Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Valami nem stimmel a Bucka-tó körül a projekt első részével! Nemcsak nem takarították ki 4,7 milliárdért Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyikét, de kérdésessé vált további 112 millió 750 ezer forint is!

2018. július 07. - Buckai Szövetség Egyesület

Bucka-tó! Nem kérdéses a Greenpeace által is kimutatottan Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike, melyet a 70-es években kohósalakkal, galvánisszappal, CSESZÜ akkumulátorral és egyéb ipari hulladékkal, majd a 80-as években idehordott kommunális hulladék hegyekkel szennyeztek el!

A területet, melynek azonos a neve a vízfelszínnel és ez sok félre értésre is ad okot 4,770 milliárd forintért kellett volna kitakarítani és kármentesíteni, amely nem, csak talajforgatás történt meg!

Mivel a szennyezés talajvizet érintett ezért az alkalmatlan emberi fogyasztásra, fürdésre, locsolásra, bőrbetegséget okoz és 6 éven aluli gyermekre nézve életveszélyes! Csak a Króm VI negyvenszerese a megengedett értéknek! Ennek ellenére csak a pénz tűnt el és nem történt semmi érdemleges azontúl, hogy játszanak mintegy 10 ezer Buckai ember életével!

Eddig azonban csak a 4,770 milliárd forinttal foglalkoztunk, amelyről szól ez a projekt! De igen ám! Ez a projekt a mostani kimutatások szerint 2013-ban indul! Ugyanakkor volt kint egy tábla, melyet a 2013-as indulás előtt szedtek csak le, s az 112 millió 750 ezer forintról szólt egy 2010-től 2012-ig terjedő időszakra! Azzal mi lett? Felhasználták? Nem használták fel? Miért nem szerepel a projekt leírásban és hírekben? Ha felhasználták, akkor mire? Ha nem, akkor miért maradtak le róla? S miért nem szerepel még egy apró vessző se leírásként, hogy volt a projektnek egy ilyen táblája?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2014099075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása