Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Az in-house rendszerek szabályozása miatt szerződést bont a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a csapadékvíz elvezetéséért felelős céggel, miközben a városban csapadékvíz elvezetés nincsen! Vagy ez csak a látszat?

2018. július 06. - Buckai Szövetség Egyesület

2018 Július 11-én képviselő testületi ülés lesz Szigetszentmiklóson! Számtalan napirendi pont mellett az ÉCSVCS Kft-vel kötött szerződés is napirendre kerül, melynek esetén most jogi téren lát problémát az Önkormányzat a szerződésben! Ez persze nem oldja meg azt a gondot, hogy álláspontunk szerint a cég a csapadékvíz elvezetés kezeléséért kapott évi 50 millióval nem tud elszámolni, hiszen csapadékvíz elvezetés Szigetszentmiklóson, mint olyan nem létezik!

A szerződés látszólagos felbontásának valódi oka az in-house rendszer százalékos árbevétel elvárásából ered, amely 80 %-os elvárásnak felel meg. Az ÉCSVCS Kft ugyanakkor azontúl, hogy a nem létező csapadékvíz elvezetésére tesz el pénzt egy épülettel is rendelkezik, melyet a Fővárosi Vízműveknek bérbe ad. A Bérbeadásból származó bevétellel együtt már a 80 %-os arány nem teljesül!

Tehát sajnos nem arról van szó, hogy az Önkormányzat is felfedezte, hogy valóban Szigetszentmiklóson nincs csapadékvíz elvezetés és semmi szükség arra, hogy valaki és ellenőrizhetetlenül ezen a címen ismeretlen helyre az évi 50 milliót eltegye, mintha csak egy pénznyelő lenne, hanem apróbb jogi csűrcsavarról van szó!

A szándék, hogy nem a csapadékvíz elvezetés a fontos abban is meglátszik, hogy a szerződést bár felmondják azért mégis 2018 december 31-ig él. Addig ugyanis a jogi dolgokra lehet megoldást találni, miközben a tevékenységet kellene már valóban és fizikailag látni!

Megoldás lehet, ha vagy újonnan, vagy kiválással létrehoznak egy új céget, amely papíron csak csapadékvíz elvezetés kezel vagy átadják az épületet valamely más Önkormányzati cégnek, így a bérleti bevétel már azt a céget illeti meg és helyre áll a nettó árbevételi arány!

Ez azonban a lakosságon a városi állapotokon semmit sem változtat. Különböző jogi csűrcsavartól nem lesz minden esőzés idején Szigetszentmikós nem teljesen víz alatt! Attól nem oldódik meg az sem, hogy a kezeletlen csapadékvíz elvezetés miatt a víz az aszfalt alól kimossa a talajt és az bármikor beszakad vagy beszakadhat! Ettől nem fog az ÉCSVCS Kft elszámolni a pénzzel és ettől még ugyanúgy egyszerre kerülnek fel a képek az eláradt Szigetszentmiklósról és a Görögországba nyaraló gyermeke által kenegetett az elhárításért felelős ügyvezetőről, miként az történt 2018.06.29 esetében! Félre értés ne essék! A nyaralás, a kikapcsolódás mindenkit megillett! Érezze is jól magát! Pláne miután elvégezte, s jól elvégezte a munkáját! Nos álláspontunk szerint ez az utolsó mondat az ÉCSVCS Kft vezetőjére már nem igaz!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr914096919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása