Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós A 3,5 milliárdért félig sem felépült Stadion okán Esetleges segítők minősítésén kívül van megoldás vagy végleg vége a csapatnak?

2018. március 21. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre!

Tisztelt Becz Péter elnök Úr!

Tisztelt Potoczki Tamás ügyvezető Úr!

 

Az elmúlt napokban egyesületünk megdöbbenéssel olvasta, hogy azt a pályázót, amely megsegítésre pályázna Önök minősítik, illetve leginkább vegzáló, ledegradáló kérdéseket tesznek fel neki! Lehet, hogy mi rosszul látjuk, de mi így éltük meg írásukat! De tegyünk két lépést hátra!

Egyrészről volt egy csapat, amely egykoron az NBIII-ban, majd az NBII-ben is bajnok volt, de ez a csapat 2 év alatt az NBII-ből, majd az NBIII-ból is kiesett, s  a MegyeI-ig is lesüllyedt, majd megszűnt! Ezt nem érzik szégyennek? Pláne annak fényében, hogy a csapattagok egy része 3 havi illetményét kergeti és a megszűnésről saját elmondásuk szerint a sajtóból értesült?

Nem gondolják azt, hogy szégyen a megszűnt női csapat annak fényében, hogy sikeres volt? Csak nekünk számtalan olyan ismerősünk van, ahol a kislánynak csillogott a szeme, hogy ott focizhat és lelkesen mesélte a történeteket! Tudják, hogy ma már nem csillognak ezek a szemek? Tudják, hogy mennyire elkeseredettek?

Mit mondanak azoknak a gyermekeknek, szüleiknek, akiknek korosztályos utánpótlás csapata megszűnt, akik lelkesen a csapatért bármit megtettek volna, s akik vagy igyekeztek valahova máshova átigazolni vagy a focista álmot kénytelenek voltak elengedni? Hány álmot, ambíciót törtek össze felelőtlenül?

S végezetül, de nem utolsó sorban Magyarországon mindenhol máshol felépültek a TAO Stadionok! Mindenhol máshol maximum az a gond, hogy miből fogják fenntartani, de Szigetszentmiklóson fel sem épült és ha nem történik valami csoda, akkor semmi esély az ebben történő változásra!

Önök azt mondták, hogy túl tervezték magukat! De ez indok? Csak Becz Péter 1990 óta a Szigetszentmiklósi Önkormányzat Önkormányzati képviselője, melyben 4 éves kihagyása volt csak 1994 és 1998 között! Hány költségvetést fogadott el? Hány meghatározó döntést hozott a városra nézve? Hány vállalkozást vezetet? Elszámolta magát? Egy 21 éves az iskolából most kiesett kis fiatalnál még megérthető lenne, de egy ilyen múlttal rendelkező embernél már meg ne sértődjenek, de hogyan? Ez Önök szerint hihető? Mert szerintünk, ha ő elszámolta magát, akkor felelőtlen és azért kell lemondania, ha nem és ezt dirrekt csinálta, akkor meg azért kell lemondania!

De vegyük a másikat az ügyvezető Urat! Ő ahogy mi hallottuk azzal büszkélkedik, hogy volt NAV rendőr! Nem tudjuk igaz-e, de mi ezt hallottuk! Ha igaz, hogy ő volt NAV rendőr, akkor adódik a kérdés, hogy volt NAV rendőrként nem tud számolni? Nem ismeri az üzleti tervet? Nem ismeri a GYELV analízist? Nem vizsgálta meg a Gyengeségeket, az Erősségeket, a Lehetőségeket és a Veszélyeket? Hogy lehetséges ez? És mi történt itt valójában?

 Uraim! Mi a Buckai Szövetség Egyesülettel nem vagyunk arra hivatottak, hogy megítéljük, hogy a Szigethalom SC vagy más pályázat erősnek minősül vagy sem! Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy Önöktől bárki minősítése egy ilyen mélyrepülés után több, mint nevetségesen hat! Ha nem Szigethalom SC, akkor más, de a mi álláspontunk, hogy legyen megoldás! A mi álláspontunk, hogy a klub, amíg ilyen szégyenbe esett ne viselhesse a Szigetszentmiklós nevet, hanem ha Becz Úr büszke erre, akkor vegye a nevére! A mi álláspontunk, hogy ennyi összetört álom után megoldás kell! Hogyan jut vissza a csapat? Hogyan lesz utánpótlás? Mi lesz az Önkormányzat 1 milliárdot érő telkével? S mi lesz azzal a ronccsal, ami Stadion kezdetként ott türemkedik rajta?

Mikor látunk mi ismét csillogó szemeket, amelyek a Szigetszentmiklósi fociról mesélnek? Mikor éljük meg, hogy a Szigetszentmiklóson neveltek röpítik a felnőtt csapatot a csillagokba és a sikerek útjára? Mikor lesz megoldás széttárt kezek, roncs melletti minden rendben van és széttesett csapat helyett?

Mielőtt megint a meghívásra invitálnának jó ha tudják:

·       Utáljuk a sört! Mi a sütit szeretjük, amelyet viszont csak barátainkkal fogyasztunk! Nem tekintjük barátnak azt, aki összetörte ezernyi miklósi ember, köztük gyermek álmát!

·       Nem találkozunk egyedül! Szerintünk, ha klubnak és a tisztánlátásnak szándéka van, akkor ott kell lennie minden érintetnek! Mindenki tudja meg mi a helyzet, ahogy tudják meg, hogy milyen valós megoldások léteznek, ha és amennyiben léteznek! Ezért lenne szükség egy lakossági fórumra vagy ha erre Önök nem képesek, akkor nagyon hamar egy demonstrációra, kiállásra a megoldások érdekében!

Egy szó, mint száz:

 

Tisztelt Becz Úr!

Tisztelt Potoczki Úr!

 

Hogyan tovább? Hogyan rázza le Szigetszentmiklós ezt a szégyent? Hogyan lesz, ha lesz a Stadion felépítve? Hogyan nem lesz emberek, gyermekek álma összetörve? S hogyan lesz ez a klub, ez a csapat újra sikeres?

 

Szigetszentmiklós, 2018. Március 21

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7213765294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

omegaline 2018.03.22. 14:08:01

Lehet, hogy csak én látom így, de fel kellene már hagyni azzal, hogy ha nyilvánvalóvá vált az, hogy valaminek a tönkretételében részt vettek bizonyos személyek, akkor megkérdezzük tőlük, hogy mit kívánnak tenni ezután?! Meg hogy mondjanak le!
Nem ez a megoldás! Ha tényleg megáll, hogy ezek az emberek sikkasztottak, akkor össze kell szedni a bizonyítékokat, és gyí, az igazságszolgáltatásra. Ha a probléma az, hogy általános a korrupció, úgy értem, hogy országos szinten... ennek meg a megoldása.... kissé bonyolultabb!