Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Olvasói levelet kaptunk az építkezés, az égetés és a hulladék kezelésről a Buckában és Szigetszentmiklóson!

2018. július 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Kedves Olvasóink!

 

Olvasói levelet kaptunk egy Kedves Buckai társunktól, aki egyik levelében úgy aposztrofálta magát, hogy még Buckai lakó! Kérjük olvassák el levelét!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 

 

 

Kedves Csaba!


Továbbítom a mai napon a Polgármesteri hivatalba elküldött levelemet, amiben láthatod a problémámat.
Fél órán keresztül próbáltam valakit elérni a Hivatalban, de egy portáson kívül nem sikerült senkivel sem beszélnem, sem az igazgatási, sem az építési, sem a rendészeti osztályról. Visszahívást sem kaptam. Ezért e-mailt írtam nekik. Kíváncsi leszek, hogy válaszolnak-e egyáltalán valamit.


Baráti üdvözlettel,
*********
egyelőre még buckai lakos

 

 

 

Tisztelt Polgármesteri Hivatal!


Bejelentést teszek, hogy Szigetszentmiklós *** utcában most folyó építkezésen az építési hulladékot, beleértve a súlyosan mérgező, erős füstöt árasztó polisztirol hulladékot, PVC anyagokat, pípírt és kommunális hulladékokat égetnek az épülő házak között. Az építkezésen a hulladékok (cigarettás dobozok, zacskók, sörösdobozok, polisztirol darabok, papírdobozok stb.) eldobásra kerülnek, melyeket a szél a környező házak udvaraira és az utcára szórja.
Az égetés és a szemetelés miatt szóltam a kivitelezésen dolgozóknak, akik arra hivatkoztak, hogy pénteken lehet égetni.


Tisztelt Hölgyem, Uram!


Szigetszentmiklós egyébként is az ország legélhetetlenebb városa, de az építkezéseken látható súlyos környezetszennyezések és a pénteki égetések ezt még tetézik.
Javasolom, hogy a pénteki égetési lehetőséget vonják vissza, mert az a tapasztalatom, hogy senki sem tartja be a szabályait. Mindent égetnek ilyenkor, és rendkívül környezetszennyező módon, arról nem is beszélve, hogy tűzveszélyt is okoznak ezek az égetések. Az országban hasonló méretű városokban nagy általánosságban tilos a tűzgyújtás, jó lenne, ha Szigetszentmiklós is hasonlóan járna el. A hulladékot el tudja szállítani a hulladékkezelő, én is velük szállíttatom el a zöldhulladékomat is, és minden ház körüli szemetet. Ez a lehetőség mindenki számára adott, nem szükséges égetni. Az építkezéseken pedig legyen szigorúan TILOS. Az építkezéseken történő munkavégzést a környezet védelmének szempontja alapján is ellenőrizni kellene. Nem európai megoldás az, hogy hetekig hordja a szél a munkások által szétdobált szemetet az utakon és az udvarokon. A **** utca teljes mértékben élhetetlen lett az építkezés miatt, mind közléekedési, mind környezeti, mind egészségügyi szempontból.

 


Én már eldöntöttem, hogy elköltözöm innen, de akik itt maradnak, azok miatt kérem, hogy intézkedjenek a Város érdekében.


Köszönöm szépen.


Tisztelettel,


***** *****
Szigetszentmiklós,  *****
Tel: ******************

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2214097131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.08.03. 11:01:35

Akkor ezert is van atlag alatt az ingatlan ar Szmikloson?
süti beállítások módosítása