Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós és a 3,5 milliárdos TAO roncs: A bedőlt beruházás, az értékcsökkent 1 milliárd Forint értékű Önkormányzati telek, a kifizetetlen alvállalkozók és csapattagok valamint klub végleges megszűnése után még mindig vannak plusz költségek?

2018. július 05. - Buckai Szövetség Egyesület

2018 július 3-án egy névtelen személy által megküldött bírósági papírok alapján és azoknak megfelelően megtudtuk, hogy az SZTK esetében nemcsak a Kft, hanem az Egyesület is a felszámolási eljárás hatálya alá esett! Megtudtuk, hogy a félig sem elkészült TAO Stadion, amelyen ott éktelenkedik egy torzó roncs már nem fog befejeződni és a pénz, az alvállalkozók pénze, a klub tagok kifizetése eltűnt a klub megszűnése mellett! De…

 

Ma az is nyilvánvalóvá vált, hogy itt nincs vége a történetnek! A Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének ugyanis ez új pályája lett volna új telepe! Ugyanakkor rendelkezik a Sport utcában egy régi teleppel, melyen a pályát az elmúlt időszakban kétszer újították fel! A Sport utcai pályafelújítás kapcsán az Önkormányzat a kézfizető kezes, de kié az a terület?

 

Ha az Önkormányzaté, akkor persze rendben van, mert akkor még fellehet használni közösségi és sport célokra! Ha magánszemélyé a telek, akkor miért költöttünk az ő telkére, s az ő értékeit növelve? Viszont, ha az SZTK-é volt a telek, akkor az is felszámolás része? Olyanra törlesztünk, ami elfog veszni és városi szinten nem fogjuk tudni sportra használni és közösségi célokra?

 

S gondolkozzunk el! Vannak még ilyen átvállalt költségek, melyeket a város, az Önkormányzat a megszűnt klub helyett fizet?

 

De ennél is van érdekesebb! Ugye nincs klub, nincs Kft, s a Stadion is ma szinte biztosan nem fog felépülni! De mégis őrzik! Mégis fizetnek a K1 Team Security Kft-nek a terület őrzésére! Csakhogy minek? Egy roncsot őriznek? Azt ki fizeti és pontosan mit féltenek? A vasakat? A gerendákat? Azokat miért nem szállítják el mondjuk az ARIES Kft, mint Önkormányzati cég területére, hiszen az úgyis körbe zárt és védett terület? Miért költünk valamire, amiből egyhamar semmi se lesz? Kinek jó ez?

 

S valljuk be: A döbbenetes beruházás, a döbbenetes események, a döbbenetes pénzszórások és pénzköltések, valamint az elvárt felelősségre vonások mellett van egy kérdés… egy kérdés, hogy lesz-e valaha újra Szigetszentmiklósnak normális és sikeres foci csapata?

 

Persze más kérdés is lehetne! Például, hogy Becz Péter, aki az egyesület vezetője volt hogy lehet még mindig Önkormányzati képviselő vagy hogy a Kft elnökeként Potoczki Tamás, miért nem azzal foglalkozik, hogy hol van az SZTK pénz és elszámolás, s miért kapott egy újabb, állítólagos sport szakosztályt? Ott is lesz bedőlés? Ott is lesz botrány?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1214095773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása