Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

VÉLEMÉNY CIKK: Szigetszentmiklós: Önkormányzati szakértők vagy valódi mekk mesterek? Esetleg még ezoterikus képességekkel is rendelkeznek?

2018. július 20. - Buckai Szövetség Egyesület

Néha az ember úgy érzi, mintha Szigetszentmiklóson csak a látszatra törekednének! Vagy mégsem? Ha a mindig víz alatt lévő városra, a folyton felőrő fekália árra vagy a 3,5 milliárdért sosem felépülő TAO Stadionra gondolunk és arra a torzóra, TAO roncsra, amely ott van, akkor hát az még a szemnek sem tetszhet! Jó érzésű embernek meg pláne nem!

 

De nyugodjunk meg! Városvezetőink szerint ebben a városban minden szuper! Ez a város fejlődik! S egyébként is ők szakértőkkel rendelkeznek!

 

Szakértőkkel…!!!

 

S az ember elgondolkozik: Na igen! Ők azért már csak tudják mi és hogyan van vagy hogyan nem! Ha szakértők vannak, akkor pedig nem is lehet nagy a baj, akkor minden rendben! De mi van, ha mégsem? Milyen szakértők is vannak ebben a városban és ők hogyan is dolgoznak?

 

2014 nyara: Szigetszentmiklós – Ádám Jenő sétány omló támfal:

 

A támfal veszélyessége és omlása miatt Katasztrófavédelmi ellenőrzés jött el a helyszínre, hogy megvizsgálják a támfal tényleg veszélyes és tényleg mozog-e! Egyébként az volt, mert mi mértük és hiába a kitámasztás bizony a fal kifelé folyamatosan, igaz csak lassan, de mozgott!

 

Az Önkormányzat rögtön kiküldte szakértőjét, aki elmondta, hogy ő mindig itt van és minden rendben! Nincsen itt semmi probléma sem! Majd elment a Bucka busz a háttérben és felkiált:

 

-        „Jé! Itt busz is megy?”

-        „Igen megy! Van, amikor 15, van amikor 20 percenként ezen a helyen! Mit is mondott hányszor járt a helyszínen? Kérdem ezt annak fényében, hogy a buszközlekedést csak most fedezte fel…”

 

2018 tavasza: Útszélesítés kell az Önkormányzat szerint a Borz utcában, ahol az út is magántulajdonban van!

 

Az útszélesítés persze kell és kit érdekelnek a valódi lakossági érdekek? Kit érdekel az, hogy a civilek és a lakosság is fel van háborodva vagy olyan jelentéktelen szervezet, mint a Buckai Szövetség Egyesület? A dicső Önkormányzat, meg az ő hatalmas tudású szakértője, majd megrajzolja, kiszélesíti és megoldja! Huss egy tollvonás ide, huss egy tollvonás oda az út szélesítés mindkét oldalon további 4 méterrel meg van oldva! Hol itt a probléma?

 

S amikor azok a jelentéktelenek, akik az Önkormányzat szerint kit is érdekelnek finoman és pikír módon rákérdeznek, hogy: „Tessenek mondani az egyébként útban lévő támfallal mi lesz? Azt hogyan oldják meg?” – akkor egy finom visszakérdés: „Hol? Milyen támfal?”

 

Pedig, ha kijött volna a helyszínre bizton találkozhatott volna vele! Elég észre vehető és bizony nem bújik el!

 

Persze mondhatnánk ezekkel a támfalakkal mindig csak a baj van! Pláne a Buckaiakkal! Mindig kikezdenek szegény és jól felkészült Önkormányzati szakértőinkkel! De hát van ilyen! Kinek ez a baj, kinek az a baj! Kibe ez köt bele, kivel  a támfalak szemtelenkednek!

De elég lenne ez a nagy tudás és a helyszínt sosem látó szakértők, akik a dolgokat úgy oldják meg, hogy talán ezoterikus, talán látnoki képességekkel is rendelkeznek, így nekik nem kell megismerkedni a tereppel? Ó! Dehogy!

 

Szigetszentmiklósnak van mása is!

 

Van közlekedési káosza és ami emellett igazán furcsa közlekedési szakértőnek csúfolt valakije is!

 

Igaz, hogy mióta van azóta elvették a Buckaiaktól a nagybuszt! Igaz, hogy a környéken mindenhol dugóban állnak az emberek és 1,5 – 2 órás az az út, ami 1996-ban még 20 perces volt! De van! Fellehet mutatni! Meglehet nézni!

 

Van neki szeme, szája, orra, haja és olykor ha megkérdezik, akkor elcsukló, de mégis önteltséggel telített hangja!

 

Hozott nekünk 3 db buszmegállót 10 millióért! Szép is volt, jó is volt, de aprócska szépség hibákkal mégis rendelkezett! Olyan aprókkal, minthogy sem esőtől, sem széltől sem semmitől nem véd és nem is védett meg! Olyan aprócska szépség hibákkal, minthogy húszon buszmegállót hoztak a környező településre 14 millióért és használható is! S olyan aprócska szépséghibával, hogy más termékét és szabadalmát akarta sajátjaként bejegyeztetni!

 

Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor a közlekedési koncepciót olvastam! Az első 10 oldalnál mindig visszalapoztam, hogy vajon 2015-ös verziót olvasok-e, hiszen olyan dolgok szerepeltek benne vágyként, melyek már 2009-ben elkészültek! Ilyenek a gerinc út vagy a Gyártelepi bicikli tároló, de mondhatnám a Lakihegyre vezető bicikli utat is! Ellenben aztán mégegyszer vissza kellett lapoznom! Voltak oldalak, amikor az előző oldalon félbehagyott mondat nem folytatódott a következő oldalon! Visszanéztem! Biztos én nyomtattam rosszul valamit! Megnéztem! Nem! Biztos rosszul mentettem le! Megnéztem! Ez sem! Kicsit…, de persze csak enyhén összeollózott volt és teljes mértékben logikátlan és összefüggéstelen!

 

Szakértő! Gondolná az ember, hogy bizony ez egy nagy szó! De, amikor kiderül a valós tartalom, akkor nem tudja sírjon az egészen vagy mosolyogjon! Éljenek a szakértők! Pláne az Önkormányzatiak! Pláne Szigetszentmiklóson….!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8014126081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása