Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A könyvelők után a NAV-osok is ki vannak borulva az elmúlt 28 év legbrutálisabb mértékű adminisztráció többletén és létszám hiányán is!

2018. július 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Nem tudom, mit keresek még itt! A családom 3 hete egyáltalán nem látott! – panaszkodik egy ügyintézés során egy láthatóan karikás szemű és agyongyötörtnek tűnő adóhatósági dolgozó!

17 ember helyett a dolgokat 7-en dolgozzuk fel! - panaszkodik egy másik a láthatóan lassúló igazolások, többek között nullás adóigazolások kiadására válaszolva!

Eddig 10-en dolgoztunk ott, ahol adóalany nyilvántartások feldolgozása történik, de most csak ketten vagyunk! – mondja szintén a NAV egy alkalmazottja a késő EGYKE adatlap, mint ügyfélkapus hozzáférést segítő adatlap feldolgozására.

… és még nincsen vége akár az adóhatósági, akár a könyvelői, akár az adózói panaszáradatnak!

Miközben az ország hivatalos kommunikációja egyszerűsödő adminisztrációról és könnyülő adózási rendszerről beszél, addig az egy éven belül 4 különböző adatbázisba történő kötelező beregisztrállás és kötelezettség egyre inkább kezdi kikezdeni az adózási világ szereplőit!

Az elmúlt egy évben soha nem látott mértékben közölték könyvelők és adóhatósági dolgozók, hogy az eddigi terhekem felüli ilyen további kötelezettségeket nekik senki és semmilyen formában nem fizeti meg, ezért nem éri meg és más területre, több esetbe, pedig más országba mennek!

A tisztuló gazdaságnak nevezett program, pedig kikezdi az emberek, az adózók és a résztvevők igazság érzetét is! Mert miközben az adózás világának egyre több kötelezettsége van, bármilyen irányú résztvevőről is legyen szó, aközben nagyon sok ember kommunikációs kormányzást és a közpénzekre vonatkozó tékozlást véli felfedezni a döntéshozatalban!

Ez a döntéshozatal, pedig éppúgy lehet helyi szintű, gondoljuk, akár a 3,5 milliárdért bebukott és soha fel nem épülő TAO Stadionra vagy az országban zajló számtalan tékozló vagy a valóságban meg nem valósuló beruházásra!

Így a könyvelők, az adóhatósági dolgozók és az adózók egységesen áldozataivá váltak egy olyan rendszernek, amely adminisztráció csökkentésről beszél, de közben brutális mértékű adminisztrációs többlettel terhel! A csökkenések és kiábrándulások, továbbá az elvándorlások mellett mindez meddig tartható fenn? S ha más nem, akkor a túlterhelt szervezet, mikor fogja azt mondani, hogy elég volt és pihenned kell! S, ha ezt mondja, akkor mi lesz utána? Akár az adózó, akár a könyvelő, akár az adóhatósági dolgozó utána mit tesz? Folytatja? Akár bele is halva?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5914103711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása