Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Furcsaságok a Bucka csatornaközmű elszámolás és felszámolása körül - Most fontos, hogy ott legyünk!

2018. április 15. - Buckai Szövetség Egyesület

Furcsaságokat vél felfedezni a Buckai Szövetség Egyesület a Bucka Csatornamű és Viziközmű Társulat körül, amely 2018.04.17-ére (keddre) 18 órára a Szigetszentmiklósi Önkormányzat nagy tárgyaló termébe elszámolással és vélhetőleg felszámolással kapcsolatos közgyűlést szervezett, s mellyel kapcsolatban arra kérünk minden érintetett, hogy menjen el!

 

A furcsaságok egyik oka, hogy mindeddig mind az Önkormányzat, mint a Társulat megtagadta a lakossággal való elszámolással kapcsolatos tiszta átlátást segítő dokumentumokat, miközben nem jön ki a matek és nem jönnek ki a számok! Éppen ennek okán a Buckai Szövetség Egyesület a közérdekű adatok kikérése miatt a polgári bíróságon pert indított mindkét szervezet ellen. Ezzel persze nem azt akarjuk, hogy bármilyen anyagi hátrány érje ezeket a szervezeteket, hanem azt, hogy az elszámolás legyen átlátható és tiszta! Ha pedig valami gigszer van, mellyel a lakosság meglett károsítva, akkor azt hozzák helyre! De mégis mit terveznek?

 

a.) Túl biztosak abban, hogy megnyerik a pert és nem kell kiadniuk semmit sem?

b.) A per kezdete előtt mégiscsak kiadják az adatokat?

c.) Semmibe veszik a pert és ők szépen fű alatt megszűnnek?

d.) Képeznek valamilyen tartalék alapot, mellyel felkészülnek erre a perre és ha nem kell, akkor abból is a lakosoknak valami jó lesz?

 

Nem tudható! De fontos lenne tudni róla!

Az is nagy kérdés, hogy az elszámolást és a felszámolást milyen bizottsággal kezdik meg! Választanak maguk közül valakiket, ami minimum összeférhetetlen és etikátlan is lenne? Vagy külsőst kérnek fel? Szerintünk lenne kiharcolni azt, hogy külsős legyen, s lehetőleg olyan, aki már látott csatorna beruházást és tudja minek és hogyan kellene lennie! Ehhez képest pedig feltárhatná milyen is a jelenlegi helyzet.

 

Az egyesület elnöke jelen pillanatban halaszthatatlan dolgok miatt nem tud ott lenni ezen a közgyűlésen, de törekszünk arra, hogy tőlünk is minél többen menjenek el és minél több érintett ott legyen!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7413837152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása