Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

VÉLEMÉNY CIKK: Nem értékcsökkentő a roncs a 3,5 milliárdos költségvetésre tervezett bedőlt TAO Stadion az SZTK esetében?

2018. május 20. - Buckai Szövetség Egyesület

Szembe menve sokak mellett a Buckai Szövetség Egyesület álláspontjával és véleményével nem értékcsökkentő tényező a 3,5 milliárd forintos költségvetési kerettel rendelkező, de azóta bedőlt TAO Stadion 1 milliárd forint értékű területén az roncs, amely ma ott található és elhelyezkedik a Szigetszentmiklósi Önkormányzat egyes körei szerint!

 

Az Önkormányzat azt is vallja, hogy az a félbehagyott valami, ami látható az nem roncs, hanem torzó! Szerintük az, hogy a terület kapott parkolót, vannak összközművesítések az növelte és nem csökkentette az értékeket! Kifejtik, hogy a beruházást nem látják lezártnak és az tovább fogják építeni!

 

Szerintük az összeomlott csapatnak egyszer már megítélt Szigetszentmiklós név használat nem szedhető vissza, mert az törvényellenes és nem is illik, de arra kérdésre is, hogy miért nem kérik fel arra, hogy önként adja vissza az a válasz, hogy „miért tennék meg?”.

 

Szomorúak azon szerintük csúsztatások miatt, amely a 3,5 milliárd forintról beszélnek miközben csak 1 – 1,5 milliárd forint ment el. S, hogy elszámolták magukat? Arra „a más sosem hibázott?” a válasz.

 

Szerintünk viszont az ott található valami az inkább roncsnak tekinthető, semmint valaminek, amire lehet még építeni! Az biztos, hogy a területet ebben a formában nem lehet hasznosan használni és igénybe venni, ami mindenképpen értékcsökkentő és nem növelő!

 

A beruházás folytatására mi nem látunk semmilyen garanciát, hiszen nincs már csapat, nincs már utánpótlás, nincs már női részleg, csak az öregfiúk csapata létezik és edzhet, annak meg nem biztos, hogy ekkora Stadion kell!

 

A beruházás költségvetésében 3,5 milliárdosra volt tervezve! Hogy ebből 1 – 1,5 milliárd ment csak el az nem mentesíti azt, hogy ez volt az eredeti költségvetés összege és szinte egyértelmű, hogy miután alvállalkozók, a megszűnt csapat tagjai nincsenek kifizetve, ezért nem férnének bele ebbe a keretbe!

 

Az, hogy elszámolták magukat és akkor mi van egyszerűen elfogadhatatlan! Itt nem 5 forintról van szó, hanem milliárdról és milliárdokról! Itt nem pályakezdő tejfelszájúak néztek be valamit, vagy tettek olyan, amit nem kellett volna, hanem tapasztalt vén rókák, akik kis túlzással időszámításunk előtt is tagjai voltak az Önkormányzatnak! S nem is kis kárt okoztak, hiszen egy egykor bajnok csapatot sikerült mind utánpótlás, mind női szakág, mind felnőtt csapat terén tönkre tenni! Az öregfiúk csapatának meg vicces lenne Stadionnal kedveskedni! Mit kezdenének vele?

 

Márpedig álláspontunk szerint vége a csapatnak, a klubnak és beruházásnak, mert szerintünk épelméjű ember nem ad pénzt egy ennyire szétesett valamire!

 

Az, pedig hogy aki a segítő kezet nyújtaná azt elkezdik elemezgetni és keresik mibe lehet belekötni egyszerűen közröhejes! Tipikus esete a más szemébe a szálkát a magáéba meg a gerendát se esetnek! Bár szerintünk a gerenda durva finomítás ebbe az esetbe!

 

A beruházás szintén szerintünk szégyent hozott Szigetszentmiklósra és Szigetszentmiklós nevére! Minimum, hogy kiadnánk egy közleményt, hogy Szigetszentmiklós város Önkormányzata az SZTK-ban történt dolgoktól elhatárolódik és az is minimum, hogy a Szigetszentmiklósi focizni vágyó gyerekek, felnőttek, lányok és fiúk esetében keresnénk annak lehetőségét, hogy a közelben, de élő, létező és stabil klubba sportolhassanak, meccselhessenek és edzhessenek! Szerintünk ez a minimum! Plusz, megkérni az SZTK-t hogy adja vissza Szigetszentmiklós név használatát és Önként! Írassa át másra a nevét, mert ez Szigetszentmiklósra nézve szégyen!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5813984908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása