Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Meglátogattuk a Lakihegyi fapusztítót és elbeszélgettünk vele! Megakartuk érteni miért kell egy nem engedélyezett telephelyhez 16 - 23 méter széles út, teljes környezet pusztítás, ha a napi forgalom állítólag 3 teherautó lesz!

2018. augusztus 07. - Buckai Szövetség Egyesület

A mai nap során Lakihegyen járt a Buckai Szövetség Egyesület, hogy meglássa és megnézze a helyszínen, hogy a Lakihegyi fapusztító milyen újabb pusztítást és rombolást követ el az általa így is engedély nélkül agyongyötört területen! Kíváncsiak voltunk arra, hogy ha valakinek nincs engedélye egy üzem létesítésére, akkor miért kér csak részben engedélyt egy vagyon kezelőtől, miért pusztít ki 45 – 50 fát és miért terrorizálja az ott élő embereket!

 

A személyes megjelenés és bemutatkozás a fapusztítót, aki egyébként 67 éves elsőre meghökkenéssel töltötte el, hiszen mi vagyunk azok akik a legtöbb eljárást indítottuk ellene ebben a kérdésben! De mivel látta, hogy az érdeklődés nem ellenséges és a közeledés sem, ezért hamarosan válaszolt a kérdésekre!

 

Szerinte nem lesz 16 – 23 méter széles az út, hanem csak 4 méter széles lesz. 11 métert el kell hagynia a gát mellett! (Persze felmerül a kérdés, akkor miért kellett kiirtani annyi fát ebben a szélességben és miért nem csak 4 -6 méter széles sávban és humánusabb módszerekkel folytatta eddig munkálatait). Elmondta, hogy nem akar rosszat, ő csak egy üzemet akar, s nem árt a környezetnek és az ártérnek sem, ha lesz egy gyeptégla üzem. Legalább nem kell senkinek sem például Inárcsra mennie!

 

Kifejtette, hogy nem az irtás volt az eredeti terve, hiszen egy mellékúton is szívesen elment volna, de azt az Önkormányzat nem engedélyezte! Ekkor találta meg alternatívaként ezt az utat.

 

Az egész ember megjelenése és mondanivalója nem azt hozta le, hogy ő az ördög maga! Egy normális ember, normális benyomását hozta le, aki sajnálatos módon ezzel a hatalmas pusztítással elégé rosszat tett! De a mai beszélgetés alapján kellemeset csalódtunk benne emberileg!

 

Ennek ellenére azt nem felejthetjük el, hogy a több évtizedes fák nem pótolhatók sec-perc alatt! Ahogy azt sem, hogy nem fognak hamar visszajönni a most fészkelésükben megzavart madárcsaládok és madarak! Az az élő világ ami ott volt talán soha helyre nem állítható, s az egykori fák és erdő helyén nincs más, mint agyon dúrt futó homok!  Nem mehetünk el szó nélkül az ott élők terrorizálása mellett, s hogy a porba és az azóta kialakult környezetbe befulladnak egyébként ott élő kisgyermekek!

 

Nem mehetünk amellett sem, hogy mindazt ami ott folyt és folyik egyetlen érintett sem szeretné megérteni, s mégkevésbé elviselni! Sem az ott lakók, sem az Önkormányzat, sem senki! Éppen ezért tovább kell menni és ezt a beruházást minden szinten meg kell akadályoztatni, ezt a pusztítást be kell fejeztetni! Sajnáljuk persze e tekintetben a vállalkozót, de mégjobban az eddigi tevékenységet elszenvedő ott élőket! Éppen ezért a harc a terület, az ott élők mellett nem állhat meg! Ennek állomásairól hamarosan értesítjük Önöket!

 

A mai beszélgetés azonban tanulságul is szolgált! Tanulságul, hogy egyetlen vállalkozó se mehet ki és csinálhat bármit úgy, hogy a lakókat nem veszi figyelembe! S tanulságul, hogy a lakosságnak az agresszíven oda érkező vállalkozót, akár mentor segítségével le kell ültetnie! Pontosan azért, hogy megértsék egymás szándékait és céljait, mert ha azok figyelembe lennének véve talán nem arról szólna a történet, hogy ez a vállalkozó, ilyen előzménnyel, ilyen körülmények mellett tevékenységével együtt menjen el és hagyja békén a területet és az itt élőket!

 

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4914168165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása