Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Komoly kérdések komoly hivatalokhoz: Mi értelme a Bucka-tó kitakarítására vonatkozó második kitakarításnak, ha az alap szennyezés sincs elvíve? Látszat munka vagy időhúzás a lényege?

2017. december 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Miniszterelnökség!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

és

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

Ma már egyértelmű, hogy a Bucka-tó nincs kitakarítva, hogy 4,770 milliárd forintért a rekultiváció nem csak talajforgatás történt meg! Ma már egyértelmű, hogy valaki ezt a hatalmas pénzt és Uniós támogatást felvette méghozzá érdemtelenül. S ma már egyértelmű az is, hogy az Önkormányzat ezt leplezni probálja és másként kommunikálja!

 

Ma már egyértelmű, hogy a 2001-ben napvilágra került rémtörténet, amely az 1970-es években meglévő tó vízfelszínek és területek kohó salakkal, galvániszappal, CSESZÜ akkumulátorral és egyéb ipari szennyezésekkel való megtelítésével indult el 2017-ben sem ért véget! Egyértelmű, hogy nem javultak a talajvízben kimutatott értékek, s hogy a Bucka-tóval egy talajvíz ívásra, fürdésre, locsolásra alkalmatlan, bőrbetegséget okozhat és 6 éven aluliakra nézve életveszélyes! Ma már egyértelmű hogy figyelmen kívül lettek hagyva a Buckában élő emberek, hogy becsapták és hülyének nézték őket, ahogy bennünket, civileket!

 

Egyértelmű az is, hogy a második takarítás, amely a tó vízfelszínének átszivattyúzása csak látszat munka és időhúzás, hogy se az Önkormányzat, se a kivitelezésben résztvevő talajforgatók ne válaszolhassanak alapvető kérdésekre! De össztársadalmi vagy Buckai szinten mindennek mi értelme van?

 

Mi értelme a második beruházási résznek és miért kell nekünk már megint egy látszat munka? S, hogy értsék miért mondjuk ezt nézzünk egy elég pontos hasonlatot:

 

Azt tudjuk, hogy a szennyezés nem ment el! Vegyük a hasonlatban ezt a szennyezést emberi ürüléknek, kakinak! Képzeljük el, hogy ezt az ürüléket betesszük egy PET palackba és töltünk rá vizet. A víz a kakitól, mint ahogy a talajvíz az ipari szennyezéstől szennyezetté válik és nem lesz tiszta! Képzeljük el, hogy a PET palackból a kakit nem távolítjuk el, ellenben leszivattyúzuk róla a vizet és töltünk rá tiszta vizet! Történt valami érdemleges? Merünk inni belőle? Mert, ha nem és a kaki miatt, akkor miért gondoljuk azt, hogy a vízcsere elég, ha a szennyezés ott maradt!

 

Arra kérjük a Tisztelt Hivatalokat, hogy gondolják át ezt a kérdést racionálisan és olyan dolgokra költsenek, amelyek valóban segítenek a területen, az itt élőkön, illetve azon, hogy a szennyezés elmenjen!

 

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 

Szigetszentmiklós, 2017. December 2

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7113411115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása