Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Feltettük a kérdést: Létezik-e még olyan Vöröskeresztes tábor, amely Szigetszentmiklósi hátrányos helyzetű és / vagy egy szülős gyermekeknek szervez élményeket, miként azt 1994-ben tette? A válasz igen!

2018. július 07. - Buckai Szövetség Egyesület

Nyár van! Helye számtalan kirándulásnak, kikapcsolódásnak, élménynek és élményszerzésnek! Pláne, ha az érintett személy még gyermek! Van, akik szüleik révén eljutnak ide is, oda is vagy befizetik és vannak, akik ezt nem tehetik meg, mert vagy egy szülő neveli őket vagy olyan a szociális állapot és helyzet. Pedig ők is megérdemlik az élményeket!

1994-ben az Egyesület elnöke egy egyszülős család sarjaként, ahol ráadásul az egy szülő még rokkant nyugdíjas is volt jutott el egy táborba, élete első táborába egy ilyen szervezés keretében és szerzett hatalmas élményeket!

Most eszünkbe jutva mindez felkerestünk egy olyan személyt, aki a Szigetszentmiklósi Vöröskeresztben érintett, s megkérdeztük, hogy létezik-e még ilyen? A válasz igen! Kaptunk egy telefonszámot is, hogy kérdezzük meg van-e még hely! A tábor idén Augusztus 4-én indul a Szelidi tóhoz és azt az ígéretet kaptuk, hogy élményképeket is kaphatunk!

Az 1994-es tábor egyébként még Tahin, pontosabban Tahitótfalun volt! A település Leányfalu és Visegrád között helyezkedik el. Ekkor gyermekként a Leányfalusi strand, Visegrád és Esztergom is élményt nyújtott az akkori tábornak! Plusz még valami!: A Tahii tábor étkező barakjának sarkából teliben rálehetett látni a gyönyörű Dunakanyarra! Mind a mai napig élénken él azokban, akik ott voltak!

Reméljük idén is egyre több gyermek szerez Vöröskeresztes táborban élményt, akár első élményt és ugyanígy fog róla mesélni hosszú évek és évtizedek múlva!

Hogy van-e még hely egyenlőre nem tudjuk, de igyekszünk kideríteni! Ha van reméljük még lesz olyan lurkó, aki még nem is tudja, hogy idén lehet élménye! Ha nincs, akkor biztosan lesz jövőre is ilyen, amely esetében érdemes figyelni erre!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8614098815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása