Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Komoly kérdések komoly hivatalokhoz: Miért nem hajlandóak kiadni a Bucka csatorna elszámolással kapcsolatos iratokat, közérdekű adatokat? Mit takargatnak?

2017. december 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Miniszterelnökség!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

és

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

Szigetszentmiklós az a hely, ahol az Önkormányzat a lakosságot és a civileket csak akkor ismeri meg, ha a lába alá tekint, hogy kinek a jogait tapossa el! Illetve akkor, ha arra gondol kinek és kiknek hazudik a legtöbbet. 2015 November 25-én az Önkormányzat azt állította, hogy a Polgármestert a Buckai Vízkárosultak közül soha addig és senki nem kereste meg, s az is lehet, hogy nem is léteznek! Hamarosan a Buckai Vízkárosultak előkerültek és kiderült beszéltek már korábban is a Polgármesterrel, így egyértelmű, hogy a Polgármester hazudott az embereknek! Ahogy a pénzügyi osztályvezető is hazudott, amikor arról beszélt, hogy a befolyt pénzösszegeket joggal az Önkormányzat hiteleinek törlesztésére költötték, hiszen a beruházást megelőlegezték! Hazudott, mert a Buckai Vízkárosultak kertjébe és vízóra aknájába nincsen semmi befizetéseik ellenére! Akkor pedig mit előlegeztek meg? És ne felejtsék, hogy az erről szóló felvételeket a youtube-on meglehet tekinteni!

 

Hazudott a Polgármester és Hivatala 2017 Novemberében is! November 15-én a rendkívüli képviselő testületi ülésen az volt a kérdés, hogy ha a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre 3,5 milliárd forint TAO pénzt kap a Regionális Utánpótlás Centrum megépítésére és még az EMMI ezt megtoldja nekik 361 millió forinttal a rendkívül cudar, a beruházást hátráltató időjárásra tekintettel, akkor miért hírlik az város szerte, hogy az alvállalkozók nincsenek kifizetve? Miért látni, hogy a beruházás áll és 1 – 1,5 hónappal a beruházás eredeti határidejének vége előtt az 50 %-os szinten sincs láthatóan készen? Ki hiszi el, hogy ezért az EMMI a hibás, meg a bankok, meg a rendszer, meg Szigetszentmiklós összes vállalkozása, lakója, hogy nem támogatja a klubbot és nem ad több pénzt egy szerintünk fekete lyukba és feneketlen tóba? Miért írják azt civilektől, pártoktól független emberek, hogy a klub elnöke miért nincs börtönbe? Miért meséli el maga a testület, hogy az egyesület elnökét rendőrök üldözték és miért lehet egyéb komoly intézkedésekről hallani városszerte? Az emberek miért ilyet és miért erről beszélnek? Van még az országban máshol olyan stadion, ahol az eredeti határidőre a beruházás 50 %-osan sem volt készen? Van még az országban olyan stadion, ahol az alvállalkozók örjöngenek, mert kifizetetlenek? Van még az országban olyan stadion, ahol az építkezés során többet álltak a gépek, mint amikor nem?

 

De hazudott a Polgármester a Bucka-tó rekultivációval kapcsolatba! Ahogy hazudik hivatala! Azt mondta, hogy a szennyezést elvitte és kitakarítatta azonban mi láttuk, hogy a szennyezésben nem mentek a szennyezés után olyan mélyen, mint ahogy az van! Láttuk, hogy nem mentek el a szennyezés után olyan szélességben sem, ahogy az elterjeszkedik a talajban! Több száz képünk van arról milyen talaj ment a visszatemetés során vissza! Számunkra egyértelmű, hogy itt nem volt szennyezés elmenés! Számunkra egyértelmű, hogy a szennyezés itt maradt! Számunkra egyértelmű, hogy itt nem rekultiváció, hanem talajforgatás történt! És számunkra egyértelmű az is, hogy valaki ellopta a 4,770 milliárd forintot vagy finomabban kifejezve felvette érdemtelenül!

 

És térjünk rá levelünk fő témájára a Bucka csatornára is! A Polgármester és Hivatala hazudott, amikor azt mondta, hogy ezzel a beruházással minden rendben! A youtube-on videó van arról, ahogy a nem egészen 2 éves Bucka csatorna eldugulása miatt a szennyvíz egy kertben teljes mértékben kiáradt elöntve nemcsak a kertet, de az ingatlanon található mellékhelységet! A beruházók és érintettek csak vállat rántottak és azt mondták van ilyen! Hazudott a beruházás kivitelezője, a csatorna közmű társulat és a Hivatal abban is, hogy megoldatlan fizikai károk a lakosoknak a beruházás során nem történtek, s amelyek mégis azok elhárításra kerültek! Hazudott, mert házat repesztett, kerítést döntött be, utcát árasztott el vagy töltött fel vastörmelékkel telített építési hulladékkal! Utóbbival éppen egy hivatali ellenőrzés során buktattuk le, amikor nem győzte elrángatni a hivatali embereket, mielőtt azok szembesülhettek volna mi is a helyzet és mi is a probléma!

 

De hazudott az elszámolásnál is! Nincsenek alátámasztva az összegek! Nincsen meg az, hogy miből jött ki a visszajáró tétel 152.827 Ft-ra, miközben egy egyszerű százalékszámítással is, hogy ami minimum visszajár az 167.000 Ft. És ekkor az ECI Magyarország Kft dokumentumáról nem beszéltünk! Nem beszéltünk arról, hogy azon dokumentum során kiderül, hogy az eredeti 251.000 Ft-nak sem 251.000 Ft-nak kellett volna lenni! De a lakosságra nem terhelhető szennyvíztelep hozzájárulása is rá van terhelve a lakosságra! És, hogy miért nem terhelhető? Nos azért, mert a szennyvíztelep bővítés az egész várost szolgálja, amelyet nem lehet csak és kizárólag ráterhelni a Buckaiakra!

Arról beszélünk, tehát hogy ingatlanonként 13.978 Ft és 66.000 Ft között van az a 152.827 Ft-on felüli összeg, amely minimum visszajárna! Arról beszélünk, hogy ez össz Buckai szinten 50 millió és 250 millió forint körüli összeg, amellyel sem az Önkormányzat, sem a Csatornaközmű társulat nem akar elszámolni és nem akar a kérdésekre választ adni!

 

Nem véletlenül kértük ki a Bucka csatorna keletkezett iratjegyzékét! Elegünk volt ugyanis abból a packázásból, hogy nevezzük meg pontosan, hogy milyen iratot és miként kérünk! Hogyan nevezhetnénk azonban meg, ha nem tudjuk pontosan hogyan nevezték el? Egy étteremben is akkor tudunk választani ételt, ha kapunk étlapot, amelyből választhatunk! Hamis és hazug az Önkormányzat azon állítása, hogy az iratjegyzék nem közadat, mivel a Bucka csatorna beruházás állami és Uniós pénzekkel van tele! Hamis és tévedés a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság azon érvelése, hogy ők elfogadják, hogy ez nem közadat és nem merül fel bűncselekmény gyanúja se! Persze tudjuk és tapasztaltuk, hogy a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság az Önkormányzattól nem független és azt se tudja különböző ügyekben, hogy az Önkormányzat kényének, kedvének hogyan feleljen meg! De ha kiderül, hogy az elszámolási számok nem stimmelnek, ha kiderül hogy 50 vagy 250 millió forinttal megkárosították a Bucka lakosságát, akkor nagy értékre elkövetett lopás a gyanú, melyet a törvény büntetni rendel! S engedjék meg azt, hogy mivel az Önkormányzat visszatartja az adatokat, a közadatokat éljünk a gyanúperrel és az legyen a véleményünk, hogy itt a Buckaiak kárára lopás történt meg! Máskülönben miért tartanák vissza? Máskülönben miért nem válaszolnak?

 

Mivel az Önkormányzat nem együttműködő, minket pedig a magánszemélyekkel folytatott levelezés nem érdekel, de a Bucka csatorna elszámolására vonatkozó iratjegyzéke igen, ezért közérdekű adat megtagadása miatt az Önkormányzat be van perelve! Nekünk minden ezzel kapcsolatos irat kell! És arra kérjük a Tisztelt Hivatalokat, hogy segítsék elő, hogy tisztán láthassunk ebben a kérdésben!

 

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 

Szigetszentmiklós, 2017. December 1

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2913410919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása