk egy Buckai ingatlant! 2009 óta jelen pillanatban éppen az ötödik tulajdonosa van! S az ötödik tulajdonos is árulja éppen ezt az ingatlant! Már a sorban harmadik tulajdonosnak is az lett mondva, hogy a 80 %-ban kész épülettel minden rendben van, s bármikor befejezhető a ház és konfortosan lakhatóvá válik az ingatlan! Azóta az ötödik tulajdonos már tudja, hogy mivel bár így vette, de mégsincs az épületnek építési engedélye azt le kellene bontania! De le kellene bontania?

 

Második körben menjünk Lakihegyre! Valaki vett egy telket egy félig kész házzal az ártérbe! Lassan foldozgatja, lassan fejezné be! Ugyanolyan téglaépület, mint amilyenből számtalan van mellette! Mostmár tudja, hogy annak biza semmilyen engedélye sincsen! Bontsa le? Az ég alatt, esetleg egy sátorban éljen?

 

Magyarország legújabb törvényei szerint senki sem élhet az utcán életvitelszerűen, de mi van azokkal, akik kis pénzből, kis házat előre meg nem határozott időpont alatt húznak fel? Azokkal, akik örülnek, hogy élnek, ahelyett hogy eljárási illetékeket és pontosan előre meghatározott határidőket követnének, melyeknek megfelelni vagy anyagi vagy más okból képtelenek! Éljenek az ég alatt? Éljenek a saját telkükön sátorban?

 

Ha adott emberek nem zseniei az adminisztrációs köröknek, mert másban tehetségesek és papírtól viszolyogva és irtózva menekülnek, akkor azok már ne is éljenek? Egy irodai ügyintéző szavajárását idézve hülyék és hülyének is vannak nézve? Vagy van azért az élni és élni hagyásnak valamilyen módja és lehetősége? Egyáltalán mit tehetnek és hogyan tehetnek?

 

A Buckai Szövetség Egyesület erről a kérdésről tárgyal a Járási Hivatal Építési osztályvezetőjével annak érdekében, hogy a városi érdekek se sérüljenek, de Szigetszentmiklóson élni és élni hagyni elvek is érvényesüljenek!

 

Hiszünk abban, hogy attól, mert valaki szegényebb vagy nem az adminisztrációban tehetséges még értékes ember lehet, akit a fedél is megillett a feje felett!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2014168283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kentaura 2018.08.08. 23:20:51

Ha valaki lopott autót vesz, el fogják tőle kobozni. ..... Egyébként ha tudta, hogy nincs engedélye az épületnek, akkor vállalta a kockázatot, ha nem, perelje be az ügyvédjét és megnyeri a pert.....
süti beállítások módosítása