Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Csépi úti óvoda lesz Szigetszentmiklós következő botrány beruházása? A Buckának kell óvoda, de biztosan ilyen áron és ide?

2018. július 01. - Buckai Szövetség Egyesület

2018 Június 22-én ismételten döntött a képviselő testület a Szigetszentmiklós Alsóbucka városrészét érintő un. Csépi úti óvodával kapcsolatban. Az óvodára második pályázat során az Önkormányzat 400 millió forint támogatást nyert el, de a pályáztató az esély egyenlőség fenntartása érdekében lift beépítését kérte, s ennek fedezet biztosítását is! Eddig szokványos a kérés és szokványosnak tűnik a beruházás is, de…

 

A Csépi úti óvoda több éve napirenden lévő téma! Legfőbb kérdése nem az, hogy szükség van-e rá a Buckában, hanem az, hogy miért pont erre a területre. A terület ugyanis egy domb tövébe helyezkedik el, s azt a város egy neki kedves nagybirtokos ingatlantulajdonostól vette! A domb azonban, amelyen ingatlanok és házak is elhelyezkednek az óvoda tekintetében nagy mértékben veszélyes! Azért, hogy ne szánkózzon a dombon lévő szomszéd az óvoda helyére szükség van támfal építésére! Bár az Önkormányzat tagad, de egyes szakértők szerint a támfal legalább annyiba kerül, mint maga az óvoda! Ez pedig kérdéseket vett fel!

 

Miért nem vettünk egy olyan területet, ahol nem dupla annyi a költség egy támfal miatt? Miért nem foglalkoztunk a szűkösen rendelkezésre álló erőforrásaink hatékony felhasználásával? Miért volt fontos, hogy kedvezzünk annak az ingatlantulajdonosnak? S miért nem a város érdeke volt a fontosabb?

 

De vannak további kérdések is!

 

Mint tudható a Buckában jelenleg egyetlen Önkormányzati üzemelésű, de nem Önkormányzati tulajdonú óvoda van, amely nem más, mint a Sas utcai óvoda! A Sas utcai óvodát Önkormányzati szinten egy az Önkormányzatnak kedves vállalkozótól béreljük euró alapon és két óvoda áráért! A bérlés 2008 óta tart és lejártának dátuma utolsó információk szerint 2022 lesz! Ugyanakkor a Csépi úti óvoda mikorra készül el? Bővítés lesz vagy a Sas utcai óvoda kiváltása? Ha bővítés, akkor hogyan kezelik a Sas utcai óvodát? Tovább bérlik méreg drágán? Ha kiváltás, akkor mi lesz a ma a Sas utcai óvodának helyet adó ingatlannal? S mi lesz a gyerekekkel, akik egyre többen vannak? Ők majd hova férnek el?

 

Jó lenne, ha a válaszok olyanok lennének, amely megfelel a városi, a Buckai és a lakossági érdekeknek!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8214086305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása