Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Újabb veszély fenyegeti mindazokat, akik nem kötöttek rá a Bucka csatornára és fizikailag!

2018. április 28. - Buckai Szövetség Egyesület

Újabb veszély fenyegeti a Bucka csatorna beruházás azon érintettjeit, akik nem tudtak még a csatornára fizikailag rákötni – tudta meg a Buckai Vízkárosultak tapasztalatait is felhasználva a Buckai Szövetség Egyesület.

 

Számtalan olyan ember és család van a Buckában, akik ilyen – olyan indok miatt még nem csatlakoztak a Bucka csatorna hálózatához. Ennek indoka lehet az ingatlanegységre jutó engedélyeztetés és magánbekötés díja, de lehet akár egy tulajdonjogi per, esetleg az ingatlan elhelyezkedése!

 

Tapasztalataink szerint a Bucka csatorna beruházás esetén a Buckai vízberuházás összes negatívumát az Önkormányzat a Bucka csatornánál is fel kívánja használni! Ilyenek például, hogy a befizetést 10 év alatt elakarták évültetni, s azt mondták, hogy aki addig nem kötött rá különböző akadályoztatás miatt (melyre mint mondtuk lehet indok mondjuk egy tulajdonjogi per is), akkor vessenek keresztet a korábbi befizetéseire! De ilyen annak megmagyarázása is, hogy a beruházás átnevezésével azt akarták megmagyarázni, hogy korábban az ingatlantulajdonosok nem is a hálózatra való rácsatlakozást fizették, miközben, aki akkor azt kifizette és nem volt semmi gondja se az azonnal a hálózatra köthetett, s nem arra, hogy a vezeték az utcájában elmenjen!

 

Onnan tudjuk, hogy hasonló a konstrukció, mert Maár Jánosné pénzügyi osztályvezető a Bucka csatorna visszajáró pénzeinél ugyanolyan előfinanszírozásról beszélt, mint a Buckai Vízberuházás esetén! A Buckai Vízberuházás esetén azonban nem előfinanszíroztak semmit, hiszen ha így lett volna, akkor nem lennének Buckai Vízkárosultak, hiszen a vízóra aknájukban ott lenne a víz! A csatorna esetében, pedig akkora a rácsatlakozók növekedése az eredetihez tervezethez képest, hogy mi elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a Csatornaközmű Társulatnak valóban igénybe kellett vennie a kézfizetői kezesség 50 millió forintját! Ha nem kellett igénybe venni, akkor az a 8 millió forint melyet behajtott a jegyző a Csatornaközmű Társulatot illeti és annak végelszámolása esetén a lakosoknak visszajáró összeget emeli!

 

Felhívásunk és cikkünk jelen esetben kifejezetten azoknak szól, akik még a csatornát fizikailag nem vitték be!

 

Ők nézzék meg a szerződéseket van-e benne elévülési idő! A pénzük ne vesszen el semmiképpen!

 

Arra kérünk továbbá minden olyan ingatlantulajdonost, aki az ingatlanját úgy vette, hogy a csatlakozási díjat az előző tulajdonos fizette, hogy kérje el a papírokat és nézze meg! Kezdje meg a rácsatlakozási procedurát, nehogy aztán még neki és újra fizetnie kelljen!

 

Arra kérjük ezentúl azokat az ingatlantulajdonosokat is, akik tulajdonjogi perben állnak, hogy hivatalos ügyvédi levélben írjanak erről egy tájékoztatást az Önkormányzatnak! Kérjék ki, hogy van-e elévülési idő, illetve a per, ha ilyen van, akkor beleszámít-e ebbe!

 

S végezetül, de nem utolsó sorban arra kérünk minden olyan ingatlantulajdonost, aki bár kifizette a Bucka csatornát mégis fizikai képtelenség, hogy rátudjon csatlakozni, hiszen az utcájában sincs (pl.: Iglice utcából kiágadzó kis közök, akikhez nem vitték be, mert az Iglice utca se kapott egy 1974 óta fennálló tulajdonjogi per miatt) keressenek fel jogászt és keressék fel az Önkormányzatot, hogy pénzükkel, rácsatlakozási lehetőségükkel mi lesz! Ne hagyják elévültetni és ne hagyják elveszni sem!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6213875578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása