Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Gyártelep - Szakorvosi Rendelőintézet: Érdekesek a részletek!

2017. december 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Kedves Olvasóink az elmúlt hetekben olvashattak egy olyan két cikket egy olyan eseményről, ahol a Szigetszentmiklós Gyártelepi sebészet egyik orvosa egy beteget félre kezelt. Olvashattak arról, hogy olyan gipszet adott, melyben simán mozoghattak a törött csontok és egy olyan röntgen felvételre mondta azt, hogy rendben, amelynél a csontok között távolság volt, s ahol az egyik a csont félcsontnyi elmozdulásba volt a másikhoz képest!

 

Önök azt is olvashatták, hogy azóta kórházba került a beteg és a kórház helyre hozta a félre kezeléseket, majd az érintett kar meg lett műtve és kapott egy rögzítő lemezt! Talán azt is olvashatták, hogy azóta a beteg sokkal jobban van és fájdalmai 95 %-ban tűntek el és érződik a gyógyulás jele. De ez a kórházon múlt és nem Szigetszentmiklós Gyártelepen!

 

Ma, mivel érintettségünk van az adott esetben elmentünk Szigetszentmiklós Gyártelepre, hogy bemutatva a papírokat, dokumentumokat megkérdezzük azt, hogy ez mégis hogyan lehetséges! S bár igen, sokan követelték tőlünk az orvos nevét, hogy jelentsük fel és soha többé ne praktizáljon az ilyen, azért mi sokat gondolkoztunk! Gondolkoztunk azon, hogy bár ez egy nagyon komoly félre kezelés, amelynek nagyon súlyos következményei is lehettek volna jó-e az, ha elveszünk egy így is túlterhelt rendszerből egy orvost vagy inkább figyelmeztessük, hogy figyeljen oda és mindez ne forduljon elő soha többé. Gondolkoztunk azon, hogy vajon gyakran csinálhat-e ilyet vagy egyedi, esetleg ritkán előforduló eset. Ha gyakran csinál, akkor egyértelmű, hogy ilyen „orvos” nem kell, de ha nem és véletlen fordult elő, akkor figyelmeztetéssel hátha felébreszthető!

 

Úgy döntöttünk, hogy bár olvastuk a nevét más panaszok esetén, de adjunk neki egy esélyt, hogy bebizonyíthassa, hogy ő nem ilyen, s hogy ez a hiba, ami igaz súlyos hiba véletlen fordult csak elő!

 

Az intézményvezetője a dokumentumokat átvette, az elmondottakat lejegyzetelte és elmondta, hogy elrendeli annak kivizsgálását, hogy mi is történhetett!

 

Ezt követően az intézményről és a róla kialakított képekről és megélésekről kezdtünk el beszélgetni! Arról, hogy kommunikációban számunkra és sokak számára úgy tűnik, hogy a Rendelőintézet csak az épület felújítási projektekre figyel és a szolgáltatási színvonalra nem. A szolgáltatási színvonal ugyanis rohamosan romlik tekintve a több hetes, hónapos várólistákat vagy azt, hogy míg régen beutalóval a vérvétel egy nap alatt elintézhető volt, de most 6 hetes.

 

Az intézményvezető válaszában kifejtette, hogy ha épület felújítási pályázat volt, akkor arra pályáztak, de ez nem jelenti azt, hogy a szolgáltatási színvonalat nem tekintik fontosnak! Elmondta, hogy egyes ellátáson míg korábban 609.000 kezelés volt egy év alatt, addig most ugyanabban 1.080.000. Elmondta, hogy a népesség növekedés hatására 150 ezer ember tartozik csak Szigetszentmiklós Gyártelepre, miközben Budapest a különböző kerületek ellátási körzetei 70 – 80 ezer főre tehetőek ki!

 

Elmondta, hogy nagyon gyakran azt tapasztalja, hogy az orvosok nagyon fáradtak ennyi beteg ellátása után, míg vannak olyan szakrendelések, ahova nagyon nehezen tudnak biztosítani és kicsalni szakembereket! Ez részben azért van, mert vidék, távolság; részben pedig azért van, mert a környék közlekedése borzalmas!

 

Elmondtuk, hogy a kommunikáció nagyon fontos lenne annak tekintetében, hogy az emberek azt lássák ők is fontosak, fontos a szolgáltatási színvonal és ezt valahol megmutatni, valahol kommunikálni kellene!

 

Őszinte véleményünk az miután a vezetést és az egyéb állapotokat is megismertük, hogy azt a körzetet, amely Szigetszentmiklós Gyártelepre orvosilag tartozik ketté kellene szedni! Kettészedése esetében felelne meg egy Budapesti kerületi Szakorvosi Rendelőintézet méretének. Talán akkor a színvonal is tudna növekedni a túlterheltség mértékének csökkenése miatt! Véleményünk szerint, tehát például Dunaharaszti esetében egy újabb és Gyártelep méretű Szakorvosi Rendelőintézetért lobbizni kellene!

 

Véleményünk az is, hogy bár nyilván Gyártelep túlterhelt és nyilván ez fusztrál sok mindenkit, az is nyilván, hogy vannak olyan betegek, akik képtelenek ügyfélirányítóval, orvossal emberségesen viselkedni és kommunikálni! Nyilván ezt nehéz kezelni! De aki nem bántja bármilyen értelemben a recepciót vagy másokat, valamint aki nem tehet arról, hogy túltelített a rendszer annak ezért ne legyen bűnhődése! Vele bánjanak emberségesen!

 

Véleményünk az is, hogy bármennyire túltelített a rendszer, aki olyan kezelésbe részesül, mint a kiinduló eset betege, akinek több hónapot kell várnia bármire az biztosan morogni fog és a legkevésbé sem lesz elégedett! Ennek száma jó lenne, ha csökkenhetne!

 

S álom, de reméljük valóra válik egyszer, hogy Gyártelepen rendelkezünk egy Szigetszentmiklós Szakorvosi Rendelőintézettel, jó ellátással és magas színvonalon a jelenlegi agyonterhelt helyett!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1813451119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa Álló 2017.12.07. 13:27:35

A fent leírt esetről nem hallottam, de mivel a rendelőintézetről van szó, nem tudok elmenni mellette, mert jelen esetben most érintett vagyok a dologban. Férjem néhány hete szorító érzést észlelt a mellkasában. Fel is kereste körzeti orvosunkat aki, néhány beutalóval kivizsgálásra küldte a nevezett intézménybe. Az 5 beutalóból 4 –re időpontot kell kérni. Az időpontok kérése különböző telefonszámokon és különböző időkben kérhetők lennének, ha egyáltalán nem foglaltat jelezne a telefon, vagy csak hosszasan kicsöngene. 2 hét alatt 2 időpontot beszereztünk már jövő év februárjára. 2és fél 3 hónapra kapunk időpontot? Ki az, aki ezzel elégedett? Ha betegnek érzem magam, nem 2 hónap múlva szeretném, hogy megvizsgáljanak! Igen is az intézmény vezetése a felelős az évek óta tartó rossz rendszer miatt!!!! Ha nincs pénzem magán orvosra, bukjak fel?......És mi van az idős, valóban beteg emberekkel, akiknek akár a járás is gondot okoz, vagy mondjuk az agyi fittségük közre játszik ,hogy nem képesek ilyen dolgokat elintézni, vagy éppen a telefon hiánya miatt ezeknek a modernkori eljárásoknak nem tudnak megfelelni? Az így járt?... Vagy mi erre a válasz?.... Nincs így jól! Vissza kell hozni azt a rendszert, ha beteg vagyok, akkor megyek orvoshoz és akkor vizsgáljanak meg! A mai világban úgy sem tudnak az emberek táppénzen csücsülni, mert 3 másik embert vesznek fel helyükre. Ez a véleményem és én csak egy vagyok a sok felháborodott ember közül.
süti beállítások módosítása