Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nem létező csapadékvíz elvezetés! Árvíz, kimosott talaj, beszakadó úttestek! Itt az ideje az azonnali felméréseknek!

2018. május 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson nincsen csapadékvíz elvezetés ez nem is lehet kérdés! Ahogy az sem, hogy van egy cég, az ÉCSVCS Kft, amely évi 50 millió forintot mégiscsak felvesz erre! De nem mondja meg mit tesz ezzel a pénzzel, mert az szinte biztos, hogy nem csapadékvíz elvezetésre költi el!

 

De a város víz alatt van! Minden esőzés idején és szinte minden területe! Az árvíz miatt a Határ úton az emberek fertőben, fekália árban járnak, a Buckaiak sem jutnak be szárazon se az iskolába, se a munkahelyre, s az iskolák környékén is katasztrofális a helyzet. A Thököly út ezidőtájt, ha esőzés van Noé idejét eleveníti, hogy csak pár kiemelt pontot említsünk a temérdek közül! S, hogy ennek mi a következménye? Van-e következménye?

 

2017 ősz végén a Gyári út szerviz útján a Fővárosi Vízművek megbízásából a Penta Kft csatorna rendszert cserélt! A munkálatok során vélhetőleg, legalábbis nagyon úgy tűnik a földben lévő vízvezetéket megrepesztette, amely így talajt mosott az aszfalt alatt ki. A kimosott talajjal renldelkező aszfalt, pedig beszakadt egy Suzukis alatt!

 

2018 tavaszán, s konkrétan napjainkban a Kardos Általános Iskola tövében egy lyukat fedeztek fel, amely arra utal, hogy üreg van a beton alatt! Ott nem volt csatorna csere és vélhetőleg a vízvezeték sem repedt meg! Valami a talajt az aszfalt alól mégis kimosta! S nem kizárt, hogy a rengeteg csapadékvíz volt az, amelynek nincs elfolyási, elszivárgási és menekülési lehetősége sem!

 

Ezek után a második ügy fényében persze erősen kérdéses, hogy az első beszakadást valóban az okozta-e, hogy a vízvezeték megrepedt? S nagyon nagy kérdés, hogy hány ilyen rejtett üreg van a városban szerte az aszfalt alatt? Mert, ha van az igencsak veszélyes!

 

Éppen ezért az illetékesekhez kell fordulnunk, hogy városszerte vizsgálják meg az aszfaltos utakat és keressenek, esetleges kimosásokat, üregeket és valamit tegyenek ellene! Továbbá az sem ártana, ha Szigetszentmiklós csapadékvíz elvezetésének kezelése valamilyen formában lenne, vagy elkezdődne!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8813977316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása