Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Meglepetés: Bár óvatosan és jól eldugottan, de Bocsánatot kért a félre kezelő orvos!

2018. január 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Csak nagy emberek képesek arra, hogy belássák nagyot hibáztak, s ha még vonakodva is és óvatosan, de bocsánatot kérjenek! Úgy érezzük, hogy valamilyen formában, de ez most megtörtént Szigetszentmiklós Gyártelep területén és egy sebész vonatkozásában!

A történet ott kezdődik, hogy 2017 novemberében egy ember elesett, s mindez olyan szerencsétlenül sikerült, hogy bár először nem gondolta volna, de a karja a csukló és a könyök közötti szakasz vonatkozásában eltört ebben. A beteg, aki 60 év körül van eleinte csak azt gondolta durva véraláfutás, durva ütés volt és nincs nagyobb baj! Ezután azonban egyre jobban fájt a karja és bizony, ami a törések jellemzője nagyon bedagadt. Elment hát Gyártelepre, ahol egy sebész fogadta!

A sebész adott neki egy könyékig érő gipszet, amely a sérülésnek nem felelt meg, hiszen nem biztosította, hogy a törött csont mindkét fele mozdulatlan maradjon, így egymáshoz verődtek a törött csontok és irgalmatlan fájdalmat okoztak a betegnek, aki csillagokat látott nem egyszer. Nem kérdés az orvos hibázott ebben, hiszen vállig érő gipszet kellett volna alkalmaznia ilyen sérülés esetében. De nem ez történt!

A beteg mivel a fájdalmat nem viselhette visszament egy újabb kezelésre a panasszal, ami őt érte! A gipszet leszedték, a kezét megröntgenezték, ahol egyértelműen látható volt, hogy a csontok között távolság van és azok nincsenek egymással szemben. Ennek ellenére az orvos visszaadta a korábbi rossz, könyékig érő gipszet és közölte a beteggel, hogy 3 hét múlva jöjjön újabb kezelésre! A beteg nem hitt a szemének és a fülének! Látta a röntgenfelvételt! Látta, hogy semmi sincsen rendben és nem érthette miért mondja az orvos, hogy minden rendben és jöjjön vissza 3 hét múlva kontrollra! A beteg nem olyan, mint mi, ezért nem is mert szólni, csak keseregve ment haza, hogy nem lesz jó ez!

 A beteghez aztán egy ismerőse érkezett, aki beajánlotta egy jó orvoshoz egy szakkórházba! A kórházi orvos megállapította, hogy a gipsz szorított, s hogy egyik csont a másikhoz képest fél csontnyi elmozdulásban volt! A beteg rögtön kapott vállig érő gipszet és előjegyezték műtétre! A műtétre következő héten kedden került sor, amikor is a csontokat lemezzel rögzítették és elkezdődött a gyógyulás is!

Olyannyira elkezdődött a gyógyulás, hogy már azon a héten pénteken a beteg úgy érezte eltűnt fájdalma 80 %-o mértékben, még szinte ficánkolt a jobb közérzet miatt a következő héten! Azóta már sor került a varrat szedésre és a betegnek immáron gipsz se kell!

Hatalmas hála a kórházi orvosnak, akinek a nevét ha kell elküldjük privátban, de… De, ha nincs a betegnek szerencséje, akkor bizony a Gyártelepi orvos félre kezelése miatt a nagy fájdalom és szenvedés számára sokáig maradt volna, ahogy egy életre maradandó lett volna az akkori sérülése! S bár ő nem akarta, mi úgy éreztük valamit tenni kell!

2017 december 6-án elmentünk hát a Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézetbe a rendelkezésre álló dokumentumokkal és nem a félre kezelő orvos bántását kértük, de azt igen, hogy tudja mit tett és törekedjen arra, hogy ilyen soha többé ne történjen… és igen kérjen bocsánatot emiatt az esemény miatt!

A Szakorvosi Rendelőintézet vezetője elmondta, hogy mivel általánosítva írtuk le, ezért ez elég rossz fényt vet a Szakorvosi Rendelőintézet többi sebészére nézve is! Olyanokra is, akiknek, vagy akinek nagyon jó a híre és mi is azt hallottuk, mások is azt mondták, hogy sebészeti téren egy nagyon jó szakember, mitöbb Gyártelep sebészeti gyöngyszeme!  Az ő nevét, tehát akit kifejezetten ajánlunk privátban szintén eláruljuk!

Visszatérve a félre kezelő orvosra kíváncsiak voltunk mi lesz a reakciója! Kíváncsiak voltunk arra, hogy mindamellett, hogy tudja nem lesz per ellene, nem lesz bántva, mégis képes-e bocsánatot kérni és hibája belátására is! Sokan azt mondták nekünk, hogy nem hiszik, hogy egy Gyártelepi orvos képes ilyenre, de képzeljék igaz, hogy rengeteg ponton felelősségét tompítani igyekezett, de képes! A válaszlevélben van egy mondat, ami azt mutatja, hogy ő is belátta hogy tévedett és bemutatta, hogy van benne érzés és lelkiismeret: „… az ellátó orvos a konzervatív kezelés folytatása (gipsz viselése) mellett döntött. Ez utóbbi döntése valóban késleltette a beteg gyógyulását, amely miatt őszinte sajnálatát fejezi ki.

Ez a pont az, ami igazolja döntésünk helyességét, amikor azt mondtuk nem hozzuk az orvos nevét nyilvánosságra, de szembesítjük a cselekménnyel, mert orvos kell, s ő is ember, de törekedjen arra, hogy soha többé ilyen ne legyen! Reméljük így lesz! Persze érzékenyebbek leszünk, ha meghalljuk a nevét, de bízunk benne, hogy ez az eset belül átértékelte, s bár sok a beteg, mégis figyelmesebb lesz!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9613548037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása