Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Borbély Lénárdot mégis érdekli a Csepeli HÉV? 2016-ban még elakarta pusztítani!

2018. május 27. - Buckai Szövetség Egyesület

„Semmi olyan változást nem támogatunk, a jövőben sem fogunk, ami azt itt élőknek kedvezőtlen!” – írta saját facebook oldalán Borbély Lénárd Csepel Polgármestere miután a MÁV egyoldalúan a Csepeli HÉV járatait ritkította és a szerelvényeket kevesebb kocsival indította!

 

De vajon ez tényleg igaz?

 

2016-ban a kormány a térségre nézve egy rémisztő tervvel állt elő, mégpedig az Olimpiával! Az Olimpia terve a Ráckevei HÉV-et legyalulta volna Pesterzsébet és Közvágóhíd között, de még ennél is kedvezőtlenebb hatást gyakorolt volna a térség egyik nagyon fontos közlekedési eszközére, a Csepeli HÉV-re! A Csepeli HÉV-et ugyanis visszafejlesztették volna villamossá, amely ismerve a terep viszonyokat a HÉV-ek közlekedésének megfelelő sűrűséggel és kapacítással sehol sem fért volna el! Ráadásul veszélyt hozott volna Csepel és Csepel sziget közlekedésére a II. Rákóczi Ferenc út 1 percenként, 50 másodpercenként történő keresztezésével és Dél Pest közlekedését is ellehetetlenítette volna, amikor ugyanis ilyen sűrűn állt volna le a Soroksári út! A Polgármester akkor nem tiltakozott ezen rémterv ellen, pedig nem kapott felhatalmazást senkitől se a HÉV elpusztítására! De a kormányzati és pártfegyelemnek megfelelni úgy tűnik fontosabb volt, mint az itt élő emberek érdekei! S az itt élő emberek alatt most nemcsak Csepelre kell gondolni, hanem a térségre, így Szigetszentmiklósra is, akiknek lakói e közlekedési eszközt igénybe vennék és veszik!

 

Érdekesség, hogy a Polgármester és körei a HÉV elpusztítása közben ugyanazon a vonalon az 5-ös metróról is beszéltek, amely egyetlen vonalon nem fér el! Továbbá azt mondták, hogy a HÉV azért pusztuljon el, mert korszerűtlenek a szerelvények és alacsony padlós villamos kell! Sajnos addig nem jutottak el, hogy alacsony padlós elővárosi vonatok is, úgynevezett HÉV-ek is léteznek, melyek nagyobb kapacításúak, gyorsabbak és kényelmesebbek! Nem mellesleg korszerűbbek is!

 

Az egykori HÉV megtámadás felélesztette a környék civil szervezeteit, s velük együtt mi is úgy éreztük meghívást kaptunk a Csepeli közéletbe, hiszen érintettek lettünk!

 

S most Borbély Lénárdnak fontos a HÉV és az itt élő emberek? 2 éve miért nem volt az? 2 éve miért nem állt szóba azokkal, akik szépen kérték, hogy azonnal állítassa le ezt a rémtervet? Ha nincs nolimpia, akkor tovább asszisztált volna a HÉV elpusztításába? S melyik arca az igaz? Esetleg a pártfegyelmet betartó, amelyben nem számítanak az emberek és a térségbeli érdekek? Vagy esetleg az, amelyben az itt élők és a térségbeliek érdeke is fontos lehet? A mostani írás a önmagának felelt meg vagy a 2019-es megkezdett Önkormányzati kampánynak?

 

Félre értés ne essék! Hogy kiáll a Polgármester a ritkítás és a kapacitáscsökkentés ellen, az emberek érdekében az nagyon helyes!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2214006232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása