Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Lakihegyi fapusztító gyeptégla és gyepszőnyeg üzeméhez: Minek kell 16 méter, autópálya szélességű szerviz út egy olyan üzem kiszolgálásához, ahol a pályázat szerint napi 3, az építkezés idején napi 5 – 10 teherautó fog elhaladni? Milyen típusúak és

2018. július 28. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal Érdi

Járási Hivatala!

Tisztelt Igazgató Úr!

és

Kedves további címzettek, érintettek!

 

Szigetszentmiklósi civilekként és lokálpatriótaként sem minket, sem a Lakihegyi érintett lakosságot nem hagy nyugodni az a tény, hogy a PE-06/KTF/14264-22/2018-as határozat 14 oldalában egyszerűen lépnek túl azon a környezetkárosító kritériumon, minthogy egy közlekedésileg maximálisan túltelített útról egy 16 méter szélesre épített szerviz úton átlag 3, az építkezés idején 5 – 10 teherautó járna a pályázat szerint a környéken és ennek Önök szerint nincs környezetvédelmi kockázata!

 

Tisztelt Hivatal!

 

Akárhány teherautó ráküldése egy túltelített közútra, hogy az is ott pöfögjön a dugóban annak van környezetvédelmi kockázata, légszennyezési kockázata, méghozzá súlyos kockázata.

 

Megdöbbentő számunkra, hogy az ott található viszonyokat nem említi meg az anyag ennek tekintetében, pedig számtalan kép és videó bizonyítja, hogy a térségben, a környéken kritikusak a közlekedési állapotok.

 

Ez nem kis környezetvédelmi kockázat!

Ez nagyon durva környezetvédelmi kockázat!

 

továbbá

 

Tisztelt Hivatal!

 

Amellett, hogy a Szigetszentmiklós 0222 hrsz.-ú ingatlan esetében a tulajdonos, akit 45 – 50 fa és ezáltal egy kis erdő kipusztítása után méltán nevezünk a Lakihegyi fapusztítónak gyeptégla és gyepszőnyeg üzemet akar létesíteni az üzem elhozatalát nem támogatják se az ott lakók, se a civilek, se a helyileg illetékes Önkormányzat! Esetleges az Önök részéről nyújtott támogatás szembe megy minden itt élő akaratával és a Lakihegyi fapusztító eddigi magatartásának ismeretében nyugalomhoz, pihenéshez való jogával, melyet jelen központi döntéshozóink is törvényi rendelkezéseik alapján kiemelten védelmeznek!

 

Ugyanakkor újra és ismételten szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy:

 

1.: A gyeptégla és gyepszőnyeg üzem létesítéséhez kiemelt agrárismeret és a környezet szeretete kell! Aki azonban gúnyos mosollyal és élvezettel írt ki 45 – 50 több évtizedes fákat engedély nélkül vagy hiányos engedéllyel terrorizálva az ott élőket és felborítva a biológiai élőkörnyezetet abban nem feltételezünk a környezet számára alkotó szándékot, indítatást és mentalitást sem! Pszichológiai értelemben álláspontunk szerint a gyeptégla és gyepszőnyeg üzem környezet szeretete és ismerete és a fapusztítási szándék, valamint élvezet ellentétes indítatás és érzelem, amely nem fér össze egyetlen személyben!

 

2.: Lehet, hogy Önöknek átsiklott rajta a szemük, de nekünk fennakadt, hogy napi átlag 3 teherautóról, építkezés idején 5-10 teherautóról beszélnek és ehhez 16 méter széles szerviz utat vagy inkább autópályát építenek! A kettő együtt életszerűtlen! Vagy 16 méter széles út és hatalmas forgalom! Vagy kevés teherautó, de akkor ahhoz nem kell 16 méter széles út! Viccesen azt is mondhatnánk, hogy milyen teherautók fognak itt közlekedni? Kőfejtő óriás dömperek? Ha igen, akkor azok mennyire környezet kímélőek és hol is férnek el?

 

 

Összefoglalva:

 

Önöket megkereste a Lakihegyi fapusztító, hogy gyeptégla és gyepszőnyeg üzemet létesítsen, amelyhez alkotó szellem kell, miközben engedély és minden nélkül 45 – 50 fát és ezáltal egy kiserdőt irtott ki élvezettel a lakosság terrorizálása mellett, amely nem alkotó szellem! Továbbá átlagosan 3, építkezés idején 5 – 10 teherautónak 16 méter széles kiszolgáló utat épít, amely összevetésben szintén önellentmondás és életszerűtlen! „Véletlenül” a pályázó elfelejti, hogy főként iskolai szezonban, de gyakran máskor is a környék összes útja, így a II. Rákóczi Ferenc út is be van állva és ilyen körülmények között akar döntést kérni és kicsikarni!

 

Minden tiszteletünk megtartása mellett és nem bántva a Tisztelt Hivatalt, de nem érzik azt, hogy a Lakihegyi fapusztító hülyének nézi Önöket és a pályázatában a valóssággal semmi sem stimmel? Nem gondolják azt, hogy aki eddig nem tartotta tiszteletben a törvényeket, a szabályokat, s aki úgy garázdálkodott és pusztított, hogy az érintetteket sem értesítette, nemhogy engedélye legyen az ezután sem törekszik a törvények és szabályok tiszteletben tartására és követésére?

 

Megtisztelő válaszukat mihamarabb várjuk!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Július 28

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7714147177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása